Vi er flyttet! modkraft.dkInternettet skriver historie d. 25. Februar.

Af Erik Storrud | 23. februar 2012 | 09:27 | 2 kommentarer |


Om få dage går vi på gaden for internettets fremtid og der er meget på spil. Det globale samfund står ved en skillevej hvad internettet angår. Lobbyister fra underholdningsindustrien vil bevare deres økonomiske dominans gennem forældede monopoler på gammeldags distributionskanaler. De går nu målrettet efter, at få vedtaget handelsaftaler som ACTA så de kan omgå domstole, demokrati og fornuft i deres jagt på pirater. Hensynet til deres profit og monopol tæller højere, end hensynet til den frihed og mangfoldighed, der gør internettet til videnssamfundets største ressource. De vil en verden hvor internetudbydere skal være deres private politikorps i jagten på pirater. Hvor tjenester og fora på internettet overvåges eller lukkes ned ved den mindste mistanke om ophavsretkrænkelse. En verden hvor alt det, der er frit og fedt ved internettet, er væk.

Overfor dem står vi. En eksplosivt voksende bevægelse af velorienterede og politisk bevidste internetbrugere. Vi er de små idéer, der ivrigt deles på hjemmesider hvor brugere frit kan uploade dem. Vi lever og ånder i en verden af kommunikation, vidensdeling og informationsfrihed. Vores fremtid er afhængig af, at ressourcer, idéer, kommunikation og viden er frit tilgængeligt på nettet. Hvor de ser en trussel mod deres forældede forretsningsmodel og truslen mod deres monopol-virksomhed, ser vi en fremtid for vores kultur, der ikke er Read-Only, distrubueret oppefra og ned til os passive modtagere. Vi ser en Read-Write kultur, en Remix Kultur, og altså en fremtid vi alle kan deltage i.

Da det blev afsløret hvad ACTA reelt var for en størrelse faldt støtten dramatisk. Det er nu yderst tvivlsomt om aftalen overhovedet bliver gennemført i sin nuværende form. Men demonstrationen på lørdag handler om mere end papirer. Den handler om hvilken vej vi vil udvikle vores internet og længden vores samfund. Vil vi underholdningslobbyens vej med mere kontrol, øgede udemokratiske beføjelser til rettighedshaverne, censur og lukkethed? Eller vil vi fortsætte kampen for at holde internettet frit for alle?

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at rettighedsindustrien for længst har tabt kampen mod piraterne. Teknologien findes for at blive brugt. Nyere og smartere kanaler forbinder kunstnere med deres fans som aldrig før. Musikken, kunsten og kulturen tager ikke skade af at blive delt. Tvært imod.

Det vi skal spørge os selv, er hvor meget vi vil tillade en lille gruppe lobbyister fra en forældet branche at ødelægge før de går til grunde. På lørdag går vi på gaden for at sige at internettet står sammen om at sige stop. De skal ikke have lov til at ødelægge mere!

Skrevet i samarbejde med andre Stop ACTA Danmark aktivister og delt på facebook i som en del af mobiliseringen til lørdagens demonstration.Kommentarer


Kommentar af TigerMild | 23. februar 2012 | 18:15

Hvis nogen skulle være i tvivl så foregår demoen:

Lørdag d. 25. Februar. Kl 15 fra Israels Plads, København K.

Læs mere om hvad der sker samt det politiske grundlag her:

http://modkraft.dk/kalender/article...


Kommentar af Erik Storrud | 24. februar 2012 | 00:27

Tak tak. Det burde nok have været med. Var så dybt begravet i organiseringsverdenen at det slet ikke var tænkeligt at nogen ikke vidste hvad jeg talte om :)


Kommentarfunktionen er lukket


Jeg hedder Erik, er 27 år og læser pædagogisk psykologi på Danmarks Pædagogiske Universitet. Siden jeg flyttede til København som 18-årig, har jeg været en aktiv deltager i de fleste aktivistiske kampe og større projekter på venstrefløjen. Med en stærk kritisk holdning til politiet og et talent for at skabe problemer for mig selv, har jeg kastet mig ud i demonstrationer, husbesættelser, ulydighedsaktioner, oplysningskampagner, politisk benarbejde og en enkelt nøgen svømmetur efter EU’s miljøministre.

I dag arbejder jeg ihærdigt på at blive en del af samfundet og forsøger tit at bygge bro mellem aktivistbevægelsen og parlamentariske elementer. På Modkraft blogger jeg om at være en ballademager, der bliver voksen. Om at prioritere i sit liv og vælge sine kampe. Om samfundets problemer og hvordan vi holder bevægelsen på et spor, der ændrer verdenshistorien.
Blogarkiv

23. februar 2012
Internettet skriver historie d. 25. Februar.
2 kommentarer

19. januar 2012
Flotte piger man ikke kender
24 kommentarer

20. december 2011
Lortefængsel
15 kommentarer

4. juni 2011
It’s not the end of the world...
5 kommentarer

3. juni 2011
BZ: Sol, sommer og nedslidte politibetjente
13 kommentarer

21. april 2011
10 år siden i dag. Min første anholdelse
19 kommentarer

12. april 2011
Åbent brev til pressen - uro på staden
9 kommentarer

9. april 2011
Politiets nye strategi
10 kommentarer

27. februar 2011
En revolutionær begravelse
7 kommentarer

7. februar 2011
Balladens nødvendighed
15 kommentarer

1 2

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer