Vi er flyttet! modkraft.dkNu kommer der snart folketingsvalg

Af Eskil Andreas Halberg | 23. februar 2012 | 16:29 | 7 kommentarer |


Inden de sidste par folketingsvalg var der en almen opfattelse af, at et nyvalg ville komme, når den siddende regering havde gennemført det, der stod i dens regeringsprogram.

Den samme fornemmelse kan man få i dag – bare omvendt. Er der mere tilbage? Skal posen rystes? Skal der skrives et nyt program? Skal der nye ansigter til?

Den siddende regering har efter få måneder ved magten ikke mere at skyde med, som det hedder blandt kommentatorer. De har prøvet alt og er mislykkedes med det meste. Det virker som om, regeringen har siddet på taburetterne lidt for længe nu. Vi må have nogle friske ansigter på banen og der må formuleres et nyt regeringsprogram. De politiske udspil er færdige og udkørte. Befolkningen vil have en ny politik.

Jeg tror, der snart kommer valg.Kommentarer


Kommentar af Alexander Moray | 23. februar 2012 | 17:22

Det kræver jo grundlæggende set, at Enhedslisten igen tager sig sammen og bliver politisk vagthund, i stedet for regeringens skødehund. Det med, at det bare skal være bedre end den tidligere regering, er noget kompromissøgende pladder og det holder ikke.

Den kompromisløse idealisme, som Listen tidligere stod for, skal tilbage. Ikke fordi den nødvendigvis er konstruktiv eller produktiv, men netop fordi den, i første omgang, har destabiliserende potentiale. Som regeringens "parlamentariske grundlag" skal Enhedslisten bare sig fra en enkel gang, så skal der så vidt jeg forstår være valg igen (hvis de andre partier undlader at gå på kompromis med hinanden). Er det ikke det vi vil?

Har folk ikke indset, hvor stor en del af regeringens politik, der i virkeligheden er rød? Hvor vi politisk er på vej hen? Vi må da snart have indset, at der ikke er noget at beslutte længere. Der er ikke længere noget, der ikke dikteres af de "økonomiske nødvendigheder".

For at komme tilbage på emnet: Ville den politiske omvæltning, du skriver om, ikke umiddelbart komme socialisterne til gode. Men jeg har efterhånden udviklet det synspunkt, at det er lige meget, hvad der sker, det er hykleriet i det hele, der går mig på. Vi står derfor nu i en situation, hvor det ville være fordelagtigt at have et valg, mixe tingene lidt op, i en situation hvor partierne føler sig sikre, der er jo først valg om nogle år. Mens befolkningen derimod har indset partiernes hykleri og kan nu vælge ud fra et (relativt) mere oplyst grundlag, inden partierne når at opbygge nye hykleri/løfte-regimer. Og så er det også lige meget til hvis fordel udfaldet bliver.


Kommentar af niller | 23. februar 2012 | 17:25

Jeg tror at man kan komme langt med at antage det stik modsatte af Esben. Selvfølgeligt kommer der ikke snart valg - og af en såkaldt "projektorganiseret netværksaktivist på den udenomsparlamentariske venstrefløj" er du påfaldende optaget af, hvad der sker i folketinget.

Jeg har en anden forudsigelse. Regeringen bliver siddende, og der kommer mange nye nederlag og måske nogle enkelte sejre. Hver gang vil modkrafts faste stok af venstreradikale bloggere skrive, at nu er alt håb ude, og nu har den regering de aldrig har troet på skuffet igen, ved ikke at levere de resultater man alligevel aldrig kan opnå igennem folketinget. - Og ikke mindst: nu har SF endegyldigt for aller aller sidste gang forladt socialismen og venstrefløjen.


Kommentar af Jens | 23. februar 2012 | 18:01

Nu kan man vel også gøre dig, Eskil, opmærksom på at vi har negativ parlamentarisme i Danmark. Det vil sige at der skal stilles mistillidsvotum til regeringen, før den er tvunget til at gå af. Det er ikke nok at Enhedslisten stemmer sammen med de borgerlige om et lovforslag (eller undlader, hvilket nok er mere nærliggende) - nej, Enhedslisten skal stemme for et mistillidsvotum, enten stillet af Ø selv, eller af de borgerlige. Det er ikke sket i de sidste 50 + år. Men det kan da godt være at Enhedslisten vil begå kollektivt selvmord og i fællesskab med de borgerlige vælte regeringen. For det er lige det, der skal til. Enhedslisten alene kan ikke vælte regeringen, de borgerlige skal med!


Kommentar af Mikkel Skov Petersen | 23. februar 2012 | 18:32

@Eskil: Der er jo også den mulighed, at RAF-regeringen opgiver, og at der uden at der bliver udskrevet valg, dannes en BØ-mindretalsregering med A og F som parlamentarisk grundlag - alternativt en ØF-regering?

Men helt enig i, at regeringen er kørt træt og at befolkningen vil se noget nyt.


Kommentar af JN | 23. februar 2012 | 19:45

Kære Eskil,

Tror desværre ikke vi skal stemme lige foreløbig, men det er da godt nok en sørgelig tendens vi er vidner til: Brøler på brøler fra regeringens side og man er lige ved, at tage sig selv i at sige den eneste forskel på VK og RAF, er at den nye regering tør erkende sine begrænsninger, bare der dog ikke var så mange!

Men friske ansigter på banen? Puh ha... stiller du op?!?


Kommentar af Andreas | 24. februar 2012 | 12:14

Jeg håber der snart er nogen der skriver et vredt indlæg om, at der er for mange korte, polemiske og ligegyldige blog-indlæg herinde. Så må redaktionen da stable et møde sammen og lave en facebook-event....


Kommentar af Elis Vejvad | 24. februar 2012 | 16:37

Der skrives og tales ikke om det, men partipolitik er et relikvie fra fortiden og fungerer derfor ikke i et moderne samfund, men forsinker det. Regeringen og den forhenværende regering er fastlåste i dette fænomen. Sidste regering er taget i utallige løgne, og nuværende regering i en påfaldende tavshed og ineffektivitet, hvor kutyme og lov synes værende det, der forhindrer at noget får adgang til at ændre tilstanden.

Tidens udvikling forhindres i sin dynamik og det er ligesom vi har glemt revolutionen med sin tvang, og i stedet valgt denne gang at lade magtfænomenet lide sin egen død ved at visne hen i ingenting.

Jeg skrev før valget at alle partier er forældede. Kun et parti Enhedslisten viser tegn på at ville reform og hvis det har format, kunne det meget vel tænkes - som du skriver - at det skal foregå ved at foranstalte et kollektivt parlamentarisk selvmord. Da Enhedslisten selv er et parti vil dette parti også forsvinde, men de kunne så springe ind i en ny form for nationaldannelse med humanglobal tilgang og folkelig styring.

Ingen sunde bevidste individer vil være bekendt at have en holdning, forstørre den med et parti og lade det neutraliseres af andre partier. Spildet er kendt og spillet er en ommer - hvilket historien viser til fulde. Det burde være gennemskuet og en del i tidens medier viser at politik er ’bad event’ og den bedste ven er finans, som er en anden ’bad event’.

Almindelige mennesker med visioner i den fremadgående virkelighed kræver deltagelse og åbenhed for sammen at danne kultur, hvilket teknisk er mulig med det globale internet. Vi ser det gamle styre med ACTA og hyppige trusler om begrænsninger og lukning af nettet modsætter sig dette fremtidens potentiale, hvilket er tegn på at magt er et svagt redskab, der fungerer i kraft af begrænsning. Lige det modsatte af udvikling der sker ved eksponering.

Vi har en viden, der er gemt og skjult. Denne holdes gemt med politik, finans, militær, medier, religion og en hob af globale landsbytosser.

Selv en skoleelev vil kunne forklares at en regering der kun har få % i majoritet i princippet har tabt resten. Idet den store andel på hver side bekæmper hinanden og på den måde lammer regeringens beslutningsdygtighed, ved at støje med et væld af særstandpunkter.

Scenariet stiller i aller højeste grad spørgsmål ved om et landstyre kan styres af ideologierernes indbyrdes ophævelse af hinanden? Noget tyder nemlig på at det er ineffektivt og jævnlig destruktivt. En disharmoni som mangler kendskab til befolkningens eget sigte og forsvinder i finanstekniske symptomer på livsfarlig dehydrering.

Et valg vil kun omordne umuligheden til en anden.


Kommentarfunktionen er lukket


Eskil Andreas Halberg

Er 27 år, Cand.scient.adm. ved Roskilde Universitet. Er projektorganiseret netværksaktivist på den udenomsparlamentariske venstrefløj og skribent på openhagen.net.

Politisk interesserer jeg mig for styresystemer, bypolitik, biopolitik, segregationspolitik og ideologikritik.

http://twitter.com/#!/eskilhalberg
Blogarkiv

23. februar 2012
Nu kommer der snart folketingsvalg
7 kommentarer

12. februar 2012
Sammenbrudstykker - en dagbog fra Athen
3 kommentarer

5. februar 2012
Svære tider på Modkraft
46 kommentarer

16. januar 2012
Kapitalismen er ikke et subjekt - men den opfører sig som et
44 kommentarer

28. november 2011
Depression som strejkevåben
8 kommentarer

24. november 2011
Enhedslisten – Et parti med principper
4 kommentarer

15. november 2011
Gæld er stavnsbindingens genindførsel
12 kommentarer

24. oktober 2011
Kritikkens død er politikkens genkomst
37 kommentarer

4. oktober 2011
Revolution i Enhedslisten
41 kommentarer

20. september 2011
Du ka’ få uden bilag. Du ka’ få brændt din bil af.
6 kommentarer

1 2 3 4 5 6 7 8 >

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer