Vi er flyttet! modkraft.dkJa til asyl - Nej til udvisning af irakerne

Linkbox om de irakiske asylsøgeres kamp for opholdstilladelse og undgå tvangsudvisning.
(Tidsskriftcentret, juni 2009)


Vi har udarbejdet denne linkbox om de irakiske asylansøgere kamp for humanitær opholdstilladelse som støtte til solidaritetsaktiviteterne for at hindre deportationer af de, der er nægtet asyl, også efter rydningen af Brorsons Kirke 13.8.2009 og de deportationer, der har fundet sted løbende.
Om rydningen og aktiviterne siden, se Modkraft.dk/Tidslinjen 13. august 2009

(se Modkraft.dk/Kalender for andre aktiviteter)
Påbegyndt 16.6.2009

Leksikonartikler:
Se Asylleksikon og længere nede under Artikler.

Indhold

Aktuelle sites, grupper mv.
Andre sites & blogs
Artikler
Satire
Tillæg:
Dokumentation (især om Irak)
Udtalelser (demo-taler, støtter etc.)


DR2’s "Deadline" 15. juni 2009 om starten på kirkeasylet

Aktuelle sites, grupper mv.
Dagen efter regeringens tvangsaftale med (dele af) den irakiske regering, den 13. maj, besatte en gruppe af de i alt 282 afviste og udvisningstruede irakiske asylansøgere Vor Frue Kirke i København og de ca. 60 deportationstruede flyttede snart efter ud i Brorsons Kirke i Rantzausgade på Nørrebro. Politiet ryddede kirken 13. 8. 2009, og indsatte 17 mænd i Ellebæk, det lukkede fængsel ved Sandholmlejren, hvorfra de og andre frihedsberøvede asylansøgere blev deporterede til Bagdad 2. september 2009. Solidaritetsaktiviteterne med deportationstruede og afviste fortsætter.
Dette er nogle af de sites, der indeholder ajourført info og materialer om sagen og solidaritetsaktiviteterne:

- Det danske hovedsite for aktiviteter var organisationen Kirkeasyl.dk: Irakerne i Brorsons Kirke. Der bl.a. indholdte Videokanaler m.m.
Kirkeasyl nedlagde sig selv 10. februar 2010, artiklen på Modkraft.dk
Støttekomiteen for skjulte flygtninge = skjulteflygtninge.dk. Ny forening (sept. 2009) vil samle penge ind til de skjulte irakiske flygtninge. Kontoen lukket medio sept.2009. Kontakt mob.:61666154
Indhold: Livet under jorden - Jura - Vores venner - Om Støttekomiteen
Aktion/Auktion: Kunstens støtte til irakiske flygtninge. Udstilling og auktion fra den 10.-21. september. Høkerboderne 8. Den Hvide Kødby. Vestebro.
Støttekreds for irakerne i kirken "... bakker op om irakerne i Brorsons Kirke, fordi vi vil et Danmark præget af medmemmeskelighed og anstændighed...
Præsteinitiativet.dk (underskrifter) "Det er vores inderlige håb, at Brorsons Kirkes gæstfrihed vil give regeringen en tænkepause med henblik på en mindelig løsning.."
Afviste irakiske asylsøgere - Slut op om ’vores’ irakere - Opholdstilladelse, arbejde og uddannelse til de afviste irakiske asylansøgere [afvisteirakere.dk]
Asylret - er menneskeret!: Rådgivning for afviste asylsøgere
Bedsteforældre for Asyl
Støttekredsen for flygtninge i fare
SOS mod Racisme
Hambastegi International Federation of Iraq Refugees (IFIR)
IFIR - The International Federation of Iraq Refugees

Foto: Freddy Hagen

Facebook.com; Grupper:
Skriv under + invite! Asyl til irakerne! ! Gruppe til støtte for Amnesty Internationals underskriftsindsamling.
Irakerne i kirken Generel støttegruppe for asyl til irakerne, m. næsten 25.000 medlemmer.

Modkraft.dk: Progressiv portal
Modkraft Nyheder
- Emneord: Flygtningen & indvandrere
- Emneord: Anti-racisme
Sektion: Modkraft.tv: Indeholder bl.a.: Anholdelser i Sandholmlejren (19.6.2009, 1:10 min.), Støttekoncert i Brorsons Kirken (15.6.2009, 6:07 min.) (Choirs of Young Believers) . Elias’ ingenmandsland (9.6.2009, 7. min.)


Andre sites & blogs:
Sites:
Et anstændigt Danmark
Asylbørnene ud nu - Underskriftsindsamling - Krav - Mød børnene - Fakta - Nyheder.
Komiteen Flygtninge Under Jorden - "Komiteen Flygtninge Under Jorden er en lovlig, humanitær forening, som hjælper asylansøgere, der er kommet i klemme i det danske asylsystem. .. på to områder: vi hjælper flygtninge med sagsbehandling, og vi deltager i debatten om asylpolitik"
visAvis - en gadeavis for statsborgere og statsløse i Danmark (og på Facebook)
Artikel herom på Modkraft.dk: Danske asylansøgere fik ny stemme: "Gadeavisen ’visAvis’, for og af statsborgere og statsløse borgere i Danmark, lanceredes Grundlovsdag."
Hjemmeside for flygtninge og positiv fred (ArneHansen.net). Se her artiklen Irakerne - nogle af skæbnerne i Brorsons kirke: Mange gange værre end tamilsagen! Af Helge Nørrung (10.6.2009) + om Flygtningepolitik generelt i Danmark
Foreningen af Udlændingeretsadvokater
- SOS mod Racisme: Ligeværdighed for alle. - Minileksikon 2009: Fakta om flygtninge, indvandrere og diskrimination (pdf—dokument, 68 siders pjece), se også: “Asylum in the church” – let the Iraqi refugees stay

Blogs mv.:
Stop udvisningerne - Ingen flygter for sjov
"Et ad hoc-initiativ, der vil aktionere imod udvisningen af mennesker til det krigshærgede Irak."
Sidste nyt i & fra Blågårdens sogn på Nørrebro (Kristeligt Dagblad)
Se også:
Aktion Luk Lejren (Modkraft.dk/tema, oktober 2008). Inkl. Asylpolitik. Tema og Linkbox på Modkraft.dk i anledning af Luklejren.dk demonstrationen i oktober 2008

(Foto: Mark Knudsen/Monsun)

Artikler: (nyeste øverst)

Arbejderen
- Artikelemne: Asyl og familiesammenføring
Information
- En tur til Irak? Nej, tak! Af Micahel Thouber (Debat, 19.-20.12.2009) "Ingen af medlemmerne af Folketingets integrationsudvalg havde lyst til at tage med på en studierejse til de områder, som de afviste irakiske asylansøgere sendes hjem til"
- Serier: Afviste asylansøgere + Afvist (15. juni 2009 - )
"265 afviste irakiske asylansøgere står til tvangshjemsendelse fra Danmark ... I serien ’Afvist’ undersøger Information baggrunden for afvisningerne og fortæller nogle af de irakiske asylansøgeres historier."
Kristendom.dk (Kristeligt Dagblad)
Kirkeasyl er et juridisk dilemma (27. maj 2009) Ordet kirkeasyl står ikke i lovgivningen. Men så længe menighedsrådet lovligt kan opfatte aktiviteten som kirkelig, ... skriver professor i kirkeret, Lisbet Christoffersen
Kristeligt Dagblad
- Serie: Irakiske asylsøgere (18. maj 2009 -) Med vægt på den kirkelige debat, om kirkens/præstens rolle, med bidrag af bl.a. de sorte præster.
Politiken
Politikens fotograf besøger afviste asylansøgere i Irak (Videooptagelse, 6:26 min., i den trykte udgave 8.8.09) Med links til avisens artiklerne i serien med det misvisende navn "Irak: De hjemvendte".
Irak-aftalen står ikke til troende: FN’s flygtningeorganisation undsiger den dansk-irakiske hjemsendelsesaftale. Af Anne Nielsen (Kronik, 20.6.2009)
- Signatur: Regeringen misbruger Flygtningenævnet. Af Anita Bay Bundegaard (13.6.2009)
"Regeringen skubber Flygtningenævnet foran sig. Hvor længe kan det holde til det?"
Flygtningenævnet er skyld i udvisning af irakiske flygtninge. Af Villo Sigurdsson, (13.6.2009) på grundlagt af kommentar fra Facebook: Derfor skal irakerne ikke udvises skannet ind på Tidsskriftcentret.dk.
Heraus - irakerne i Brorsons Kirke. Af Rune Engelbreth Larsen (bragt i Modpol: Politiken, 13.6.2009)
Otte gode grunde til, hvorfor de irakiske flygtninge ikke skal deporteres til Irak. Af Helge Nørrung (kommentar i Politiken, "Irakernes otte gode grunde", her fra Engelbreths blok, skannet fra Tidssskriftcentret.dk)
Socialistisk Arbejderavis
Øjenvidne til ødelæggelsen af Irak. af Sabah Jawad Iraker bosiddende i England, beretter (13.6.) fra et nyligt besøg i Irak om landets sørgelige situation. Under artiklen links til flere artikler om afviste irakeres kamp.
Wikipedia.dk
Kirkeasyl (Wikipedia.dk), se også den norske artikel på Wikipedia.no (bokmål)
Politisk asyl

Asylaktivister fra Århus kørte natten til onsdag den 2. september mod Billund lufthavn for at hindre udvisningen af 22 irakiske asylansøgere. Da de hørte udvisningen skete fra Odense ændrede de kurs, men nåede først frem efter flyet fra Danish Air Transport var lettet. Stillbillede fra videooptagelse af Aage Rais-Nordentoft.

Til tillægget Udtalelser og dokumentation


Satire

Rejsen til Irak - Tegnefilm om en irakisk families tvangsudsendelse til et Irak, der på ingen måde er så fredeligt som Birthe Rønn siger. Filmen er lavet af Thilde Dalager (20. august 2009 på Kirkeasyl.dk; vidoer)Dansk Folkeparti - Brorsons Kirke krystalnat 13. August 2009

Propaganda-minister Kjærsgaard informerede ved titiden om aftenen d. 12. august en forsamling parti-veteraner og Stasi om igangsættelsen af rydningen og holdt efterfølgende en hadefuld tale ...et udtryk for forfatterens personlige holdning til Dansk Folkeparti. (citat fra info-teksten på YouTube.com)

Harry: "Du skal ikke tænke på Bagdad"

Klippet med Harry er hverken filmet af DSB eller Kirkeasyl, men af nogle folk, der tilfældigt mødte Harry, og spurgte om vi måtte kigge forbi hans kontor. Harry selv, synes klippet er ok, men er ked af den sidste del med bussemanden. Makmoud derimod er glad for videoen: "Forhåbentlig får den folk til at tænke over den situation vi sidder i som afviste flygtninge", siger han. (Citat: YouTube.com)


Kort URL: linkweb.dk/kirkeasyl
Emneindex: Flygtninge & indvandrere
Kort URL: linkweb.dk/kirkeasyl
Placering: Linkboxe
Emneord: flygtninge, asylsøgere, asylkamp, asylbørn
Variantord: Iraq, flytning, flytninge, brosons, broson


Tidsskriftnyt


Gaia: tidsskrift for international solidaritet (nr.81, forår 2017, 31 s.). Kvartalstidsskrift online med artikler om Trump og nyliberalismen, Etiopien, Cuba, Filippinerne, Israel og Columbia.

Against the Current (Issue 188, May-June 2017). Amerikansk socialistisk tidsskrift online med artikler bl.a. om Trumps politik, Latinamerikas højredrejning, Den Russiske Revolution og arbejderdemokrati + mange boganmeldelser.

Kritisk Debat (17. april 2017). Online med 16 artikler, bl.a. om Socialdemokraterne og højrepopulismen, Latinamerika, Frankrig, Indien, samt en længere artikel af Göran Therborn om ulighedens dynamik (fra New Left Review).

International Socialism (Issue 154, Spring 2017, 223 p.). Britisk kvartalstidsskrift online med artikler bl.a om Donald Trump og den neoliberalistiske verdensorden, antisemitisme og højrefløjen, den russiske revolution og Lenins April-teser, klasseanalyse, Frantz Fanon, Engels og menneskets forhistorie + boganmeldelser.

Se også:
Nyeste links på Modkraft Biblioteket
Nogle af de nyeste links tilføjet på Tidslinjen og linksamlinger på Modkraft Bibliotekets sider.Aktuelle links

Kriseanalyser

Links med en marxistisk økonomisk blogger, nyere marxistiske bøger og socialistiske konferenceoplæg.

Michael Robert - blogging from a Marxist economist
"First-rate Marxist political economy, deployed for both analysis and polemic, lucidly explained and supported by illuminating graphs and tables."

Marxist books on the global financial crisis and capitalism
Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger (2016) af Michael Roberts og Anwar Shaikh.

Radical economic theories of the current economic crisis (pdf, 23 sider)
Union of Radical Political Economics, sommerkonference 2012.
Med bidrag fra Steve Keen, Andrew Kliman, David M. Kotz, Arthur MacEwan, Fred Moseley, Thomas I. Palley, Jack Rasmus, Michael Roberts, Anwar Shaikh og Richard Wolff.


Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer


Modkraft.tv

Stop ACTA nu Demonstration 25-02-2012

Billeder fra demoen mod ACTA lørdag d. 25/2-2012

Lavet af Filip S - http://lilit.dkannonce

Seneste kommentarer

Henrik Chulu | Jens Voldby Crumlin | kl. 09:13
Kodeordene for et nyt samfundssystem er en ny økonomi som er frigjort fra (...)

Kontradoxa | amalie skram | kl. 00:16
@Grølheim Hvem og hvad giver dig din absurde tro på, at Assad-regimet (...)

Saila Naomi Stausholm | Saila Naomi Stausholm | kl. 23:41
Hej alle, mange tak for jeres kommentarer. Mht debatten om mig/SF’ere på (...)

Saila Naomi Stausholm | Saila Naomi Stausholm | kl. 23:31
Hej alle, lige lidt respons herfra - igen tak for jeres kommentarer. Mht (...)

Kontradoxa | Grølheim | kl. 21:30
@amalie; Jeg synes denne råben "konspirationsteoretikere" bliver mere og (...)

QueerKraft | Karl | kl. 15:01
Enig med Karen. Og så tror jeg at pointen med klummen både er at ærgre sig (...)

Kontradoxa | peter | kl. 14:25
@e lykke Fordi nogle oprørere i Libyen opfører sig som racistiske svin (...)

Kontradoxa | peter | kl. 14:23
@Amalie Skram Helt enig. Det er vildt grotesk, at der findes folk der (...)

Karen Helveg Petersen | Johannes | kl. 14:08
Man bliver jo næsten nødt til at spørge, af ren nysgerrighed (eller (...)

Jakob Lindblom | Bente | kl. 13:44
Nej jeg vil ikke slappe af Jacob. For jo du siger en hel masse.. Du eller I (...)

Dagen i dag

Se flere på Leksikon.org


Citater
Den ultimative fattigdom findes i Danmark. For i Danmark findes mennesker, som er så nærige, at de ikke vil anerkende over for de fattige, at de er fattige.

Morten Hartz Kaplers. (*1971) Dansk filminstruktør. I kronik i Politiken 6. december 2011.

Flere citater