Vi er flyttet! modkraft.dkSolidaritet med Khimki og andre russiske kammerater!

Af Mads Kissow | 9. september 2010 | 11:01 |


Min blog er for dette indlæg lånt ud til "Kampagnen for frigivelse af Khimki gidslerne". En kampagne, der konkret kæmper for løsladelse af to uskyldigt fængslede kammerater, er ligeledes en kampagne mod statsrepression og økologisk og social destruktion i Rusland, konkret mod destruktionen af Khimki skoven i udkanten af Moskva.

Mega(lomaniske) projekter og repressionen af modstanden mod disse vokser over hele verden, mens sociale bevægelser vokser og udvikler sig. Vi må hverken glemme solidariteten, både lokalt og globalt, eller lade vores modstand passificeres af frygt for repression. Det hed sig, og det hedder sig endnu: Kampen for befrielse er international!

I hope you’re still pushing,

Mads

Et kald til international aktionsdage til støtte for Alexei Gaskarov og Maxim Solopov.

17. - 20. september 2010

Den 28. juli 2010 demonstrerede mere end tohundereder antifascister og anarkister spontant udenfor rådhuset i Khimki, en forstad til Moskva. De demonstrerede til forsvar for Khimki skoven, der samtidigt var ved at blive fældet for at imødekomme krav fra store forretningsinteresser. Demonstrationen, der bl.a. resulterede i adskillige smadrede vinduer, tiltrak stor opmærksomhed fra offentligheden, mens myndighederne svarede med en bølge af repression. Dagen efter demonstrationen blev de to kendte sociale aktivister Alexei Gaskarov og Maxim Solopov arresteret og står overfor op til syv års fængsel for ”forstyrrelse af den offentlige orden”, på trods af, at der ikke er nogen beviser for deres meddelagtighed i ulovligheder. Samtidig fortsætter politiet med at jage og chikanere andre aktivister, specielt de, der er involverede i den antifascistiske bevægelse.

Kampagnen for at redde Khimki skoven har stået på i over tre år. Myndighederne havde besluttet at bygge en del af Moskva - Skt. Peterborg toldmotorvejen, som er den første af sin art, gennem skoven. Dette ville medføre alvorlige konsekvenser, både for miljø og natur og for de lokale beboere og moskovitter, der mister endnu et rekreativt område. På trods af eksistensen af alternative ruter, der ikke ville kræve massiv skovfældning og medføre voldsomme protester fra miljøaktivister og almindelige borgere, ignorerede myndighederne i lang tid civilsamfundets stemme og ved flere lejligheder undertrykkede de direkte kritikere.

Myndighederne i Khimki og firmaerne bag motorvejsprojektet har benyttet vold og andre sådanne taktikker mod forsvarerne for Khimki skoven. De har nægtet at tillade protestdemonstrationer, rekrutteret nationalistiske bøller til at afbryde en fredelig protestlejr organiseret af miljøaktivister og lokale beboere, samt afstedkommet ulovlige anholdelser af og tæsk til journalister, der har dækket historien. For næsten to år siden blev Mikhail Beketov, ansvarshavende redaktør for avisen Khimkinskaya Pravda og kendt kritiker af den lokale administration, overfaldet og alvorligt såret af ukendte gerningsmænd. Angrebet har efterladt ham med permanente mén. For seks måneder siden blev Sergei Protozanov, layout designer for en anden lokal oppositionsavis, myrdet under lignende omstændigheder.

Efter demonstrationen d. 28. juli har det russiske politi og efterretningstjeneste i hidtil uset omfang slået ned på antifascister. Mennesker, der kun en enkelt gang har været i Center for ekstremismes og FSBs søgelys for antifascistisk aktivitet, er blevet tvunget ind til forhør. I flere sager er de fysisk blevet tvunget til at give netop de vidneudsagn, som efterforskerne ønskede, samtidig med at deres hjem er blevet ransaget ulovligt. Alle disse aktioner fra politi og efterretningstjenestes side er klare brud på både russisk og international lov.

Den overvældende og voksende modstand mod skovrydningen af Khimki har skræmt myndighederne til endelig at komme med indrømmelser og se på ruteplanlægningen af toldmotorvejen. Dette betyder dog ikke sejr. Alexei Gaskarov og Maxim Solopov er stadig i politiets varetægt uden nogen grund. De er gidsler hos myndighederne.

I den sidste del af september foregår de næste høringer i deres sager. Dommeren vil her beslutte, om aktivisterne skal fastholdes i politiets varetægt, indtil efterforskningen og retssagen er ovre. Enhver, der bekymrer sig om disse to unge mænds skæbne, må gøre alt, hvad der står i deres magt for at sørge for, at de to bliver sat fri.

Kampagnen for frigivelse af Khimki gidslerne opfordrer mennesker over hele verden til at organisere aktionsdage på d. 17., 18., 19. og 20. september for at presse de russiske myndigheder til at frigive Alexei og Maxim.

Vi beder jer om at demonstrere udenfor Den Russiske Føderations ambassader, konsulater, handelsmissioner, kulturelle centre og offentlige begivenheder og koncerter forbundet til Rusland. Vi beder jer endvidere om at sende fax’er, e-mails og protestbreve til retssalen, anklagerens kontor og landet politiske ledelse. Indenfor den nærmeste fremtid vil kontaktinformation til disse og videre information om de pågående repression i Rusland være tilgængelig på vores website http://khimkibattle.org på engelsk, tysk, fransk og russisk.

Støt kampagnen!

Kampagnen for frigivelse af Khimki gidslerne

+7 (915) 053-5912 * info@khimkibattle.org * http://khimkibattle.org


Kommentarfunktionen er lukket


Lykkeligt befriet for både lang akademisk uddannelse (indtil videre) og partipolitisk tilhørsforhold og tilbøjeligheder. Derimod entusiastisk D.I.Y (do-it-yourself) praktiker med venner og kammerater, både lokalt og globalt, som teoretisk og inspirationsmæssig basis.

Nyder græsgangene på den udenomparlamentariske, selvorganiserede venstrefløj, som jeg også i alt ydmyghed mener at bidrage til, særligt indenfor det mest kommercielt og politisk misbrugte område næstefter “demokrati”, nemlig klimakampen.

Således vil denne blog blive brugt til skamløs promovering af menneskers styrke og kreativitet i selvorganiserede fællesskaber, frontalangreb på det plastik-demokratiske, altødelæggende system, der går under navnet kapitalismen – og sidst, men ikke mindst udlån til interessante initiativer, vilde og vigtige pointér og forhåbentlig en stemme til stemmeløse.
Blogarkiv

30. december 2010
Da habeas corpus druknede i sensationens malstrøm..
8 kommentarer

3. december 2010
Kom med og dans på graven!
11 kommentarer

1 december 2010
På skinnerne mod atomspøgelset

14. oktober 2010
Mega-projekternes Europa?
1 kommentarer

9. september 2010
Solidaritet med Khimki og andre russiske kammerater!

30. august 2010
Dagen før dagen - eller invitation til manifestation.
2 kommentarer

7. august 2010
Et stemningsbillede fra den første nordiske KlimaCamp
7 kommentarer

10. juli 2010
Ulovlig indtrængen?
9 kommentarer

6. juli 2010
En sommerhistorie om gratis energi
4 kommentarer

16. maj 2010
Shells hell

1 2

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer