Vi er flyttet! modkraft.dkDistortion er (næsten) kommunisme

Af Eskil Andreas Halberg | 14. marts 2011 | 21:11 | 29 kommentarer |


Distortion festivalen er næsten kommunisme. Kun få ting skal laves om, før Distortion er befriet fra kapitalismen. Som udgangspunkt er Distortion gratis. Lyden er gratis. Lugten er gratis. Oplevelsen er gratis. Dine venner er gratis. Fællesskabet er gratis. Distortion er for alle, til alle, med alle. Vi er alle Distortion! Og Distortions dna er derfor kommunistisk. Uden os er der ingen Distortion Festival. Det er os, der spiller musikken. Det er os, der producere oplevelserne, events, venskaberne og identiteterne. Det os, der står som arrangør af festen. Det er os, der køber, sælger og forbruger øllene. Festen laves i vores navn. Det os, der skaber ”den fede stemning”. Det er os, der producerer værdien ved Distortion Festivalen. Distortion ville ikke være en skid uden os.

Vi vil ha penge for vores arbejde. Ellers strejker vi!

Det eneste problem med Distortion er, at vi ikke får løn for at danse. Uden os ville der ingen være til at skabe ”den gode stemning”, der netop er hvad Distortion handler om og handler med. Vi får ikke værdien af produktionen af ”den gode stemning”, vi skaber. Hvis vi ikke bliver lønnet næste gang vi laver Distortion Festivalen, strejker vi! Ligesom når arbejderne stopper maskinerne, når arbejdsforholdene er for dårlige. Ligeledes vil vi dukke op uden at danse, snakke, feste. Vi vil være sure/kedelige/ligeglade som organisatorisk og politisk strategi. Uden os stopper maskinen. Uden os ingen fest. Hvis dette ikke hjælper på vores legitime krav om løn efter værdi, må vi tage hårdere midler i brug. Sabotagen er gennem historien nævnt som strejkevåben. Hvordan konflikten udvikler sig er op til arbejdsgiverens imødekommelse af kravene. Vi vil ha løn for vores værdiproduktion.

Produktionsmidlerne er allerede vores

Distortion er kommunisme. Det er sikkert og vist. Distortion har ikke kontrol over produktionsmidlerne. Distortion er som bien, der ikke burde kunne flyve. Det er vores produktionsmidler. Vi skaber værdien. Uden os er Distortion ingenting. Thomas Fleurquin har ikke længere kontrol over merværdien. For det er vores kroppe, erfaringer, erindringer og oplevelser, der producerer værdi. Det er vores kroppe og sind, der er maskinerne. Vi har kontrol over produktionsmidlerne. Derfor er Distortion allerede kommunistisk.Kommentarer


Kommentar af Claus Pedersen | 14. marts 2011 | 21:40

Distortion er røverkapitalisme. Øverst i hierarkiet sidder en enkelt person og skummer fløden. Alt hvad der kommer af overskud falder enten i hans lommer, eller fordeles til personer som han personligt har godkendt og udvalgt.

Distortion er kupon-klipperi. Der produceres måske nok glæde og godt humør, men der sker ingen merværdi af nogen art. Præcis som når aktie-ejerne henter deres årlige udbytte efter ikke at have lavet en skid.

Distortion er omfordeling fra ungdom til alderdom og fra deltidsjobbere og arbejdsløse til små og store erhvervsdrivende. Unge mennesker uden noget at stå op til, lokkes til at smide deres penge i barer, værtshuse og kiosker fremfor at studere, hvile ud til arbejde eller måske tale ædre med deres venner.

Distortion er organiseret tyveri fra fællesskab til privat. Mine skattepenge bruges til at betale for oprydning efter pis, lort og hærværk i gaderne. Mine skattepenge bruges til reklame for at gå til private fester. Mine skattepenge går til at betale Thomas Fleurquins løn.

Distortion er korruption. Når politikere i Kultur- og Fritidsudvalget bruger deres indflydelse på at true kunstnere til at optræde gratis til egne arrangementer mod at få løn for at spille ved kommunale projekter som Distortion - så deltager man i et korrupt system.

Distortion manipulerer vores hjerner. Mens vi deltager i afviklingen af frivillige fællesskaber og den seriøse prioritering af samfundets ressourcer, går vi hjem og tror at vi har bidraget til et progressivt projekt.

Når det er sagt, så er det da fint at holde en god fest. Bliv ved med det, og gerne alle andre steder end under mit vindue. I skal bare lade være med at lade som I er mere progressive end de som går en tur på Lille Peter, The Rock eller Vega - så er I nogle snuskebasser.


Kommentar af Erik Storrud | 14. marts 2011 | 22:30

Her er en fest uden overskud lavet af folket og for folket og for de undertrykte folk verden over. Det kan godt være det er en smule mere politik og en smule mindre branding af københavn.

http://www.facebook.com/event.php?e...


Kommentar af Andreas K | 15. marts 2011 | 00:58

Burger King er næsten kommunisme. Uden os er der ingen Burger King. Det er os, der køber, sælger og forbruger burgerne. Det er os, der producerer værdien hos Burger King. Burger King ville ikke være en skid uden os.

Det eneste problem med Burger King er, at vi ikke får løn for at spise (- dem af os, der laver og sælger burgerne, får løn, så det er fint nok). Vi får ikke værdien af produktionen af ”den gode stemning”, vi skaber. Hvis vi ikke bliver lønnet næste gang vi går på Burger King, strejker vi! Vi vil ha løn for vores værdiproduktion.

Burger King er kommunisme. Det er sikkert og vist. Uden os er Burger King ingenting.


Kommentar af | 15. marts 2011 | 09:29

jubii, eskild er tilbage. vil du ikke nok også skrive noget om at komme og stå og være sur og kedelig og ulækker til copenhagen pride?

claus skrev:

"Mine skattepenge bruges til at betale for oprydning efter pis, lort og hærværk i gaderne. Mine skattepenge bruges til reklame for at gå til private fester."

det synes jeg var nederen skrevet. hvad skal skattepenge ellers gå til?

nå jo, de gamle og de svage i samfundet.


Kommentar af chulu | 15. marts 2011 | 10:50


Kommentar af Eskil Andreas Halberg | 15. marts 2011 | 10:51

Tjeck den her. Den er meget bedre end min. At hacke er måske en bedre taktik end at strejke:

http://frikultur.dk/2011/03/replik-...


Kommentar af | 15. marts 2011 | 12:42

@ erik:

er det kun folk, der er på facebook, der er velkomne til din fest?


Kommentar af Peden | 15. marts 2011 | 14:27

Super kommentar Claus. Jeg kan kun tilslutte mig.


Kommentar af Rene | 15. marts 2011 | 14:31

Claus du er da godt nok blevet en ligusterfascist


Kommentar af stephan | 15. marts 2011 | 15:56

jeg er lang hen af vejen enig med claus, fordi distorshen er lant han af vejen noget marekdsøkonomisk magtværk som are helt af politisk, som misbruger gratis arbejdskraft til at promoivere vare-mærker, livstil, gentrificering, byens marekdsværdi i forhold til andre byer, og andre ånsvage ting.

Min kæste skulle bære kasser med øl og sprut langt ud over det som nromalt er accepteret i cafeer og barer og så fik hun blot gratis mad nogen få fester før en smaderset krop og flere dag hård arbejde.

Hvad er der radikalt i det?!

Roskilde festval ver også alternativ engag, men ingen vil sige at det har noget antikapitalstisk i sig, jeg syndes din analyse er ønske tænkning som prøver at gøre noget subeversiv som ikke er det, og det er trist, hvad med at lave reale alternativer.

Deborde ville vil kælde en slags events som: The spread of Commodity-images by the mass media, produces "waves of enthusiasm for a given product" resulting in "moments of fervent exaltation similar to the ecstasies of the convulsions and miracles of the old religious fetishism".

http://en.wikipedia.org/wiki/Societ...

