Vi er flyttet! modkraft.dkKom til workshop i selvforsvar

Af Mads Ananda Lodahl | 2. januar 2012 | 15:41 | 2 kommentarer |


Vold er en del af mit liv. Det har det altid været, og det vil det altid være. Ikke fordi jeg synes, det er fedt, men fordi jeg ikke passer ind i den heteroseksuelle norm. Og det er der nogen, der bliver så sure over, at de begynder at slå og spytte og nappe og kradse.

Jeg ved, at adskillige mennesker bliver overfaldet hver dag i Danmark, fordi de er queer, så selvom jeg ikke (altid) føler det som om, jeg går rundt i en krigszone, så ved jeg godt, at risikoen for ballade er til stede, så snart jeg er synlig som et queer menneske.

Og risikoen for ballade forsvinder ikke, fordi jeg er blevet voksen. Og vold mod queers forsvinder ikke i min levetid. Og der er ingen steder, jeg kan rejse hen, hvor jeg kan være helt tryg.

Det er uretfærdigt. Til tider ubærligt at tænke på. Men jeg kan forberede mig på det, så jeg er bedre rustet, når situationen opstår.

Hvad er selvforsvar?

For mig er selvforsvar en beslutning om, at jeg vil beskytte mig selv. Det er at forberede sig på at beskytte sig selv og være villig til at gøre det. Hvordan, man beskytter sig selv, er forskelligt fra person til person, fra situation til situation.

Selvforsvar lyder voldsomt og farligt i manges ører. Men selvforsvar er ikke kun at slå en stor mand i ansigtet. Det er også selvforsvar, når man altid har 100 kroner i lommen til en taxa, så man kan køre væk fra et ubehageligt sted. Eller når man beder en ven følge en hjem, hvis man er bange for at gå alene. Eller når man snakker med sin kæreste om, hvordan man skal forholde sig til overfald, inden de sker. Eller når man bliver opmærksom i stedet for at gå i panik, når der er fare på færde.

Selvforsvar er alt det, man bevidst gør for at sørge for, at man ikke kommer i farlige situationer - eller for at man kan komme sikkert ud af dem, hvis man lander i dem.

Selvforsvar er nødvendigt for queers, fordi vi er udsatte, og fordi der ikke er nogen, der kan passe på os hele tiden, alle steder. Og ligesom kvinder, der forsvarer sig under voldtægtsforsøg, er det ofte de queers, der forsvarer sig, der slipper bedst fra et overfald. Jeg ved det. Jeg har prøvet det.

Kom til selvforsvarsworkshop i Ungdomshuset

Tirsdag den 10.1.2012 klokken 17-19 holder jeg en selvforsvarsworkshop i Ungdomshuset, organiseret sammen med Ungdomshusets queergruppe HXN. I workshoppen beskæftiger vi os med hele viften af selvforsvarsmuligheder.

I den første del snakker vi om, hvorfor selvforsvar er vigtigt. Hvilke muligheder, der findes. Hvor langt, man er klar til at gå. Du får en masse nyttige tips og viden. Og information om, hvordan du kan holde dig inden for lovens rammer.

Workshoppens anden del er praktisk. Du lærer ingen indviklede karatetricks og judogreb, men du lærer at bruge din krop på en effektiv og simpel måde. Du lærer simple teknikker til at beskytte din intimsfære, skjule frygt, holde en angriber på afstand, få opmærksomhed fra andre osv. Du vil lære simple slag, spark og skub. Og du vil blive præsenteret for en række genstande fra dit dagligliv og se, hvordan de kan bruges som våben.

Workshoppen går altså fra de mest fredelige muligheder for selvbeskyttelse til de mest voldelige. Og så er det op til dig selv at vurdere, hvad du kan og vil bruge.

Da det er en selvforsvarsworkshop (og ikke en kampsportsworkshop) kræver den hverken forkundskaber eller god kondi, men det er en god ide, hvis du har tøj på, som du kan bevæge dig i. Du skal være forberedt på kropskontakt, men du kommer ikke til skade, og dine personlige grænser bliver respekterede.

Workshoppen er separatistisk for queers (så må du selv vurdere, om den er for dig).

Vi glæder os til at se dig!


Læs mere om, hvilke workshops jeg laver

Se Queer Jihads temaside om vold og selvforsvar

Se kalenderopslag om workshoppenKommentarer


Kommentar af fuck | 3. januar 2012 | 17:36

Glæder mig!


Kommentar af anon | 3. januar 2012 | 21:58

Virker det mod banker?


Kommentarfunktionen er lukket


Jeg er mere end noget andet optaget af at ødelægge den heteroseksuelle verdensorden med alle dens fobier, begrænsninger, kedsommeligheder og al dens had og frygt.

Jeg er vokset op i en snæversynet og kristen by i Vestjylland, og det er jeg glad for i dag, fordi jeg lærte, hvad det vil sige at være udenfor, ensom og anderledes.

Da jeg er opdraget i temmelig racistiske, sexistiske og homofobiske omgivelser og selv har måttet finde min vej ud af det lort, ved jeg en del om, hvordan der ser ud inden i hovedet på folk, der har det sådan. Jeg kan godt forstå, når folk hader indvandrere, bøsser og kvinder. Men det betyder ikke, at jeg ikke synes, det er dumt og forkert.

Jeg er uddannet på Herning Gymnasium, Zahles Lærerseminarium, i Ungdomshuset og Queer Jihad, hos Vesterbroanarkisterne, i de kollektiver, jeg har boet i, og på gader og under broer i Tyskland sammen med bumser og punkere og blandt queer venner overalt i Europa.

For øjeblikket er jeg i gang med at skrive en introduktion til queer, der samler min kærlighed til queer teori og aktivisme, Wu Tang Clan, Buddha, Sun Tzu og Kate Bornstein i en fantastisk bog til alle unge mennesker, der kan læse dansk og gerne vil vide hvad ’det der queer’ egentlig betyder.
Blogarkiv

2. januar 2012
Kom til workshop i selvforsvar
2 kommentarer

23. december 2011
Queers Read This
5 kommentarer

12. december 2011
Forelsket i en anden mand
24 kommentarer

17. november 2011
Hele Danmark er en heteroseksualitetsklub
14 kommentarer

10. oktober 2011
Historier fra bøssesaunaen
2 kommentarer

23. september 2011
"Sex er noget, piger giver til drenge"
7 kommentarer

6. september 2011
Brevkasse: valget, børn, hip hop og film
4 kommentarer

29. august 2011
Filmanmeldelse: SALT
3 kommentarer

17. august 2011
Retssag: Hvor queer har man lov at være?
13 kommentarer

3. august 2011
Trist-til-mode-uge
5 kommentarer

1 2 3 >

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer