Vi er flyttet! modkraft.dkHistorier fra bøssesaunaen

Af Mads Ananda Lodahl | 10. oktober 2011 | 12:54 | 2 kommentarer |


Klokken 16 står jeg bag baren i blå T-shirt og shorts i den bøssesauna, jeg arbejder i, i Berlin. Klar til at lange pizzaer og håndbajere over disken til nøgne mænd med håndklæder. Den første gæst, jeg snakker med, smiler, mens han fortæller mig, han har et helt æble oppe i røven. Helt oppe bag den anden lukkemuskel. Med stilk og det hele. Han bliver helt salig, når han sidder i boblebadet og mærker, hvordan det summer.

Æbler

Senere kommer han op i baren og ser mindre glad ud. Han kan ikke få æblet ud. Lidt senere kommer han op igen. Og nu er han glad igen. Han har mødt to fistfuckere. De tre har fundet en kabine og en dåse smør og ligger og hygger med dagens projekt: at få et æble ud af en mand.

De to fistere er fra Magdeburg i det tidligere Østtyskland. Ham med æblet er fra Hamborg. I dag er Tag der Deutschen Einheit, og Tyskland fejrer genforeningen. Det er en national fridag, men de tre mænd har fundet en sjovere måde at fejre det på end at ligge hjemme på sofaen og se fjernsyn om Helmut Kohl.

Ovre i hjørnet af baren står en ung, asiatisk mand med kæmpestore kinesiske (tror jeg) tegn på overarmen og viser sin cockring frem, mens han spiser et æble. Han har cockringen på.

Tatoveringer

Friedhelm er også fra Magdeburg. Han spørger, hvordan jeg kan få fjernet mine tatoveringer. Jeg siger, at man kan fjerne dem med laser, hvis man vil, men det vil jeg ikke. Han kender en, der fik fjernet en tatovering. Men det er længe siden. De havde bare skåret huden af, trukket den omkringliggende hud sammen og syet det til. Det var ikke blevet så pænt. Man kunne godt se et ar. Det kan jeg godt forestille mig.

Han fortæller mig, at hans far døde i krigen. Han var tysk soldat. Jeg tænker på, om det var ham, der fik fjernet sin tatovering. I saunaen i København havde jeg en dag en gæst fra Finland. En gammel, gammel mand. Han havde tatoveret det tyske våbenskjold fra nazitiden. Det med en ørn, der står ovenpå et hagekors. Så rendte han rundt med det på armen i en bøssesauna i 2008.

Jeg spurgte, hvorfor han ikke havde fået det fjernet, og han begyndte næsten at græde. Han talte ikke så godt, og slet ikke et sprog jeg kendte. Men det var tydeligt, at han ikke var stolt af sin fortid. Han var ung, sagde han, og ville gerne flyve, så han blev jægerpilot for nazisterne. Smed bomber på folk. Jeg tog et stykke plaster og satte det henover hans tatovering. Han så lettet ud. De andre gæster nikkede anerkendende til mig, da han var gået.

Skilsmisser

Friedhelm spørger, hvad min kæreste siger til, at jeg arbejder her. Han siger det på tysk (Freundin), så man kan høre, han snakker om en pige. Jeg griner og siger, at sådan en har jeg ikke.

Han blev selv gift med Eva i 1969, da han var 30. Samme år blev det lovligt at være homoseksuel i Vesttyskland. I Friedhelms DDR var det blevet lovligt året før. Indtil da var ca. 50.000 mennesker blevet fængslet for homoseksualitet i Tyskland siden krigen. Og nazitiden… det er en helt anden historie…

Han ville ikke have nogen børn, for han regnede ikke med, at han ikke ville kunne give dem et godt liv. At leve efter Prins Henrik-modellen var en tikkende bombe og ikke en, man skulle lægge under et barn.

I 1981 døde Friedhelms mor. Friedhelm var 42, og nu hvor begge forældre var døde, og der ikke var nogen at skuffe, skilte han sig fra Eva og begyndte sit liv som bøsse. Han havde drukket under ægteskabet og var ikke stolt af den måde, han havde behandlet sin kone på. Men han havde aldrig haft sex med andre end hende. Det skulle ændre sig. Efter skilsmissen talte han aldrig med Eva igen.

I sit job som chefingeniør på et af de østtyske atomkraftværker kontaktede han andre mænd over telefonen, og en dag blev han kaldt op til den øverste chef. STASI havde lyttet med og underrettet chefen, som ville høre, om det var rigtigt, at han var homo. Friedhelm bekræftede det selvsikkert, og chefen mente, at så længe han arbejdede, når han var på arbejde, var han ligeglad.

Da rygtet spredte sig, ville Friedhelms sekretær også have sikkerhed. Friedhelm bekræftede igen stolt sin seksualitet, og sekretæren fik tårer i øjnene af glæde, for ”nu vidste hun, at hun ikke behøvede gå i seng med ham.” De to blev slyngveninder i den gammelkendte formation: bøsse + fag hag / pige + bøsseven.

Eksorcisten

Men så kommer der pludselig en gruppe gæster op fra poolen, og de vil alle sammen have øl, så jeg får ikke resten af historien. En af dem har en smadret tatovering på den ene arm. Jeg spørger til den, og han fortæller, han lavede den i skolen som 12-årig. Dengang var hans arme ret små. I løbet af de sidste 50 år er tatoveringen blevet fire gange så stor. Jeg synes, den er flot. Den forestiller en kors med en kniv igennem. Godt fundet på.

Rizwan fra Saudi Arabien kommer op og giver mig et fast håndtryk og spørger, hvordan det går. Han er massør i saunaen. Han har også været gift med en kvinde, efter han kom til Tyskland. Men for 8 år siden sprang han ud og lod sig skille. Konen tog tilbage til Saudi Arabien med deres søn. Rizwan har snakket i telefon med sønnen hver eneste aften, siden de flyttede. Hans søn er 14 år.

Klokken er lidt før midnat, da nattevagterne tager over. Mens Thomas tæller kassen op, fortæller Holger om en nat, hvor han arbejdede alene. Det var en tirsdag, så der var kun en gæst. En 25-årig meget liderlig mand, som stod nøgen på trappen og kiggede Holger ind i øjnene, mens han spillede pik og sagde ”knep mig, knep mig.” Fra klokken 3 til klokken 6.

Jeg grinte og spurgte, om det havde været frækt, men Holger synes, det mindede mest om den scene i eksorcisten, hvor pigen kravler op ad væggen og skriger til præsten, at han skal kneppe hende, mens hun skubber et krucifiks op i kussen.

Verboten

Da jeg får fri tager jeg et bad og sætter mig ned i saunaen. Oppe i baren står Paulo, som jeg er rimeligt vild med. Han er på arbejde. Jeg siger til ham, at der er noget nedenunder, han skal reparere, og at jeg kan vise ham, hvor det er. Han tager nøglebundtet, og jeg fører ham hen til teknikrummet.

Da han åbner døren, skubber jeg ham ind, følger selv efter og smækker døren bag os. Han kigger forvirret på mig, inden jeg tager fat i ham og kysser ham. Han kysser mig tilbage. Det vidste jeg godt, han ville gøre. Han har tynde shorts på, og jeg er nøgen. Vi er glade for hinanden. Jeg kan ikke lade være med at grine, fordi han hele tiden gentager på lidt dårligt tysk: ”Es ist verboten, ich arbeiten.”

Navnene er opdigtede. Læs flere historier fra saunaen her.Kommentarer


Kommentar af Dennis Agerblad | 10. oktober 2011 | 17:03

Ih hvor er det spændende. Håber du får resten af Friedhelms historie.


Kommentar af Fred | 18. oktober 2011 | 23:55

verboten fruch smecht am besten. nice stories. keep it up!


Kommentarfunktionen er lukket


Jeg er mere end noget andet optaget af at ødelægge den heteroseksuelle verdensorden med alle dens fobier, begrænsninger, kedsommeligheder og al dens had og frygt.

Jeg er vokset op i en snæversynet og kristen by i Vestjylland, og det er jeg glad for i dag, fordi jeg lærte, hvad det vil sige at være udenfor, ensom og anderledes.

Da jeg er opdraget i temmelig racistiske, sexistiske og homofobiske omgivelser og selv har måttet finde min vej ud af det lort, ved jeg en del om, hvordan der ser ud inden i hovedet på folk, der har det sådan. Jeg kan godt forstå, når folk hader indvandrere, bøsser og kvinder. Men det betyder ikke, at jeg ikke synes, det er dumt og forkert.

Jeg er uddannet på Herning Gymnasium, Zahles Lærerseminarium, i Ungdomshuset og Queer Jihad, hos Vesterbroanarkisterne, i de kollektiver, jeg har boet i, og på gader og under broer i Tyskland sammen med bumser og punkere og blandt queer venner overalt i Europa.

For øjeblikket er jeg i gang med at skrive en introduktion til queer, der samler min kærlighed til queer teori og aktivisme, Wu Tang Clan, Buddha, Sun Tzu og Kate Bornstein i en fantastisk bog til alle unge mennesker, der kan læse dansk og gerne vil vide hvad ’det der queer’ egentlig betyder.
Blogarkiv

2. januar 2012
Kom til workshop i selvforsvar
2 kommentarer

23. december 2011
Queers Read This
5 kommentarer

12. december 2011
Forelsket i en anden mand
24 kommentarer

17. november 2011
Hele Danmark er en heteroseksualitetsklub
14 kommentarer

10. oktober 2011
Historier fra bøssesaunaen
2 kommentarer

23. september 2011
"Sex er noget, piger giver til drenge"
7 kommentarer

6. september 2011
Brevkasse: valget, børn, hip hop og film
4 kommentarer

29. august 2011
Filmanmeldelse: SALT
3 kommentarer

17. august 2011
Retssag: Hvor queer har man lov at være?
13 kommentarer

3. august 2011
Trist-til-mode-uge
5 kommentarer

1 2 3 >

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer