Vi er flyttet! modkraft.dk


Bullshit on a Sunday

Af Farhiya Khalid | 2. oktober 2011 | 4 kommentarer

Min lillebror mindede mig for nogle uger siden om, hvordan dansk journalistik kan opfattes. ”Det dér er en journalist”, sagde jeg til ham og pegede på fjernsynet. ”Jamen, han spreder jo bare rygter”…

Tjo, tja, jaa, jow, jamen ok da.. Det er rigtigt Fahmi. Det gør de nogle gange. Værten på TV2 News spreder ikke rygter, ikke helt. Men kommentatoren han interviewer gør. Han spreder masser rygter. Og det er ok i politisk journalistik – lige nu i hvert fald..

Det kan man kalde antagelsesjournalistik. Et menneske der lønnes for at gisne. Komme med sit bedste bud - på noget der ikke er sket endnu eller måske aldrig vil ske. Men det er spændende. Skide spændende. Det er derfor jeg sidder klistret fast til TV2 NEWS - Breaking Bullshit

Journalisten/ nyhedsværten sidder dog ikke og afslører, at han har hørt ude i byen, engang på en beværtning, med en fyr der hedder Tommy, at Magrethe Vestager har en diller. Eller at Villy fra socialistisk folkefront engang har antastet en papegøje fra Randers, der ville bryde ud af den kunstige regnskov…

Det ville alligevel være over stregen.

Men nogle rygter er mere ”troværdige”. Især når de kommer fra eksperter og kommentatorer, der har tjek på politik. Microphone checkas på sladder-siden. De har tjek på de rigtige rygter og de sande forudanelser.

Her ligger så forskellen på rygtebørsen og den kildekritiske common sense.

Kommentatorer er ansat til at sprede bullshit. Og det bliver de ved med. Jeg blogger på modkraft for at debattere bullshit. Det er næsten det samme. Jeg skammer mig nærmest..

Nåh, nok om det. Her er noget af det bullshit, vi kan diskutere de kommende dage;

- Både lovgivning og administrationen af reglerne skal tjekkes, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten. Serviceeftersynet fremgår af det regeringsgrundlag, som den kommende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), SF-formand Villy Søvndal og den radikale leder, Margrethe Vestager, ventes at præsentere senere i dag.

Væk med pointsystemet. Men allerede før servicetjekket er den nye regering klar til at lempe på en række områder, erfarer Jyllands-Posten.

Avisen skriver ligeledes søndag, at reglerne for at få permanent ophold og statsborgerskab skal føres tilbage til tiden før de seneste stramninger. Angående asylområdet skriver avisen, at det i fremtiden skal være muligt for asylsøgere at både bo og arbejde uden for asylcentrene efter seks måneder.

I en artikel med overrubrikken: Fakta: Det ved vi om regeringsgrundlaget står der:

Blandt andet skulle S-SF have accepteret, at de radikale med V, K og DF lægger stemmer til at forringe efterlønnen og forhøje folkepensionsalderen, sådan som de aftalte i foråret. Dermed behøver S-SF alligevel ikke bede danskerne om at arbejde 12 minutter længere.

Altså ligger der et faktum i, at SF skulle have accepteret at, bla bla bla.. ?!? Someone enlighten me – please!?

Så når jeg nu sidder og gennemlæser endnu en artikel på pol.dk om hvordan SF endnu engang (måske) har ”købt ud” (”solgt ud” frasen er blevet slidt i SF sammenhænge – nytænkning fordres), og samtlige partier i ”rød blok” forhøres om antagelser og fremtidige udsigter, må vi andre (det faktisk går ud over) vente med at juble eller tude til noget egentlig fakta slipper ud.

Jeg må gemme mit eget bullshit til en anden dag..

PS: Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan en hel avis kan erfare noget?


Din stemme – Dit Privilegium

Af Farhiya Khalid | 15. september 2011 | 7 kommentarer

Så kom valgdagen endelig! 15. september - A day to remember

Hvordan vil du bruge din stemme? At være ekskluderet i denne sammenhæng er godt nok min egen "skyld".

En blanding af påtaget ghetto girlishness og pure dovenskab. Jeg skulle aldrig have stjålet den dér bluse på banegården i Odense med pigerne fra parralelklassen, tænker jeg ofte. Jeg skulle have løbet hurtigere, da vagten kom.

Jeg skulle have vidst at tyveri kun gjorde en populær i ottende klasse, men ret så upopulær hos Integrationsministeriet. Fyns Amt skulle have eksisteret nu. "Hvis du har boet her i 10 år, er fyldt 18 år og har en ren straffeattest får du statsborgerskab øjeblikkeligt", sagde de.

PIS - Ren straffeattest op i min vollsmose-røv sagde jeg. But whose the idiot now?

Meeen der er altid andre muligheder. Tak skæbnen for det! Min stemme er til tider blevet hørt lige så skarpt i Asylret, gennem det skrevne ord og på bodegaen, som den ville gøre på stemmesedlen.

Desværre hjælper det ikke at få mine loyale politisk aktive kammerater til at vouche for mig på Borgen. Det gavner heller ikke at stoppe Vestager på Strøget - blive betaget af hendes hvide-Grace Jones-agtig-look for derefter at råbe "skizofren partileder til et skizofrent parti"!

Den slags spaltede stemmer gavner sgu ikke så meget på valgdagen. Men jeg må vel godt, jeg stemmer jo ikke!?!

VKO skal væk. Det kan jeg da blive enig med mig selv om. Så kan det være jeg og andre i samme situation kan få lov. Få lov til at stemme til valget og få lov til at færdes i fred og ro, uden være bange for at møde politiet og blive spurgt om eksistensen af en opholdstilladelse.

At glemme den medfører nemlig bødestraf. En ikke-eksisterende opholdstilladelse medfører det der er meget værre. Fængsling. Nogle gange en tvangsudvisning.

Men hvor længe skal man have været i landet før man ved, hvad man ikke kan lide? Manden der har levet i asylcentret de sidste elleve år , ved udemærket hvad han ikke kan lide. Nemlig en regering, der synes han skal blive der i elleve år mere. En regering, der mener at hans elleve års venten efterfulgt af en tvangsudvisning til Baghdad eller Kabul er en fortjent og legitim praksis.

Men nu er det nok! Jeg skal til indfødtsretsprøve til den 2. december. Jeg skal kontakte hver enkelt kommune jeg nogensinde har boet i (3 af slagsen). De skal nemlig bekræfte, at jeg aldrig har modtaget kontanthjælp.

What a positive beginning!

Men så er det igang med fyrre siders ansøgning. Efterfulgt af et troskabsløfte til nationen Danmark. Kryds fingre for mig. Jeg glæder mig sgu til at blive dansker!

Men er du dansker? Så husk at du har en stemme - Den hjælper nemlig os uden!


Asylret 2011

Af Farhiya Khalid | 28. august 2011 | 18 kommentarer

Vi er glade for at være inviteret til at holde tale her. Asylret er beæret over at deltage ved dette arrangement, fordi det er arrangeret af Demos. For folket - af folket.

Asylret kæmper for bedre livsvilkår for asylansøgere, både via moralsk støtte, en sej sagsbehandlingsgruppe, der prøver at guide afviste asylansøgere gennem udlændigeservises misantropiske labyrint, manifestationer, og research og vidensdeling med andre asylgrupper i Danmark og i udlandet.

Det er fundamentet af Asylrets arbejde.

En anden del af vores arbejde er den brede politiske kamp for et bedre samfund. For uden et humanistisk samfund med samvittighed, får vi aldrig humanistisk lovgivning. Et samfund hvor der er plads til alle. Et samfund uden etnisk, religiøs og kønsmæssig diskrimination. Et samfund, hvor man kan bo hvor man vil og gifte sig med hvem man vil.

I dette arbejde er vi meget inspireret af Demos, der med hovedet højt kæmper mod hadet i form af facisme, nazisme og den generelle højredrejning i vores samfund.

For livet er ikke blevet nemmere for de udsatte. Flygtninge venter stadig. Venten er det værste. Brudte løfter om menneskeret. Politiske Løfter brudt, efterfulgt af forfølgelse og en radikal kriminalisering af flygtninge og indvandrere fra både mennesker, medier og magthavere.

Der er nu tegn på, at vi omsider står ved afslutningen på et skammens årti. VKO-årtiet. Vi har set det officielle DK lade hånt om internationale forpligtelser og retsnormer. FN’s børnekonvention er blevet ignoreret, flygtninge er blevet udvist til krigszoner og til undertrykkende regimer.

Den formentligt snart kommende S/SF-regering (7,9,13 spyt til højre og venstre, forvent det værste og håb for det bedste) kommer til at stå over for et enormt oprydningsarbejde efter VKO-regimets fald.

Men krav skal stilles og vedholdes.

Vi må ikke glemme at SF har indgået deres egen muterede form for frivillig tvangsægteskab med Socialdemokraterne. For vi skal lære at tælle til 90. Samarbejde, kompromis, samarbejde, kompromis..

Bla, bla bla..

Lovændringer

S og SF vil beholde store dele af den diskriminerende ægteskabs og familiesammenførings-lovgivning for udlændinge såvel som danskere. 90 mandater giver magten, men 90 mandater fjerner ikke den indre råddenskab politikere som Astrid Kragh og Villy Søvndal har solgt ud til.

De love skal rulles tilbage, hvis ikke ændres totalt.

Regeringen bliver måske rød, eller rettere lyserød. Men det betyder ikke at de får ro. Ikke herfra. 24-årsreglen skal afskaffes ligesom tilknytningskravet, den meget lave starthjælp og kontanthjælpsloftet.

Der skal gennemføres en gennemgribende revision af hele den danske udlændingepolitik. Alle point- og kvoteystemer i forbindelse med familiesammenføringer og arbejdstilladelser skal lige som den nugældende danske udlændingepolitik smides på historiens mødding – for altid.

Politiet skal ud

I Asylret mener vi, at et af de første og nødvendige skridt skal være at fjerne politiet fra al sagsbehandling af flygtninge- og indvandrersager. Politi, der uden tøven bruger hunde mod demonstranter, misbruger deres magtmonopol i det offentlige og endda er med til tvangshjemsende mennesker til eksempelvis Irak og Nigeria skal intet have at gøre med mennesker i nød.

De skal erstattes af et fagligt kompentent personale, der ikke går med peberspray og pistoler. For fanden da. Det burde være logik for burhøns.

Politiet skal erstattes af psykiatere, læger, sygeplejersker, jurister og socialrådgivere, der ikke er ansat i eller af politiet. Politiet har ingen plads i asylsystemet. De er uddannet til at afhøre mistænkte og den slags – ikke til at have med traumatiserede og ofte psykisk syge mennesker at gøre. For det er nemlig kernen.

Det er ikke mistænkeligt at søge asyl. Det er ikke en forbrydelse at søge asyl.

Tværtimod, er det ret naturligt at flygte og flytte når hjemlandet brænder og sulten spreder sig . Spørg bare danskerne, hvis forfædre flygtede til USA og Latinamerika, om de vil tvangshjemsendes til Danmark i dag. Nej vel?

Flygtningenævnet og Dansk Rød Kors

Vi mener i Asylret, at Flygtningenævnet skal demokratiseres, så det også kommer til at omfatte repræsentanter fra kompetente NGOer som Dansk flygtningehjælp, Red Barnet og klimaorganisationer.

Rød Kors ville egentlig have haft plads på denne liste af organisationer. Men nej, Rød kors skal ud. Rød kors har misbrugt sit renommé og har plettet sin attest, hvad gælder anstændighed og neutralitet.

Det er ikke kun betændt, at Dansk Rød Kors driver asyllejre i Danmark. Det er lige så betændt og skamfuldt, at Rød Kors samarbejder om andholdelser med det danske politi. Rød Kors støtter en kommende sundhedsklinik for papirløse flyftninge. Bliv ved med det. Men drop at drive lejre, hvis I vil beholde bare en smule af det gode ry Rød kors har i omverdenen.

Rød Kors er indblandet i forsinkelser af læge- og psykiaterbesøg for afviste. Rød Kors er medansvarlig for den ressourcemangel, der er i lejrene. En mangel der fører til kummerlige leveforhold for mange og som Dansk Rød Kors desværre accepterer. En organiseret mishandling af mennesker.

Men samtidig støtter Rød Kors en klinik for papirløse flygtninge!? Hvis Rød Kors endelig skal være så partiske, så tag dog side.

Hvem prøver Rød Kors at hjælpe?

Et uddrag fra bogen Kirkeasyl

Dansk Røde Kors – ven eller fjende:

J. (født 1980) kom til Danmark i 2008 og har stiftet bekendtskab med Dansk Røde Kors, da han først sad fængslet i Ellebæk og efterfølgende tilbragte 15 måneder i Sandholmlejren.

Som flygtning i en dansk flygtningelejr oplevede jeg mangt og meget, både godt og dårligt. … En af de dårlige ting var mit møde med Røde Kors. Hvis jeg har forstået det ret, er Dansk Røde Kors en humanitær organisation, der angiveligt hjælper mennesker i nød. Jeg oplevede imidlertid, at Røde Kors i de danske flygtningelejre opererer på to måder – de hjælper dig, men de bruger også hvad du siger imod dig. Da jeg ankom, gik det op for mig at folk fra lejrene ikke socialiserer med Røde Kors. Jeg spurgte hvorfor, og de fortalte mig, at Røde Kors fungerer som stikkere for politiet.

En af mine værelseskammerater i lejren var fra Uganda. Han fortalte en fyr fra Røde Kors, at han havde fået endeligt afslag på sin asylansøgning, og at han overvejede at flygte ved at gå under jorden. To Dage senere kom der to Røde Kors medarbejdere og spurgte efter min værelseskammerat. … De begyndte at kigge forbi hver fjerde time og kl. 2 om natten kom de med politiet. … Jeg spurgte, hvorfor han havde fortalt Røde Kors om sine planer, og han svarede, at han håbede at de kunne hjælpe ham i stedet forrådte de ham.

Vi var midt i en samtale da politiet og Røde Kors kom ind på værelset og førte ham bort. … Jeg var så vred og gik direkte til Røde Kors kontoret og spurgte medarbejderen der, hvorfor han havde fortalt politiet om min værelseskammerats planer. Han svarede, at han bare gjorde sit arbejde. Jeg indså, at hans arbejde bestod i at give oplysninger videre til politiet.

For mig at se er Røde Kors ikke en humanitær organisation. Nogen gange spekulerer jeg over, hvem der betaler deres lønninger.

Håbet

Hvis vi ikke driver lejrene, så går det jo helt galt, siger Rød Kors. Nej. Det kan snart ikke blive værre. Rød Kors skal vaske hænderne fra systemet og lad lorten ligge hos regeringen. Der hvor lorten bør ligge.

Vi ved på forhånd, at det nok kommer til at ligge tungt med at få S/SF til lytte og handle på disse krav. Derfor skal vores håb til den nye regering og en ny asyl og udlændinge politik være ledsaget af krav om, at en ny regering skal føre en mere humanistisk, solidarisk og demokratisk politik.

Jeg vil igen sige tak til Demos. Tak til Antifascistisk Aktion. Tak til Redox. Organisationer, der arbejde for at oplyse om og dermed eradikere fremmedhad, racisme og fascisme. Så vi kan få bedre vilkår for minoritetsgrupper, deriblandt asylansøgere i Danmark.

Den danske udlændinge og asylpolitik er blevet så umenneskelig, blandt andet pga højredrejningen og højrepopulismen i landet. I har kæmpet en brav kamp mod højredrejningen og de facsistiske tendenser, der desværre er indlejret i vores samfund.

Jo flere der deltagere aktivt i den kamp jo bedre. Forsat god dag.


Sult, Tørst og Tårer

Af Farhiya Khalid | 24. august 2011 | 5 kommentarer

Tørken har ramt Østafrika, igen. Regnen udeblev. Høsten slog fejl og sulten fulgte. Underernæring æder børn og unge. Sult og tørst er virkelig menneskets første, hvis ikke største fjende.

Håbet svinder fra mødre og fædre, mens de med deres børn og ejendele tager rejsen mellem det østafrikanske grænseland. Et grænseland, hvor mødet med militser ved den etiopiske og kenyanske grænse ofte er en dødelig selvfølge.

Katestrofen, der af FNs flygtninge agentur, er blevet kaldet "the worst humanitarian disaster", er nok ikke gået vores næse forbi.

Hundredevis af billeder har dog gennem tv og internet været med til at bedøve vores handlekraft, mens jeg blandt mange har siddet trygt men overvældet og nydt min mad og drikke, mens jeg med familie og venner har set Al-jazeeras reportager fra et område, jeg kalder mit første hjem.

Men behovet for hjælp og størrelsen af denne katestrofe må ikke gå forglemt. Dadaab-lejren, der ligger i Kenya, er et af verdens største flygtningelejre. Den vokser med tusinder dagligt og har nu over 400.000 flygtninge, selvom dens maksimum kapacitet er 90.000. Flygtningelejren i Dollo-regionen i Etiopien vokser ligeledes med en forstyrrende hastighed.

Mødre går gennem steppe og ørken for at nå til disse lejre i håb om at få næring og medicinsk hjælp til deres børn. Kun for at møde tusinde af mennesker, der har tænkt det samme og har måtte vente forgæves.

Men hvad kan vi gøre herfra? Hvem skal man støtte? Hvilke organisationer og foreninger er troværdige? Og hvordan kan man sikre sig, at pengene ikke ender hos al-Shabaab og/eller korrupte politikere, som denne del af verden desværre har et overtal af? Og kan man overhovedet give en sådan garanti?

Indtil videre har jeg fundet nedenstående organisationer, jeg synes er værd at støtte. Især på grund af deres kontakt til de nærområder, der sendes mad og medicin til.

Dansk Flygtningehjælp

SOS Børnebyerne

Red Barnet

UNICEF

MSF – Læger uden Grænser

Danish Muslim Aid

Her er Interactions.orgs liste over andre organistioner, man kan yde støtte til.

Hvis du kender andre organistioner, der er værd at støtte eller har en kritik af de ovenstående, er du velkommen til at dele.


En forståelse - forsvar for fasten

Af Farhiya Khalid | 15. august 2011 | 19 kommentarer

Ramadan - den hellige måned. En måned med sult, der fordrer tålmodighed. En måned med stress, der forhåbentligt kan føre til omtanke. Et koldt brusebad på min korte lunte.

Ramadanen sammen med de fem daglige bønner er nogle af de mest subjektive handlinger inden for Islam. Mennesker, der mødes over bøn og faste spiser måske på samme tidspunkt og bøjer deres hoveder for Gud på samme måde. Men hver fastende faster for sig selv, og en bøn er en samtale mellem dig og din skaber.

Ingen andre lytter med og ingen andre sulter med eller for dig.

I et samfund, hvor man (næsten) aldrig mangler brød, mælk eller kød, er det svært at huske sulten. Mæthed er desværre ikke altid efterfulgt af taknemmelighed. Derfor har fasten (trods alt) en mening - stadig. Den må og kan bruges til mange ting.

I første omgang for at huske sine pligter som troende.

I og med en faste ikke accepteres uden bøn, er én pligt opfyldt, mens løgn, forfængelighed og ”beskidte” tanker undergraver fastens formål. Fasten er også en måde at mindes sulten, tørsten og deres smerte. Den smerte den påfører mennesker. Både hér og dér.

For næstekærligheden skal ikke bare blomstre ved din fysiske næste, som fætter K og L ville mene, men den skal også dyrkes dér hvor skuldrene ikke mødes.

Så når Ramadan-middagen på Christiansborg aflyses på grund af quote on quote fuckup i formalia, er det selvfølgelig brand ærgerligt, da disse dejlige sider af Islam tit forsvinder i mængden af myter og ”mørkemænd”.

Meeeen fasten forsvinder ikke så længe mennesker i denne verden sulter. So feed the world.

Ramadan slutter den 29-30 august med masser af fest of farver. Tjek med jeres nærmeste muslim. Money til de små og Mad til de voksne all around på Eid dagene. 14-15 dage tilbage. Jeg har kun fastet 4 ud af 15 dage indtil videre. Men med håb om mere viljestyrke. Wish me luck


Hvor meget respekt er SF villig til at miste?

Af Farhiya Khalid | 30. juni 2011 | 11 kommentarer

You can fool some people all the time, and all people some of the time - but you cant fool all of the people all of the time.

Da jeg sammen med omkring tredive personer i april 2010 stod ved SFs landsmøde i Odense og råbte Nej til SFs højredrejning, Nej til 24 års reglen og Nej til tilknytningskravet, var det fordi vi havde fået nok. Nok af kynisk højrepopulisme på bekostning af mennesker uden dansk statsborgerskab og danskere, der tilfældigvis havde forelsket sig i personer uden det rødbedefarvet pas.

Men vi sagde også nok er nok, fordi vi mente, at SF havde nået grænsen for hvad et parti kunne tillade sig at støtte af diverse diskriminerende love og stadig kalde sig et socialistisk folkeparti.

Men ak nej, grænsen var endnu ikke nået. Nok "ansvarlighed" var ikke blevet udvist. November samme år fremlagde VKO deres omstridte pointsystem, og traditionen tro, fremlagde SF deres egen version af et diskriminerende pointsystem, som de så smukt valgte at kalde; Retfærdige krav til gavn for integrationen.

VKOs Håndfaste krav vs S/SFs Retfærdige krav. Potato potata - Tomato Tomata..

VKO havde ikke patent på diskrimation og ulighed, for der manglede ikke konkurrencelyst fra de såkaldte socialister. Der fik de tvivlerne på plads. Fast og Fair udlændingepolitik ville bane vejen for de 90 mandater og derefter Magten. Her stoppede vanviddet dog ikke.

Nu støtter SF såmænd også, at udlændinge der har boet i Danmark i mindre end fem år som udgangspunkt skal udvises for mindre lovovertrædelser, medmindre udvisningen med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

De der ikke kan udvises på grund af disse forpligtelser kan komme på Tålt Ophold på ubestemt tid i Center Sandholm indtil betingelserne i hjemlandet ændrer sig. En limbo tilstand uden borgerrettigheder, som SF tidligere har kritiseret, men som pludseligt kan blive nødvendigt at bruge, hvis hele denne udvisningsligningen skal gå op. Sikken udvikling!

Men nej - SF er ikke fremmedfjendske. SF er ikke gået til højre. Det siger de nemlig selv på facebook! En sølle kampagne på facebook er ikke nok til at lappe på den skade SFs magtliderlige folketingsgruppe har gjort.

Jeg undres virkelig. Hvor længe vil SFs medlemmer finde sig i et parti, der i den grad træder på alt og alle for at få ministerposter. Hvor meget af folkets respekt er SF villig til at miste for at nå magten?


Kraks Blå Bog - ellers tak

Af Farhiya Khalid | 8. juni 2011 | 12 kommentarer

I går udtalte integrationsborgmester Anna Mee Allerslev til Politiken, at hun syntes nydanskere var underrepræsenterede i Kraks Blå Bog. Men er det virkelig det flygtninge, indvandrere og efterkommere mangler i dagens Danmark?

Hvis integrationsborgmesteren virkelig mener dette, må hun have alt for lidt at lave på posten.

De fleste nydanskere kan ikke gifte sig med den person de elsker. De kan udvises administrativt og nægtes statsborgerskab uden videre begrundelse. Mange er tvunget til at leve for ingen penge på grund af diskriminerende tiltag som starthjælp, kontanthjælpsloftet og 450-timers reglen.

De skal lægge øre til alskens racistiske udtalelser fra politikere. Senest Mogens Camre, der mener, at nazisterne under besættelsen opførte sig bedre end nutidens muslimske unge!

Vi lever i et såkaldt retssamfund, og alligevel oplever folk med anden herkomst end dansk, anden hudfarve end hvid og anden religion end luthersk systematiseret hetz og diskrimination. Vi har endda en stat, der med glæde betaler politikeres retsomkostninger forbundet med denne hetz.

Det er nu tanken, der tæller, men indtil nydanskere faktisk nyder de samme borgerrettigheder som danskere i dette land, er Allerslevs kamp både irrelevant og patroniserende.


De unge mænd forbliver vrede!

Af Farhiya Khalid | 11. maj 2011 | 11 kommentarer

Efter udgivelsen af bogen Vrede unge mænd og med efterfølgende interview med forfatteren Aydin Soei, kan jeg ikke lade være med at tænke på en mobiliseringsseddel til en demo, jeg så for en lille måned siden på en dør i Mjølnerparken.

Søstre, døtre og mødre var blevet træt af de lokale ballademagere, skyderierne og det faktum at deres egne sønner så op til disse ”bøller”. Derfor besluttede de sig for at gøre opmærksom på deres utilfredshed gennem en demonstration ved DSB arealet ved Mjølnerparken.

Al magt til kvinderne, og især kvinderne med anden etnisk baggrund fra Nørrebro, der oftest bliver potrætterede som undertrykte fødemaskiner uden stemmer eller vilje. Så en seperatistisk demo med parolerne; "Vold er ikke løsningen", "Stop drab på vore brødre" og "nok er nok" bød jeg i den grad velkommen.

Jeg ville selv have deltaget og prøvet at slæbe min søster og mor med, men da jeg læser plakaten, bliver jeg trodsig og bliver hjemme. Jeg kommer i Mjølnerparken flere gange om ugen, da min mor er nytilflytter fra Odense. Nogle gange bare for at hænge ud og se parabol tv og andre gange for at shoppe i køleskabet.

Men det er nu ikke kun min mor der er flyttet til MP 2200. Det er mine to brødre også. De er også trætte af Mjølnerparkens dårlig ry. En 23-årig bror, der er træt af at blive sat i bås med uromagere, fordi han har et udenlandsk navn og bor i ”ghettoen” og en 10-årig lillebror, der er træt af at blive kaldt hjem fra gård 4, fordi politiet for tyvende gang står i området med al for mange vogne og al for meget tid på hænderne.

To brødre der også gerne ville have deltaget og vist deres utilfredshed, og det faktum at en del drenge og mænd fra MP altså har bedre ting at tage sig til end at kaste sten efter politiet og leve op til medierns selvskabte profil af den perfekte perker. Men da jeg læste de sidste linjer på plakaten; Ingen mænd eller drenge, vi vil gerne have en rolig demo uden ballade, tænkte jeg .. Tja; No wonder drengene forbliver vrede..

For ikke nok med at massemedierne, politikerne og andre snæversynede mennesker ser dem som værende ballademagere med en afhængighed af knallerter og bilafbrændinger – nu tales der også det samme sprog hos deres ”egne” og de er nu uvelkomne i deres egne baggårde. Hvis disse (med al ret) bekymrede mødre, søstre og døtre begynder at sætte alle drenge fra Nørrebro i bås med ballade, så kan jeg ærligt talt godt forstå noget af vreden.


Der er altid et alternativ til krig!

Af Farhiya Khalid | 24. marts 2011 | 24 kommentarer

Egentlig havde jeg tænkt mig at holde mig langt væk fra diskussionen om Libyen her på Modkraft. Men i og med jeg har besluttet mig for at dukke op til demonstrationen mod den danske krigsindsats i Libyen, føler jeg, at det kræver et par ord med på vejen.

De fleste kan blive enig om, at Muammar Gadaffi er en værre despot, der i over fyrre år har holdt det libyske folk i et jerngreb. Et sjældent enig Folketing begrunder krigsindsatsen som; beskyttelse af den civile befolkning i Libyen.

Men tror man virkelig at de hundredevis af tomahawk missiler, der i skrivende sund regner ned over Libyen ikke skader og dræber civile. Lige meget hvilken vinkel man ser det fra vil der være civile ofre, så denne begrundelse er for mig at se ubrugelig.

Kunne man ikke i stedet styrke det libyske oprør ved at bruge de massevis af penge det koster at sende F16 fly og stingermissiler på nødhjælp i stedet?

Hvorfor tilbyder man ikke de tusindvis af nordafrikanske flygtninge, der lever i mest kummerlige vilkår i eksempelvis Algeriet og Italien (Europas egen diktatur) ly i de europæiske lande.

Kunne man boykotte Libyen økonomisk og måske spørge sig selv hvordan alle de europæiske våben endte i Gadaffis hænder i første omgang?

Kunne man bruge FN til andet end et skalkeskjul for en legitimering af flere krige i denne verden. For eksempel at sørge for fredsbevarende FN tropper i Nordafrika i stedet for bombefly?

Krig er aldrig løsningen!

Netop derfor er det af stor betydning, at fredsbevægelsen synliggør sig på gaderne og gennem et hav af aktiviteter i det krigsførende Danmark, viser deres modstand mod krig.

Derfor håber jeg mange vil dukke på lørdag den 26. marts kl. 13 foran den amerikanske ambassade.


Endnu en belastning for Rønn og co.

Af Farhiya Khalid | 1 marts 2011

Med en minister, der oftest svarer; ”ingen kommentarer” til pressen og endda slukker sin mikrofon i samråd om de ulovligheder hendes ministerium har begået, er der heldigvis nu andre, (bedre sent end aldrig) der har taget bladet fra munden.

To embedsmænd fra Integrationsministeriet fortæller nu, at hun bad dem om at fortsætte med at give afslag til palæstinensiske unge, selv om det var i direkte strid mod den FN konvention Danmark tiltrådte i halvfjerdserne, for at mindske statsløse i verden.

”Det hele kunne have været undgået, hvis ministeren havde fulgt vores indstilling fra august 2008. I stedet vælger hun, at vi skal fortsætte med at give afslag”, siger en af embedsmændene i dagens Information.

Nu kan der ikke gå længe før Birthe Rønn Hornbech får den rigsretsag der længe har ventet hende på halsen. Spørgsmålet er nu bare om Birthe Rønn er den egentlige ansvarlige eller om disse ulovligheder har været begået for at tække Dansk Folkepartis ønsker om færre danske statsborgere med muslimsk baggrund i Danmark – det må tiden vise.

Hvis man er i tvivl om hvor længe Rønn holder - kan man holde sig opdateret her.


1 2Farhiya Khalid

26 år, Journaliststuderende

Aktiv i organisationen Asylret

Som flygtning, der har taget ruten gennem adskillige asylcentre – for at ende med papirer i pastel - det lyserøde opholdskort og gråt fremmedpas, ved jeg, at ingen mennesker fortjenerat bo i lejre. Min primære politiske aktivitet er derfor kampen for en mere menneskelig og retfærdig asylpolitik, hvilket jeg blandt andet vil blogge om på nærværende medie.
Blogarkiv

2. oktober 2011
Bullshit on a Sunday
4 kommentarer

15. september 2011
Din stemme – Dit Privilegium
7 kommentarer

28. august 2011
Asylret 2011
18 kommentarer

24. august 2011
Sult, Tørst og Tårer
5 kommentarer

15. august 2011
En forståelse - forsvar for fasten
19 kommentarer

30. juni 2011
Hvor meget respekt er SF villig til at miste?
11 kommentarer

8. juni 2011
Kraks Blå Bog - ellers tak
12 kommentarer

11. maj 2011
De unge mænd forbliver vrede!
11 kommentarer

24. marts 2011
Der er altid et alternativ til krig!
24 kommentarer

1 marts 2011
Endnu en belastning for Rønn og co.

1 2

Tidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer


Modkraft.tv

Stop ACTA nu Demonstration 25-02-2012

Billeder fra demoen mod ACTA lørdag d. 25/2-2012

Lavet af Filip S - http://lilit.dkannonce

Seneste kommentarer

Henrik Chulu | Jens Voldby Crumlin | kl. 09:13
Kodeordene for et nyt samfundssystem er en ny økonomi som er frigjort fra (...)

Kontradoxa | amalie skram | kl. 00:16
@Grølheim Hvem og hvad giver dig din absurde tro på, at Assad-regimet (...)

Saila Naomi Stausholm | Saila Naomi Stausholm | kl. 23:41
Hej alle, mange tak for jeres kommentarer. Mht debatten om mig/SF’ere på (...)

Saila Naomi Stausholm | Saila Naomi Stausholm | kl. 23:31
Hej alle, lige lidt respons herfra - igen tak for jeres kommentarer. Mht (...)

Kontradoxa | Grølheim | kl. 21:30
@amalie; Jeg synes denne råben "konspirationsteoretikere" bliver mere og (...)

QueerKraft | Karl | kl. 15:01
Enig med Karen. Og så tror jeg at pointen med klummen både er at ærgre sig (...)

Kontradoxa | peter | kl. 14:25
@e lykke Fordi nogle oprørere i Libyen opfører sig som racistiske svin (...)

Kontradoxa | peter | kl. 14:23
@Amalie Skram Helt enig. Det er vildt grotesk, at der findes folk der (...)

Karen Helveg Petersen | Johannes | kl. 14:08
Man bliver jo næsten nødt til at spørge, af ren nysgerrighed (eller (...)

Jakob Lindblom | Bente | kl. 13:44
Nej jeg vil ikke slappe af Jacob. For jo du siger en hel masse.. Du eller I (...)

Dagen i dag

Se flere på Leksikon.org


Citater
Den ultimative fattigdom findes i Danmark. For i Danmark findes mennesker, som er så nærige, at de ikke vil anerkende over for de fattige, at de er fattige.

Morten Hartz Kaplers. (*1971) Dansk filminstruktør. I kronik i Politiken 6. december 2011.

Flere citater