Jeg år der meet ind får felere gartis fester, men eg kan ikke se de fede antikapitalstiske i det. Hvad med at lave et alternativ til den fest med mere DIY, taler, opplæg aktioner, flashmobs osv. Lidt ligesom ungerns aktions uger blot mede lidt brder kulturelle referance punkter så fler kan deltage.


Kommentar af Andreas K | 15. marts 2011 | 17:16

Tilslutter mig Chulus tilgang. Mere progressivt (og kommunistisk) at hacke festivalen og dens koncept og dele vaerdiskabelsen i nye (sponserfri) faellesskaber end at tage betaling.

I oevrigt fedt at samtaenke progressiv politik, fest og faellesskab. Politik som handling, der oven i koebet er sjov og bredt favnene, frem for holdning. Tak til baade Eskild og Chulu. Mere af det!


Kommentar af Andreas K | 15. marts 2011 | 17:45

PS. Hvem får stablet en piratfest på benene d. 4/6, der er gratis og har federe DJs end Distortions lukkede fest?


Kommentar af NiKiloBenzin | 15. marts 2011 | 18:02

Er det bare mig, der har forelsket mig i nedenstående stykke text:

"Efter eksplosion af Distortions popularitet i 2010 skal vi sikre, at de lokale aktører, beboere, butikker, cafeer, gallerier mfl. skaber en stabil rygrad af god Københavnerstemning. Vi elsker at beværte gæster fra udkantsdanmark og udlandet – festen er jo for alle – men det er blevet vigtigere nu, med den stigende popularitet, at holde fast i den gode lokale stemning."

Jeg er helt vild med dé sætninger, og især dét ’men’. Det minder mig, om den gode gamle ’Nu er jeg jo ikke racist, men...’. Dét jeg læser mellem linierne i ovenstående formulering, er at nok må de jydske og fynske knejte dukke op og spytte i kassen sammen med de norske og svenske awekatte, men de skal altså ikke - som de jo ellers allesammen plejer - fucke det up for den alt for nice, gode, søde og homogene Københavnerstemning...

Jeg er helt i tvivl, om Københavnerne eller ’de andre’ fra udkantsdanmark og udlandet bliver fucked mest i den formulering dér...


Kommentar af SB | 15. marts 2011 | 19:00

Distortion er neoliberalt plattenslageri, der lever af at suge urbaniteten ud af vores by og tranformere den til et fordrukken elektro tivoli - ikke før vi selv er tomme for ideer og drømme vi Thomas F. og hans lakajer give op!

Distortions hypergentrificering af vores brokvartere kræver mere end en danse strejke; Hvis vi virkeligt vil monsteret til livs skal må vi indlede en krig mod al kapitalisering af vores begær - vi må slå tilbage hård og uden tøven


Kommentar af RB | 15. marts 2011 | 19:06

Sandheden skal frem: Distortion er halbal!


Kommentar af Radissen | 15. marts 2011 | 21:28

Hvis det der selvsmagende fis i Eskilds og Chulus respektive blogindlæg skal forestille at være antikapitalistisk, så forstår jeg sguda godt, at mange unge med hjertet til venstre ikke gider den radikale venstrefløj. I’m sorry, men nogle mennesker trænger VIRKELIG til at komme lidt udenfor Nørrebro og Folkets Hus og beskæftige sig med noget andet end poststrukturalisme og indforstpede negrianske postfordistiske produktionsanalyser. Lad dog Fleurquin og hipstergymnasieeleverne fyre den af i fadøl og electrohouse og brug i stedet jeres intellekt og kræfter på noget progressivt, der rent faktisk rækker ud over jeres egen snævre målgruppe. Det andet studentikose pseudokommunistiske masturbation fremstår udelukkende mærkværdigt og sekterisk. Men det er måske også meningen?


Kommentar af orfeus | 15. marts 2011 | 22:41

hold da op nogle fine ord. så slap dog af.


Kommentar af Eskil Andreas Halberg | 15. marts 2011 | 22:46

@Radissen: Det kunne være du skulle følge en anden blog, end den her selvsmagende en af slagsen.


Kommentar af Troels Terror | 16. marts 2011 | 10:57

@Radissen

Seriøst, du kan godt nok lukke meget crap ud på utrolig lidt tid! Jeg tror gerne du er blevet træt af venstrefløjen, hvis du kun kan argumentere ved at bruge udtryk der først burde læreres på ens dødsleje. Tag lige og vend din kasket om igen og hold tungen lige i munden - Problemet ligger ikke i hvad folk foretager sig, hvor mange du vælger at danse tæt med på IN fredag aften ej heller de mange mennesker der nyder godt af at have et egentligt fristed som Folkets Hus. Debattens fokus er det umanerlig flotte stykke P.R. Thomas Fleurquins har bygget op i kommunal regi - Det sikrede ham i vinters 800.000 kr (i kommunal støtte) over de næste 4år til at producere Distortion for. Et foretagende der i 2009 og 2010 gav rigeligt overskud til at holde Thomas Fleurquins privat liv rigtig, rigtig godt kørende.

Husk lige den her udtalelse: "Alt overskudet fra Distortion kommer til at gå direkte tilbage til den Københavnske undergrund[...]" - Det blev jo selvfølgelig ændret da det viste sig at der rent faktisk var et egentligt overskud. Istedet gik pengene, som sagt, til lønninger: Distortion har én person på lønningslisten.

Så skal du, @Radissen, være velkommen til at proppe nok så mange floskler på ’det at være en fucking snyder’, værse go’!


Kommentar af RB | 16. marts 2011 | 10:57

@Eskil: Det kan være svært når dine, til tider, fjollede påstande står øverst på Modkraft.dk


Kommentar af A Greenspan | 16. marts 2011 | 11:41

Yo Eskil synes da egentlig ikke at radissens kritik er helt hen i vejret. Ikke nok hen i vejret til at du bare kan afmontere hans kritik ved at henvise ham til en anden blog. Det synes jeg sgu man skal kunne tage som blogejer.

Ikke at jeg ikke er enig med dig i at Distortion er et lortearrangement, og jeg som københavner også er megatræt af at mit kvarter bliver invaderet af nederen typer, der smadrer vinduer og sætter Jägerreklamer op over hele Blågårdsgade.

MEN det der provokerer mig lidt ved hele den der poststrukturalistiske (sorry i mangel af bedre begrebr) vending som dele af venstrefløjen har taget til inspiration (inkluderet yours truly btw.), gør at vores briller nogen gange bliver meget selektive. Og derfor leder vi med lys og lygte efter kapitaliseringer af vores begær, efter de onde imperiale netværk der snyder os og bruger vores sprog, begær og liv som generator for mere profit. Så derfor kan man også komme under det indtryk at Distortion og gentrification af Nørrebro er det suverænt største problem ved hele det kapitalistiske system anno 2011, og det tror jeg mange andre end poststrukturalistiske/zizekianere/negrianere/Deleuzianere fra RUC, med bopæl i København ikke nødvendigvis kan se fornuften i.

Når du skriver så godt, og har de der skæve indfaldsvinkler til din blog, kunne det bare være spændende engang imellem at læse indlæg hvor du prøvede at se lidt væk fra den sorte firkant, og fx. lave et indlæg "Eskild om fabriksdød på langeland" eller "Eskil prøver at undersøge hvem der godt kan lide Distortion og cafeer på Skt. Hans Torv, og hvorfor?" Og hvis du ikke kan lide det du hører, så kan man jo altid tage den gode gamle frankfurterske falske bevidsthed frem som forklaringsmodel :-)


Kommentar af Radissen | 18. marts 2011 | 13:42

Kære Eskild og Chulu

Undskyld jeg var grov. Det var ikke (post)konstruktivt. Sorry.

A Greenspan er forresten helt på kornet ift det, jeg egentlig mener. Jeg tager Eskilds opfordring til mig og vil forsøge at ignorere teaserne øverst på modkrafts forside fremover fremfor at reagere på bloggens verdensfjerne påstande.

Ps. @ Orpheus og Troels terror Det var nu også meningen at indlægget skulle være tungt ladet med nørdede klogeågetermer netop fordi bloggen her dyrker det nørdede (fremfor konkrete problemer almindelige mennesker oplever i det kapitalistiske samfund - også udenfor Nørrebro).

Fred & kærlighed


Kommentar af Rene | 18. marts 2011 | 18:50

Claus det er vist på tide at du flytter på landet og begynder at henslumre i en otiumstol. Dine vågne timer kan du passende bruge til at brokke dig over "unge lømler" og verdens forfald...


Kommentar af Mester Jakel | 31. marts 2011 | 23:49

Ja, det er altsammen meget fint, og jeg kan følge de vrede af jer et stykke af vejen; cokede CBS-drenge med Raybans, der trillefløjter til pseudo-rebelsk bloghouse er sgu heller ikke lige min kop chai, men sandheden er rent faktisk, at Thomas Flerquin er flad som kirkerotte - 80.000 + i overtræk. Distortion er et kæmpe underskudsprojekt, der har betydelige problemer med at holde kreditorer for døren fordi, de booker de navne, de gerne vil have og opfører sig knap så sponsorvenligt. Så inden I kommer for godt i gang med at råbe ad en let identificérbar syndebuk (’distortion er gøglet kapitalisme!’) for at komme af med den tyngende eksistentielle lede BURDE I måske lige undersøge fakta en smule grundigere?

Bare en tanke.


Kommentar af Jacob | 1 april 2011 | 00:00

Om distortion er kommunistisk, kapitalistisk eller bare apolitiske festaber skal jeg ikke kloge mig på. Til gengæld kan jeg konkludere at Eskil Andreas er den mest overdreven kapitalist jeg nogensinde har stødt på. "Vi vil have løn for at danse".

Seriøst?

Det er et menneske med nogle meget sørgelige værdier, der absolut vil kvantificere livets essens i kroner og ører. Hvad med bare at leve?

Tag en dyb indånding. Lugt til blomsterne. De kræver ikke løn for at være dejlige. Det kan du lære noget af.


Kommentar af djævlen | 1 april 2011 | 03:03

problemet med distorsion er at det er umuligt at gemmenskue om de penge de får fra kbh kommune bruges til at lave gadefester om dagen eller om de bruges til at betale distorsions egen fest som holdes på carlsbergrunden. distorsion festen som holdes på carlsberg grunden er en privat fest som distorsion tager entre for og selskabet der står for den fest hedder nusnus som er privat ejet af gæt selv... distorsion modtager læssevis af sponsor støtte som de sælger fra deres boder(sidste år var det blandt andet 100000 dåser øl fra carlsberg) bruges de indtæger fra boderne til at finansierer deres egen fest på carlsberg grunden? gadefesten er et skalkeskjul finansieret af kbh kommune der giver distorsion masser af sponsorstøtte som bliver brugt til at finansiere deres egen fest på carlsberggrunden som forøvrigt er stillet gratis til rådighed af carlsberg og hovedparten af distorsions dyre bookinger er betalt af redbull og carlsberg og de lokale spiller gratis... det blir spændende at se om moms afregningen af de 100000 dåser som de sidste år solgte fra deres boder er med i deres regnskab i år eller var alt salget i boderne sort og støtter kbh kommune et kriminelt foretagende? gang 100000 med 10kr pr dåse og gang entreindtægter med postuleret antal betalende, læg støtten oveni og kig i deres regnskaber!


Kommentar af Jacob | 1 april 2011 | 13:20

I har det jo så vildt! Seriøst, hvad er problemet? De 800.000 i støtte over fire år? Jeg troede kulturstøtte var en god ting set med røde øjne.

Hvis kulturstøtte er en dårlig ting er det måske en ide at starte et andet sted end distortion. De der 200.000 om året er jo peanuts ved siden af hvad der ellers bliver givet ud. Over 3mia. om året.

http://www.kunst.dk/fileadmin/user_...

Det virker ikke helt som om i er så røde. Mere som om i bare gerne selv vil bestemme. Når det kommer til offentligt tilskud til fester i ikke kan lide er det pludselig forfærdeligt. Til gengæld skal i have penge for at danse til de fester. Flot. Retards.


Kommentar af thomas fleurquin | 1 april 2011 | 13:41

"jeg er sgu ked af at du ikke kan se det positive i en mega byfest hvor alle er velkommen med billige øl og god musik og glade mennesker over det hele. Mit kick i livet er at skabe magiske øjeblikke - og jeg manager mit firma så godt som jeg nu kan, og jeg tror måske desvaerre du taenker lidt for meget over tingerne. dyrK noget mere porno og ryg lidt mindre fed og lære at nyde den rigtige verden - altsa den som findes og ikke den oppe i dit hoved. Og hvis du virkelig ikke vil mødes med os i den rigtige verden, ja så syntes jeg bare du skal blive hjemme og fortsaette med at blog-surmule".

"jeg var også en angry ass antikapitalistisk røvhul i mine yngre dage - og journalist (buark!). Af begge disse grunde har jeg jo mestrede kunsten om at saette alt og alle i boxe for at kunne spytte cliche efter cliche ud dagen lang. Men med erfaring har jeg lært: hvis man vil skabe en bedre verden, så er man bedst tjent ved at forstå den og elske den som den er. Og som Ritt sagde: "enhver kan faktisk godt gøre en forskel", og jeg forstår dybden i hvad hun mente nu - fordi jeg ikke længere kører angry ass stilen på alt og alle."

fra en gammel rebel til upcommers... one love. -thomas.

Ps: jeg har ikke læst jeres indlæg - jeg har desvaerre travlt nok med den rigtige verden - men tak for opmærksomheden!!


Kommentar af Matias Jensen | 1 april 2011 | 19:25

Dette er måske det dummeste jeg har læst i lang tid.

Distortions hovedevents er planlagt på forhånd og ikke demokratisk vedtaget - Thomas Flerquinn opmuntrer i medierne festarrangører til at stikke fester der ikke foregår under Distortions paraply til politiet, og byen invaderes af folk der opfører sig alt andet end solidarisk.

Fuck Distortion, flere sjove gadefester i stedet.


Kommentarfunktionen er lukket


Eskil Andreas Halberg

Er 27 år, Cand.scient.adm. ved Roskilde Universitet. Er projektorganiseret netværksaktivist på den udenomsparlamentariske venstrefløj og skribent på openhagen.net.

Politisk interesserer jeg mig for styresystemer, bypolitik, biopolitik, segregationspolitik og ideologikritik.

http://twitter.com/#!/eskilhalberg
Blogarkiv

23. februar 2012
Nu kommer der snart folketingsvalg
7 kommentarer

12. februar 2012
Sammenbrudstykker - en dagbog fra Athen
3 kommentarer

5. februar 2012
Svære tider på Modkraft
46 kommentarer

16. januar 2012
Kapitalismen er ikke et subjekt - men den opfører sig som et
44 kommentarer

28. november 2011
Depression som strejkevåben
8 kommentarer

24. november 2011
Enhedslisten – Et parti med principper
4 kommentarer

15. november 2011
Gæld er stavnsbindingens genindførsel
12 kommentarer

24. oktober 2011
Kritikkens død er politikkens genkomst
37 kommentarer

4. oktober 2011
Revolution i Enhedslisten
41 kommentarer

20. september 2011
Du ka’ få uden bilag. Du ka’ få brændt din bil af.
6 kommentarer

1 2 3 4 5 6 7 8 >

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer