Vi er flyttet! modkraft.dk


Arbejdsløs

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 14. oktober 2011 | 8 kommentarer

Har været uden fast job længe. Har søgt alt fra ballonsælger til gadefejer. Stadig arbejdsløs. Sætter sedler op i byen. ”Rengøringshjælp tilbydes!” Får intet svar udover en dame som med udenlandsk accent ringer og har misforstået min seddel. Hun tilbyder at gøre rent hjemme hos mig.


Pik ornitolog

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 26. juni 2011

Vi lever i et samfund hvor medierne nu er fuld af experter der udtaler sig om dit og dat, hvordan vi skal spise, hvordan vi skal prutte og bolle og hvad vi skal fokusere på. Hvem har skabt det her overforbrug af coaching om dit og dat? Tør vi ikke tro på vores egen autoritet men skal have "Mediemor" til at vejlede os som var vi født uden egen intuition og kraft?

Performance bandet Citizen Vain Baby har i irritation over al den coaching strøm skrevet denne tekst:

FUCK SEXOLOG

Fuck sexolog
og pik ornitolog
vi kender vores genitialer
behøver ingen kusse manualer
fuck sexolog

orgasme rektor
og punkt detektor
blow job agent
og sæd inspector
score rådgiver
underlivs expert
cand mag sexo
og pik professor

Fuck sexolog
og pik ornitolog
vi kender vores genitialer
behøver ingen kusse manualer
fuck sexolog
kusse pædagog

Porno pipende plastisk prædikende
plumret plydsagtig pyntet platugle
plaskende plirrende pikspillende popsmart
pliseret pøbelsk pulepermanent
pudsig pudsig PUDSIGT!
Pudsig (PUSSY) PUDSIGT!

Fuck Sexolog!
Vi tager sexen tilbage!


Kun et fattigt ord.

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 18. maj 2011 | 14 kommentarer

Mor og søn i toget.

Han jubler.

Smager på et nyt ord.

"Fattig" Jubler han.

"Han er fattig".

Hans øjne lyser.

Nysgerrige,

klare som nypudset glas.

Bare et ord.

"Fattig".


You will have entertained us!

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 3. maj 2011 | 6 kommentarer

Endnu en mand er slagtet, ligesom alle de andre der bliver det hver dag her på jorden. Vi slår stadig hinanden ihjel. Øje for øje tand for tand. TV og medier er fulde af blod og der er snart ikke plads til advarsler om "stærke billeder" så man lige kan nå at holde en hånd for øjnene af sit stadig så åbne nysgerrige og barnlige barn. Hvordan forklarer man sit lille barn hvorfor der er så mange mennesker som fester over at en mand er blevet slået ihjel. Hvordan forklare andet end at "det er noget dumt noget voksne gør ved hinanden og det er bare dumt." Her lige et citat af Kurt Vonnegut "One of the few good things about modern times: If you die horribly on television, you will not have died in vain. You will have entertained us."


Endelig handling fra Københavns Kommune

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 1 april 2011

Københavns kommune har valgt at sælge ud af deres Børge Mogensen armaturer. Underskuddet går til nødherberget "Den kolde næse".


Hængepartiet

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 14. marts 2011 | 1 kommentarer

Hæng din hat på Hængepartiet! Det nye parti der på et hængende hår kan samle DK til rette sammenhæng. Hængepartiet hænger sig ikke i detaljer og der er plads til hængerøve. Hæng ud nu med hængepartiet, ellers bliver du hængt!


Berus jer!

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 23. februar 2011 | 3 kommentarer

Morgentog. Linie B. Frossen februar. Vinterkulde. Mennesker lukkede. Løg spirer i deres mørke. Trætte øjne hænger. Et par børn spræller og spreder sol. De voksne ved for meget. Børnene kaster lys. Stjernekasterøjne og frække smil. Verden ville være fattig uden børn og frækhed, til at skide på alle de voksnes konventioner. Bekymringerne. Har man ikke blå, så mal med rød forfanden! I krise findes løsning! Børnene tænker ikke med ord som ”krise”eller ”løsning”. De er bare sprællende i live, midt i det hele, hvor alting foregår samtidigt. Har denne vinter selv været alt for voksen, stivnet og fattig. Også i ånden. Svag. Nedsunken panik og underspillet hysteri. Måtte stjæle. Ord fra Baudelaire. Næsten død af tørst har jeg desperat nedsvælget hver af hans stavelser. Aaaah! Beruset igen. Beruset uden ophør! Husk det nu inden skuldrene knuses!


Så fuckede julemanden endelig tilbage til nisseland

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 27. december 2010 | 6 kommentarer

Hohej og vilde rensdyr, så fuckede julemanden endelig tilbage til nisseland. Og hvad skal vi også med al den jul? Julemandens røde dragt er blevet et urokkeligt design udelukkende pga. CocaColas reklamepåvirkning eller hvad? Gaveræset er til for at vi skal forgælde os for ikke at føle skyld, eller for desperat at indgå i en mærkelig handel om hvem der elskes mest, eller hvad?

Latterligt småborgerligt

At samles med den pukkelryggede, den sammenbragte eller den skilsmissetruede er bare noget man slet ikke gider eller hvad? Mange af de ældre har fået nok af juleansvar og tager på højskole eller ud og rejse d. 24 december. Er der overhovedet nogle der kan finde ud af at holde jul og virkelig hygge sig med sine nærmeste eller hvad? Er det bare en latterlig småborgelig kapitalistisk fascistisk religiøsfanatisk tvungen tradition eller hvad?

Juleballade

Jeg selv har prøvet at holde jul på mange måder. I familiens skød med julemand og juletræ. I familiens skilsmisse-grød med skænderier og juleballade, i Den grå hal for de juleløse, i London sammen med et par technofreaks på ekstasy, på Vesterbro, surmulende sammen med et par punx, med toppen af et oversavet juletræ vi fandt på vejen og et par flasker vin fra netto, kæderygende i et punket forsøg på at ødelægge den småborgelige pissetradition. Og nu her hvor jeg selv er blevet mor med en syvårigdatter som stædigt holder fast i sin tro på julemand og nisser, holder jeg hveranden jul med den ”sammenkogte/sammenbraste/sammenflettede” pukkelryggede.

Helt som i colareklamen

Vi tager hver vores mad med til bordet. Noget for kødspisere og vegetarer som jeg. Der danses og synges om juletræet som der er gaver under. Ungerne får gaver af os alle. De voksne giver en gave hver til en voksen, sådan at alle får og giver en gave til 100 kroner. I år klædte jeg mig ud som julemand. Helt som i Colareklamen, rød og hvid. Han var godt nok meget tynd og forkølet, som min datter spidst bemærkede, men det var sgu meget hyggeligt alligevel og børnene sang. ”Nu er det jul igen og far er fuld igen og mor ligger under bordet far slog en skid og mor blev gravid og sådan går det hele året”. Og da aftenen var slut var alle lettede og glade for at det endelig er lykkedes at finde et julekompromis der fungerer for os alle. For gu´er vi forskellige i politisk og religiøs overbevisning, ja og musiksmag og drømme om fremtiden og en hel masse andet, nu var det bare egentlig meget hyggeligt at ses den ene gang om året og nyde en aften sammen.

Rammsteins engel

Men hvad med jer andre? Er der nogle alternativer til den traditionelle fest? Jeg har hørt om nogle der sang Abbasange rundt om et et kosteskaft i en gulvspand. Man kunne også plante et juletræ i skoven og så synge julesangene baglæns imens man dækkede træet med jord. Og hvad med julemandsdragten? Den kan da godt være anarkistisk sort/rød eller regnbuefarvet, eller stripshow-alike som i Rytteriet eller burlesk af røde pailetter og seje nitter. Skal der synges ”Jul det´cool” , eller ”Internationale”? Min nevø lovede at han til næste år ville spille med sin dobbelt stortromme pedal og synge Rammsteins ”Engel”, det glæder jeg mig til.


Men hvad så med slutningen?

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 29. oktober 2010

Hvis begyndelsen var ordet…hvad så med slutningen? En dag vågner man måske ved at alle ord bliver trukket sammen. Konsonanter og vokaler kaster sig ind imod hinanden, med magnetisk kraft som i et harmonikasammenstød. “zxccvvnbmbnåpoiuytqqwaszxerdfcvtyghbnuijkmolpæåøsjluipvipshj!” og så “buuuuf!” Og så er der bare stilhed. Mon der så er flere afsnit bagefter? Og ka vi så ikke bare droppe et par detaljer næste gang? Behøver vi f.eks så mange rulletrapper? eller plisserede nederdele? For min skyld ku´vi godt undvære flourskylning og stivkrampevaccine.


Stoler nu kun på de bamsede lejesvende

Af Mikkeline Gudmand-Høyer | 13. oktober 2010

Der har på det sidste været gang i debatten om DR og ”De røde lejesvende”. Blev vi som seere hjernevasket af røde holdninger i 70érne? Hvad er DR´s skjulte dagsorden før og nu? Og kan det mon være tilfældigt med Cirkelines kjoles socialistiske/anarkistiske farvesammensætning?

Blå hjernevask

Nu er det sådan at ikke os alle er lige nemme at hjernevaske. Vi er nogle der allerede fra spæd regnede de skjulte motiver fra kuk-kassen ud. Den første gang jeg selv observerede et TV, så fandt jeg det iøvrigt dybt mistænkeligt at mennesker overhovedet kunne komme ind i den lille kasse. Dernæst fandt jeg det mistænkeligt at mine forældre snakkede om at ”det jo kun var film”, når TVét viste nogle uhyggelige billeder. Og snak om rød hjernevask. Hvad med blå hjernevask? Otto Leisners hysteriske Hoplahumør som klart dækkede over at systemet ikke holdt hvad det lovede. Quiz programmer hvor man kunne vinde en dødsyg blender og boligprogrammer hvor det gamle tapet blev skiftet ud med noget nyt så illusionen ku´bevares.

De bamsede lejesvende

I halvfemserne så jeg stort set ikke fjernsyn. Med risiko for at blive socialt afkoblet, nægtede jeg at se andet end ”Bamse og Kylling”. Bamse er tilgengæld den eneste ”lejesvend” som jeg kan anbefale at stole på. Han er 100 procent sig selv. Siger lige hvad han mener uden at dække over hans kæmpe ego. Hans motiver er forståelige og hans udgifter til selvophold, minimale. Så, nu, mit råd til andre mistænksomme: Stol kun på de bamsede lejesvende!


1 2Kunstner, bor i KBH.
Blogarkiv

14. oktober 2011
Arbejdsløs
8 kommentarer

26. juni 2011
Pik ornitolog

18. maj 2011
Kun et fattigt ord.
14 kommentarer

3. maj 2011
You will have entertained us!
6 kommentarer

1 april 2011
Endelig handling fra Københavns Kommune

14. marts 2011
Hængepartiet
1 kommentarer

23. februar 2011
Berus jer!
3 kommentarer

27. december 2010
Så fuckede julemanden endelig tilbage til nisseland
6 kommentarer

29. oktober 2010
Men hvad så med slutningen?

13. oktober 2010
Stoler nu kun på de bamsede lejesvende

1 2

Tidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer


Modkraft.tv

Stop ACTA nu Demonstration 25-02-2012

Billeder fra demoen mod ACTA lørdag d. 25/2-2012

Lavet af Filip S - http://lilit.dkannonce

Seneste kommentarer

Henrik Chulu | Jens Voldby Crumlin | kl. 09:13
Kodeordene for et nyt samfundssystem er en ny økonomi som er frigjort fra (...)

Kontradoxa | amalie skram | kl. 00:16
@Grølheim Hvem og hvad giver dig din absurde tro på, at Assad-regimet (...)

Saila Naomi Stausholm | Saila Naomi Stausholm | kl. 23:41
Hej alle, mange tak for jeres kommentarer. Mht debatten om mig/SF’ere på (...)

Saila Naomi Stausholm | Saila Naomi Stausholm | kl. 23:31
Hej alle, lige lidt respons herfra - igen tak for jeres kommentarer. Mht (...)

Kontradoxa | Grølheim | kl. 21:30
@amalie; Jeg synes denne råben "konspirationsteoretikere" bliver mere og (...)

QueerKraft | Karl | kl. 15:01
Enig med Karen. Og så tror jeg at pointen med klummen både er at ærgre sig (...)

Kontradoxa | peter | kl. 14:25
@e lykke Fordi nogle oprørere i Libyen opfører sig som racistiske svin (...)

Kontradoxa | peter | kl. 14:23
@Amalie Skram Helt enig. Det er vildt grotesk, at der findes folk der (...)

Karen Helveg Petersen | Johannes | kl. 14:08
Man bliver jo næsten nødt til at spørge, af ren nysgerrighed (eller (...)

Jakob Lindblom | Bente | kl. 13:44
Nej jeg vil ikke slappe af Jacob. For jo du siger en hel masse.. Du eller I (...)

Dagen i dag

Se flere på Leksikon.org


Citater
Personalet i en patruljevogn undrede sig over, at to mænd var i færd med at åbne en personvogn med en skruetrækker. Politipersonalet ønskede at vide hvem de to personer var. Den ene ønskede ikke at oplyse navn m.v. til politimanden. Til gengæld fremsatte han trusler om anvendelse af vold overfor politimanden, og drog sammenligning med politimanden og ideologien bag den tyske besættelsesmagt, der var i landet for 60-65 år siden. Den pågældende, - en 20-årig mand, - blev anholdt og sigtet efter straffelovens bestemmelser.

Københavns Politi. Døgnrapport, 2. marts 2006 kl. 1704.

Flere citater