Vi er flyttet! modkraft.dkIrakerne i kirken – og en særlig plads i helvede

Af Peter Hegner Bonfils | 13. august 2009 | 03:06 | 37 kommentarer |


Irakerne i kirken – og en særlig plads i helvede

Til de svin, der har foretaget og bistået rydningen. Jeres ugerninger er illegitime og illegale. I er én stor flok forbrydere. De ansvarlige for den her morderiske politik – i 30’erne som i dag – vil blive fundet og dømt. Ikke engang nazierne ryddede kirker i Danmark.

I er forbrydere. I er landsforrædere. I er en flok usle niddinger.

Intet er glemt. Intet er tilgivet. Må jeres slægt være forbandet i syv led.

Der findes en særlig plads i helvede for jer.

Til dem, der ærer redningen af jøderne i Danmark under 2. verdenskrig – dette er et kald til handling.

No love for the haters

Kampen fortsætterKommentarer


Kommentar af | 13. august 2009 | 09:14

Forstår til fulde din undren og vrede. Tænk, at politiet vil være med til at gå ind i kirken. Danmark er så sandelig blevet et barmhjertighedsløst og teknokratisk land.


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 13. august 2009 | 13:27

Jo tak. Det var måske et noget et hidsigt indlæg skrevet i følelsernes vold, så ville formulere mig anderledes i dette øjeblik. Men det er nu heller ikke hver dag den slags sker.

Idag er der forresten demo i Århus på Klostertorv kl. 1800, Niels Hausgaard og Allan Olsen kommer og spiller og der vil selvfølgelig også være talere.

http://www.modkraft.dk/spip.php?art...

Vi ses:)


Kommentar af Dennis Laursen | 13. august 2009 | 16:38

Fascisterne i Socialdemokratiet støtter som sædvanligt blindt op om regeringens irrationelle og kyniske politik: http://politiken.dk/politik/article... http://politiken.dk/politik/article... Men det er ikke første gang, at Socialdemokraterne sender civile tilbage til krig og terror. I 1940’erne hjalp de nazisterne med at internere tusindvis af kommunister og socialister, jøder, handicappede og andre i KZ-lejre.

Heldigvis er der stadig nogle anstændige mennesker i socialdemokratiet, som bryder Helles fascistiske linje. Jeg frygter at hun skal blive statsminister! Men okay, alternativet er Al-Queda søtteren Lars Løkke, såå...


Kommentar af Dennis Laursen | 13. august 2009 | 17:23

"Kringsatt av fiender

gå inn i din tid

Under en blodig storm

vi dig til strid

Kanske du spør i angst

udekket, åpen

hvad skal jeg kjempe med,

hvad er mit våpen?"

"First they came for the Communists, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Communist.

Then they came for the Jews, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Jew.

Then they came for the Catholics, and I didn’t speak up, because I was a Protestant.

Then they came for me, and by that time there was no one left to speak up for me."


Kommentar af Thomas | 13. august 2009 | 17:25

Haha, det er sgu pga. typer som jer, at der ikke er nogen, der tager jeres synspunkter alvorligt.


Kommentar af Dennis Laursen | 13. august 2009 | 17:48

Thomas:

Hvad tænker du da på, mere specifikt?


Kommentar af Thomas | 13. august 2009 | 19:21

Kommentarer som "Til de svin, der har foretaget og bistået rydningen. Jeres ugerninger er illegitime og illegale. I er én stor flok forbrydere. De ansvarlige for den her morderiske politik – i 30’erne som i dag – vil blive fundet og dømt. Ikke engang nazierne ryddede kirker i Danmark."

og

"Fascisterne i Socialdemokratiet støtter som sædvanligt blindt op om regeringens irrationelle og kyniske politik:".

Forstå mig ret - jeg er for jeres ret til at ytre jer som I gør, men den måde det bliver gjort på er ikke ligefrem fordrende for konstruktiv dialog.


Kommentar af Dennis Laursen | 13. august 2009 | 20:01

Thomas: Jeg kan give dig ret i, at det er nogle hårde udspil, som Peter Bonfils og jeg kommer med. Men i et land, men en så hård behandling af andre mennesker, og en partitop i Socialdemokratiet, der kommer med en støtte til denne hårde og inhumane behandling mod andre mennesker, opfordrer til hårde udtalelser mod dem og det.

Jeg er også selv tilhænger af en konstruktiv dialog. Men jeg er også samtidig barn af proletariatet, og der ved vi at hårde, konkrete og kontante udspil, ER mere forståelige for danskere uden høj uddannelse og proletarer, end lange - til tider lidt langhårede - akademiske udredninger. Og det kommer til tider til udtryk i mine debatindlæg, at jeg netop er barn af proletariatet. Jeg skriver også ofte læserbreve til aviser (primært MetroXpress), og der holder jeg selvfølgelig en sober tone, men prøver også at gøre sproget forståeligt for arbejderklassen.


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 13. august 2009 | 20:23

@ Thomas Konstruktiv dialog var vist ikke det der kendetegnede rydningen - snarere politistatsmetoder og brutal, hensynsløs vold mod ikke-voldelige demonstranter.

Og så bliver jeg sgu vred. Men i modsætning til VKO render jeg ikke rundt og gennemfører en voldelig og umenneskelig politik, der koster og menneskeliv. Hvis der er nogen, der kunne lære noget om konstruktiv dialog, så var det vist VKO.

@ Alle Jeg kan så hilse og sige, at demonstrationen i Århus gik fint med et nogenlunde fyldt Klostertorv. Der var talere af Hans Halvorsen, formand for LO-Århus og byrådsmedlem for Socialdemokraterne, Per Clausen MF for Enhedslisten, Jonas Dahl MF for SF, Søren Højlund Carlsen byrådskandidat for De Radikale i Århus og flere; musik af Niels Hausgaard, Allan Olsen mfl. Og der var selvfølgelig massive klapsalver til alle de seje folk, der gjorde passiv modstand igår. Respekt for det. Håber folk har det nogenlunde efter omstændighederne - ikke mindst irakerne.


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 13. august 2009 | 20:31

Og så vil jeg anbefale Ulla Jessings indlæg - det er godt.


Kommentar af Thomas | 13. august 2009 | 20:59

Dennis: Det er nok sandt, at proletarer har det nemmere med demonstrationer og den slags, men det er altså ikke noget, man vinder den brede befolknings støtte på. Så kan man være nok så meget modstander af det borgerlige Danmark, men uden dem, så får man ikke gennemført ret meget. Det er ikke uden grund at EL ikke er større - deres synspunkter passer ikke ind i Hr. og Fru Danmarks liv. Jeg er ikke selv født med en guldske i munden - og jeg har heller ikke en videregående uddannelse (jeg har en ganske normal erhvervsuddannelse fra en teknisk skole), men jeg er bestemt ikke fan af at udtrykke sig på den måde, som visse debattører har for vane at gøre :-)

Peter: Nu var jeg ikke til demonstrationen af gode grunde - men den video, der florerer på nettet synes jeg ikke viser hensynsløs og brutal vold.

Dog vil jeg medgive at det klip der ligger her: http://ekstrabladet.tv/nyheder/112/... ikke er et rart syn. Betjenten slår dog ikke igennem, men det gør garanteret stadig ondt - og det er langt over grænsen. Men med det antal kameraer der var (fotografer, journalister og mobiler mv.), så er der altså stadig kun kommet den éne film ud.

Ingen af os ved, hvad der er gået forud. Jeg vil gætte på, at hun er blevet bedt talrige gange om at flytte sig uden at gøre det. Og så tror jeg hun overspiller situationen lidt.. det ser jo godt ud på kamera.

Det sagt, så vil jeg ikke forsvare betjenten, da han gik (langt) over grænsen her.

Og nu gætter jeg, det erkender jeg gerne, men jeg tror at i mange andre lande havde politiet været langt mere hårdhændet. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange prygl, der ville være delt ud i f.eks. USA.

Alle:

Hvordan synes I man skulle have fjernet folk? Der er jo ingen tvivl om, at de forhindrer politiet i at gøre deres arbejde, men hvis man ikke må fjerne dem med magt, hvad skal man så gøre? Vandkanoner? Tåregas? Gummikugler? Eller skal man bare vente til de ikke gider sidde der længere?


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 14:21

Thomas:

Jeg tror personligt, at Enhedslistens begrænsede tilslutning, primært skyldes, at Enhedslisten til tider kan være for akademiske. Hvis Enhedslisten var mere "almindelige" i formidlingen af politiken, vil Enhedslisten også få større opbakning, vil jeg tro. Men Enhedslisten appelerer samtidig også til anstændighed, og det siger mere om "hr. og fru. Danmark", at de hellere tislutter sig VCO’s kynisme, end Enhedslistens solidaritet og anstændighed, end det siger om Enhedslisten. Men man må da håbe, at det med tiden bliver bedre - selvom at den aktuelle situation, desværre ser stik modsat ud.


Kommentar af Carsten L Petersen | 14. august 2009 | 14:57

@Thomas Du spørger os om hvad politiet ellers skulle gøre. Jeg kunne komme på mange svar, f.eks kunne de enkelte betjente bruge deres sunde fornuft og medmenneskelighed som der helt sikkert gemmer sig under kampuniformen. En anden mulighed var at bruge den metode som også blev brugt i denne situation, og som er blevet brugt utallige andre gange, nemlig at bære folk væk - det tar’ naturligvis noget længere tid.

At slå på folk der ligger ned, oven i købet med knippel, er et udtryk for voldspsykopati. At du kan forsvare dette gør at jeg desværre ikke har andre muligheder end at dianogsticere dig som en person med karakterafvigende(psykopatiske) træk.

Det er desværre alt for ofte man hører forsvar for vold og terror(suverænt langt fleste og mest brutale terrorhandlinger bliver begået at mennesker i uniformer under kommando af regeringer, også såkaldt demokratiske - de facto terror, og ikke kun den defineret af de selvsamme regeringer) når bare der er et flertal herfor, eller som i dette tilfælde en domstolslignende instans har truffet en beslutning herom. Du, Thomas, er altså ikke alene med dine karakterafvigende træk - de er desværre altdominerende i verden, og altså også her.

For øvrigt mener jeg, at EU bør ødelægges

Carsten L Petersen (ikke psykiater el lign)


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 15:06

Til forlængelse af mit andet indlæg: For ej at forglemme, at Enhedslisten stort set aldrig kommer i medierne, selvom Enhedslisten ofte er det eneste parti, der siger noget fornuftigt. Oftest er Enhedslisten det eneste parti, der ikke bare konkurrerer med de andre populistiske partier, om at byde højest på folkeoponionen, om at være mest inhuman og komme med de højeste straffe, og anden uanstændig og irrationel politik. Så er det jo klart, at folk ikke rigtig har noget at forholde sig til ved Enhedslisten, når man nærmest aldrig hører om det i medierne, og direkte skal ind på Enhendslistens hjemmeside, for at læse om partiets holdninger osv.


Kommentar af Thomas | 14. august 2009 | 16:40

Dennis:

Det kan godt tænkes. Jeg synes ellers tit, de er ret bombastiske i deres udtalelser. Men der er ikke opbakning til deres politik i det brede samfund - og det er vel en af de smukke ting ved demokrati. Dem der er flest af bestemmer nu en gang.

Carsten:

Sig mig engang - har du overhovedet læst, hvad jeg skrev?

Ellers skal jeg gerne gentage det én gang til, for din skyld: "Betjenten slår dog ikke igennem, men det gør garanteret stadig ondt - og det er langt over grænsen." og "Det sagt, så vil jeg ikke forsvare betjenten, da han gik (langt) over grænsen her.".

Jeg ved ikke hvordan du får det til, at jeg forsvarer hans handlinger.

Hvis du stadig læser med her, så synes jeg du skylder mig en undskyldning for at kalde mig karakterafvigende og nærmest psykopat.


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 16:56

Thomas:

Jaa, det var også det smukke ved demokrati i Tyskland 1933. Eller... Eller var det vare en sædvanlig, arrogant SF’ers/Socialdemokrats udtalelse mod Enhedslisten... (eller hvad du nu er - det er snart ikke længere til at se forskel på ABCFOV’s politik lægnere) Men du glemmer bare, at mennesker er lette at hjernevaske (nogle lettere end andre). Det skete i Tyskland 1933, og det sker til stadighed. Jeg ved godt det ikke passer ind i jeres politisk korrekte dagsorden, at der drages paralleller til nazismen. Men det er nu engang, det der er facts! Ligesom det er et fact, at Soc.Dem. samarbejdede med nazisterne, og hjalp med at internere civile danskere i KZ-lejre. Ligesom det er facts, at Soc.Dem. - igen - samarbejder med reaktionære kræfter, der er skadelige for andre mennesker. Jeg vil også ønske, at ALLE mennesker var i stand til at tænke selv. For så vil demokrati være optimalt. Men sådan som det er nu, skal man bare have en person, der er en god taler (Adolf Hitler, Villy Søvndal, Pia Kjærsgaard etc.), og så har man magten. Demokrati er bare et (flertals)diktatur, i nye klæder.

Eller du ønsker måske det gode, gamle Nazityskland tilbage? Vi er i hvert ikke blevet klogere siden da... Der skal nok dø 50 millioner mennesker mere, før folk indser at folk som mig havde ret, om at populismen er nazisme i ny klæder! Men populisterne HAR jo lært af Hitlers fejl - de går langsommere frem, samt gør propagandaen endnu mere effektiv. Illusionen om demokrati...


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 17:01

Men der er da stadig håb... Kirkeasyl kunne organisere 20.000 mennesker(!) på kun 12 timer til en demonstration for anstændighed, og mod regeringens og politiets brutalitet. Det er helt fantastisk, at dette var tilfældet, og det giver mig stadig håb om, at fremtiden stadig kan se lidt lys ud. Hvis folk begynder at tænke selv, og stille spørgsmålstegn ved populismen og egoismen - så kan det være, at populismens diktatur kan knuses! Det er rart at se, at SÅ mange mennesker så vigtigheden i at råbe op, når magthaverne krænker andre mennesker, inden det går for vidt. Og det er det allerede ved at blive...


Kommentar af Carsten L Petersen | 14. august 2009 | 17:23

@Thomas

Jo, jeg læste skam hele indlægget:

"Ingen af os ved, hvad der er gået forud. Jeg vil gætte på, at hun er blevet bedt talrige gange om at flytte sig uden at gøre det. Og så tror jeg hun overspiller situationen lidt.. det ser jo godt ud på kamera." Altså har du en tese om, at hun gerne ville have knippelsuppe, fordi det ville gøre sig godt i pressen -Føj siger jeg bare.

"Og nu gætter jeg, det erkender jeg gerne, men jeg tror at i mange andre lande havde politiet været langt mere hårdhændet. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange prygl, der ville være delt ud i f.eks. USA." - Og det er jo dem man herhjemme lærer af, via diverse politidokumentarer(læs:politipropaganda), film og tv-serier. Det er langt fra kun Dick Cheney der mener at tortur kan forsvares når det er "terrorister" det går ud over:’Det er jo ikke cykeltyve, det drejer sig om’, også danskere har fremført lignende - føj siger jeg bare.

Og til sidst det endelige bevis:"Hvordan synes I man skulle have fjernet folk? Der er jo ingen tvivl om, at de forhindrer politiet i at gøre deres arbejde, men hvis man ikke må fjerne dem med magt, hvad skal man så gøre? Vandkanoner? Tåregas? Gummikugler? Eller skal man bare vente til de ikke gider sidde der længere?" - jeg kan ikke læse det anderledes at du altså mener, at der ikke var andet at gøre end at bruge knippel, trods alle besværgelserne i resten af indlægget - føj siger jeg bare.

For øvrigt mener jeg, at EU bør ødelægges

Carsten L Petersen


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 17:43

Nu har Villy Søvndal fra ’Sozialistische’ Volkspartei også været ude med Pia K. retorik: http://politiken.dk/politik/article... Hvordan kan han tillade sig at svine DF til, når han øjensynligt har 100 % de samme holdninger, som Pia K.?

Jamen, jamen - ER Enhedslisten virkelig fornuftens og anstændighedens sidste bastion her i Danmark? Jeg bliver mere og mere bekræftet for hver dag der går, at Enhedslisten er det eneste rigtige parti, at støtte!

Hvad gør man ikke for at lefle for magten - og "det tavse flertal"?


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 18:04

Se i øvrigt Johannes fantastiske tale i går: http://www.youtube.com/watch?v=wkFK...

Man bliver næsten helt rørt!


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 14. august 2009 | 18:25

Huhej, der bliver kommenteret. Har været noget udkørt og haft temmelig travlt efter at have arrangeret demo i Århus siden midt om natten her forleden - derfor en vis delay fra min side.

Først vil jeg godt lige sige, at jeg synes Carsten og Dennis skal tale lidt pænere til Thomas - også selvom i er uenige. Skal vi ikke give et håndslag på det? Og det gælder selvfølgelig også dig Thomas - dine indledende indlæg var også på kanten af hvad jeg tolererer.

Hvis man undrer sig over, at jeg så ikke selv taler pænt til de politifolk, der blev svinet i indlægget kan jeg hilse og sige, at den slags slamberter ikke fortjener det store i min bog. De skal vist være glade for at jeg i modsætning til dem benytter ord og ikke stave.

@ Thomas Du siger temmelig mange ting - herunder om Enhedslisten. Det synes jeg er en spændende diskussion, men måske lidt "off topic" ift. det skete. Men jeg jeg kunne godt finde på at vende tilbage til den senere i anden sammenhæng. Derudover, så skal jeg altså lige have gennemlæst debatten ordentligt før jeg kommer med videre kommentarer.

Og jeg kan iøvrigt hilse og sige at jeg er den første akademiker nogensinde i min familie overhovedet. Og er heller ikke selv født med en sølvske (eller guldske) i munden.

Forresten er jeg ikke enig i, at det er demokrati, at et flertal kan bestemme "hvad som helst" - og jeg tror det er her vi måske har en mulighed for en interessant diskussion.

Jeg synes for eksempel at menneskeliv ikke er noget et flertal sådan uden videre kan tage fra folk - og det er for mig at se det som regeringen gør.

Har du forresten læst Ullas indlæg her: http://www.modkraft.dk/spip.php?art... ? Og hvad siger du til det?


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 14. august 2009 | 18:36

Og her er forresten noget lidt mere meningsfyldt end mit vrede blogindlæg: Par husede 12 irakere efter rydning

Tankerne går til irakerne og dem med hjertet på rette sted.


Kommentar af Carsten L Petersen | 14. august 2009 | 19:23

Jeg har netop set og hørt Per Larsen og en politiassistent(?), Jesper Høgh, der indrømmede at han slog med knippel - jeg vil gerne gentage at dette er et udtryk for voldpsykopati. Per Larsen sad og så episode hvor politifolk slår folk der sad og lå ned - Klar diagnose: Per Larsen er en voldspsykopat, det samme gælder Jesper Høgh - modkraft kender min e-mail og jeg har intet imod at opgive min fulde identitet - de 2 politifolk må meget gerne anmelde mig for injurier - de vil vinde i retten, da retten er dybt korrumperet af samme psykopatiske træk - jeg ved det af personlig erfaring.

Jeg beklager over for Peter for min krasbørstige sprogbrug, specielt over for Thomas. Men jeg håber at det er formildende, at mine beskyldninger mod meddebatøren blev fulgt op af en beskrivelse af, at det er en tendens i hele vores (verdens)samfund.

For øvrigt mener jeg, at EU bør ødelægges

Kammeratlig hilsen Carsten L Petersen


Kommentar af Dennis Laursen | 14. august 2009 | 19:42

Jeg så lige Helle Thorning i 19-nyhederne, hvor hun udtalte sig om sagen. Hun snakkede meget om love og regler. Helle Thorning får det til at lyde som om, at love per definition, udelukkende er noget positivt. I så fald, så må det antages, at Helle Thorning er modstander af Nelson Mandela og ANC’s kamp mod Apartheid, da de ikke bare gjorte noget der var ekstremt ulovligt iflg. daværende, gældende lovgivning i Sydafrika - de var sågar på terrorlister i USA m.fl.! Helle Thorning må også være imod de danske frihedskæmpere, som kæmpede mod besættelsen i 40’erne, fordi det ligeledes var ulovligt iflg. gældende dansk lovgivning dengang. Helle Thorning må også gå ind for stening af kvinder i Iran, da det ligeledes er en del af deres lovgivning. Jeg kunne tage mange eksempler op... Jeg er også selv generelt en meget autoritetstro person. Men jeg er heller ikke en paragrafrytter, der mener, at ALLE love er gode, UANSET hvad. Demokrati er heller ikke udelukkende godt. Danmark har været et demokrati siden 1849, men kvinder fik først stemmeret i 1917. Jeg vil da mene at det demokrati i dag er bedre, end det vi havde i 1849. Jeg vil da mene, at et demokrati, hvor kvinder, unge og arbejdsløse er stemmeberettigede og valgbare, er bedre, end at det kun er rige mænd på over 30. Min foretrukne form for demokrati er dog konsensus- og folkedemokrati, hvor beslutninger bliver taget i 100 % enighed. Men det bliver nok meget svært, i nutidens Danmark... Samtidig bør der også være større politisk oplysning til folket, samt en renere (ikke det samme som neutral) formidling af nyheder, som ikke er skjult med propaganda, samt ditto reklamer.

En andet problem, jeg også ser, det er det som VCO har gjort siden 2001. Og det er at (mis)bruge demokratiet til at ændre en masse love, så de passer ind i deres politiske agenda. Hvis noget er ulovligt, jaa, så ændrer vi da lige loven, så det bliver lovligt, og så bruger vi lov-og-orden argumentet mod vores politiske modstandere. Her er et klasse-et eksempel i at demokrati og love kan være noget dårligt også.

Peter Hegner Bonfils: Jeg beklager min hårde tone - ja, jeg kunne godt havde tænkt mig om to gange, inden jeg sendte beskeden, og skrive det mere sobert. Ikke desto mindre står jeg stadig inde for hvert et ord, jeg har sagt.


Kommentar af Thomas | 14. august 2009 | 22:17

Dennis:

Jeg synes det er ærgeligt, at du (og andre) bliver ved med at hive nazisme ind i det her. Det kan slet ikke sammenlignes - der er ikke ret mange danskere, der ønsker, at mellemøsten skal udryddes, ligesom der formentlig heller ikke er nogen danskere, der ønsker at vi skal invadere Europa. Din sammenligning går formentlig ud på, at danskerne ønsker et racerent Danmark (Danmark for Danskerne og alt det der). Og det tror jeg såmænd heller ikke er ret udbredt. Der er uheldige elementer alle steder - både blandt danskerne, tyskerne, de borgerlige, de ’røde’, de autonome, hos politiet osv., men generelt set, så skal vi vist være glade for at bo her i landet.

Jeg er hverken Socialdemokrat eller SF’er. Jeg er lige omkring midten, måske en anelse til højre. Så må du selv om hvilken boks du vil putte mig i.

Og bare lige for at understrege det, så ingen er i tvivl - nej, jeg ønsker ikke Nazi-Tyskland tilbage.

Og nu skriver du jo, at man bare skal have en god taler - så har man magten. I næste indlæg roser du så Johanne Schmidt-Nielsens tale ;-)

Carsten:

Jeg vil kun kort berøre dit indlæg, hvori du mener at have beviser for, at jeg har psykopatlignende træk. Du kan ikke udlede ud af "Jeg tror hun overspiller situationen lidt.", at jeg skriver, at hun gerne vil have knippelsuppe. Kald mig kynisk, hvis du vil, men jeg tror heller ikke ligefrem, hun bed smerten i sig.

Peter:

Jeg skal beklage det første indlæg, det var lidt lavt. Ellers synes jeg faktisk tonen har været ganske pæn fra både min og Dennis’ side, selvom vi nok aldrig bliver bare tæt på at være enige om noget som helst hehe. Debatten om EL er nok lidt off-topic ja, men ganske interessant imo. Det er sjældent man har fornøjelsen af at udveksle synspunkter med en fra EL. Der er jo ikke så mange af dem :-)

Jeg har lige læst Ullas indlæg - og det er bestemt tankevækkende. Jeg er ikke helt stolt over, at politiet henter dem om natten. Men omvendt, så er der stadig lang vej fra det voldsorgie som Krystalnatten var og så til at politiet møder op i skjorter (uden kampuniform!) for at tage dem med stille og roligt. Det eskalerede først, da demonstranterne mødte op. Jeg kender ikke Ulla Jessing og har intet forhold til hende, men jeg synes ikke hendes sammenligning er i orden.

Carsten (igen):

Hvor har du set det med Per Larsen og Jesper Høgh? Jeg vil da gerne se indlægget.

Og hvorfor er det du insisterer på at kalde alle, der er uenige med dig for voldspsykopater?


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 14. august 2009 | 22:58

@ Thomas

Et meget kort svar igen. Enhedsliste-diskussionen synes jeg også er interessant. Den må vi tage en anden gang;)

Når Ulla, som gudhjælpemig selv har oplevet Krystalnatten sammenligner med Krystalnatten, så synes jeg roligt man kan sige at sammenligningen (som jo ikke er et =tegn) er på sin plads.


Kommentar af Carsten L Petersen | 15. august 2009 | 00:36

@Thomas

Indslaget må ha’ været på TV2-Nyhederne kl.19 - ja undskyld at det gik så hurtigt, så jeg ikke fik registret det. I første omgang troede jeg faktisk at det var DR, men da jeg så DR 18.30 på nettet, fik jeg et ligeså stort chok: Både Kim Andersen, Retsordfører, Venstre(undre mig forøvrigt ikke), Flemming Steen Munch, Vicekriminalinspektør, Brian Mikkelsen, Justits(?)minister og Helle Thorning Smith, Formand for Socialdemokratiet forsvarede politiet fremfærd, herunder brugen af knippel mod mennesker der sidder og ligger ned, og når vedkommende rejser sig i desperation for at flygte, må modtage ydeligere knippelslag - jeg må altså rette den samme anklage mod dem. Anders Samuelsen fra Liberal Alliance var den eneste fornuftige i dette indslag, og han truede med at stille et mistillidvotum til Brian Mikkelsen, hvis han ikke tog afstand fra politiet fremfærd - nu bliver det spændende at se om han får kolde fødder.

Og - nej, jeg kalder langt fra alle dem jeg er uenige med for voldspsykopater, hvilket du kan forsikre dig om, ved at læse mine mange indlæg f.eks her på modkraft - gå ind i debatforum, og søg på mit navn, jeg er den eneste der bruger det, og jeg har aldrig brugt andre navne. Men når man kan udfører sådanne handlinger og/eller forsvare dem så har man en karakterbrist, og du bliver ved med at insistere: "Kald mig kynisk, hvis du vil, men jeg tror heller ikke ligefrem, hun bed smerten i sig" - jeg opretholder min oprindelige diagnose.

Sammenligningen med nazi-tyskland er ganske glimrende - dengang "troede" man heller ikke på alle de påstande om overgreb, og sendte flygtede jøder tilbage - de var jo ikke ’personligt’ forfulgte - ligesom de irakerne heller ikke er ’personligt’ forfulgte - nej, nej, de blev/bliver blot forfulgt fordi de var/er jøder eller har en anden mærkelig religion(prøv at læse de forskellige irakeres historie) eller politisk opfattelse - men det er skam ikke ’personligt’!!! Jeg genhørte fornylig Anders Fogh fra 2005, hvor han undskyldte på DK’s vegne, at man havde sendt jøderne tilbage - meget har vi... undskyld I, desværre ikke lært.


Kommentar af Dennis Laursen | 15. august 2009 | 11:55

Thomas:

Som jeg også skrev i Ulla Jessings indlæg: "Det er ret tankevækkende, at der er en ligefrem proportionalitet mellem nationers og staters modstand mod paralleller til nazismen, og så disses faktiske tilhørsforhold til nazismen." Måske er der ikke en direkte holdningsmæssig lighed (endnu), i samfundet. Men metodemæssigt, så syntes jeg at der kommer flere og flere ligheder. Man må også huske, at krystalnatten og antisemitismen i Tyskland, ikke bare kom fra den ene dag til den anden. Det var en proces, der foregik over adskillige år. For 10 år siden, var DF ikke "stuerent" - det er det i dag, siger de. Holdningsmæssigt, har de ikke flyttet sig(!) Der har vi jo et glimrende eksempel på, at en langsom proces, har flyttet landet - ligesom det skete i Tyskland. DF går jo også frem ved hver eneste valg... Og ikke nok med det, partier så langt som til SF, har optaget en del eller hele af DF’s politik og retorik. DET er farligt! Så DF har vundet, i dén grad! Udover det, så er Carsten Petersens forklaring også glimrende på, at en parallel er berettiget.

Johannes tale kommer fra hjertet - Villys taler er jo bare joke på joke mod de borgerlige politikere, som ungdommen godt kan lide (nogle: jeg er selv 19 år, og jeg syntes at Villy er belastende at høre på). Jeg vil mene, at det er to (eller flere) forskellige måder for "gode taler".

PS: Jeg beklager, hvis jeg i mine tidligere indlæg, har været lidt for meget "gå efter manden i stedet for bolden", eller hvad man kan sige...


Kommentar af Sam | 15. august 2009 | 21:52

Tak for at formulere præcis den følelse jeg havde indeni, da jeg stod op torsdag morgen og så nyhederne! Vi er alle nødt til at handle nu, det er sent, men stadigvæk ikke FOR sent til at sige stop. Vi vil ikke være med længere!Jeg håber at danskerne endeligt har fået øjnene op for, og forstår hvad Danmark har udviklet sig til under den borgerlige regerings rædselsår.


Kommentar af Thomas | 16. august 2009 | 14:15

Peter:

Jeg synes ikke sammenligningen er på sin plads. Generelt skal man passe meget på at sammenligne noget som helst med nazisme, da det var grusomt ud over alle grænser. I en "debat" andetsted blev jeg kaldt nazist af en, jeg troede, var en veninde. Og det vil jeg ikke stå model til. Det eneste jeg skrev til hende, var, at jeg støttede politiet i den her sag.

Der er flere forskelle mellem Krystalnatten og det der skete forleden:

1. Der var ingen civile indblandet i optøjerne på politiets side. Under Krystalnatten var både kvinder og børn med til at ødelægge synagoger mv. 2. Der er ikke ødelagt nogle bygninger tilhørende irakerne. 3. Der er ikke tale om, at politiet i hele landet blev beordret til at arrestere så mange irakere som overhovedet muligt.

Den eneste lighed jeg kan finde, er at politiet blev beordret til at arrestere nogle personer, der ikke havde dansk oprindelse. Og ikke engang her er det ens, da Gestapo, SS osv. blev beordret til _kun_ at arrestere tyske jøder. Udenlandske jøder var ’fredede’, hvis man kan sige det.

Desuden - hvis man kunne finde en gammel jøde, der havde været til stede under Krystalnatten og vedkommende udtalte, at det er helt forkert at sammenligne de to ting. Ville vedkommende så tage fejl?

Carsten:

Du er formentlig et fornuftigt individ, hvis man møder dig - men jeg har ingen interesse i at diskutere med dig, hvis du bliver ved med at trække det ned på et personligt plan.

Dennis:

Du skriver: "Det er ret tankevækkende, at der er en ligefrem proportionalitet mellem nationers og staters modstand mod paralleller til nazismen, og så disses faktiske tilhørsforhold til nazismen".

Er det noget, du har noget dokumentation for? Jeg vil tro langt de fleste industrilande vil være ret kede af at blive sammenlignet med nazisterne - men hvor mange af disse lande er nazistiske?

Krystalnatten blev triggered, fordi en ung jøde dræbte en tysk diplomat (så vidt jeg husker). Påstår du, at Danmark ville blive ramt af noget lignende, hvis en ung iraker dræbte en dansk ambassadeansat? Keep in mind - jeg snakker om en rigtig Krystalnat, hvor politiet ville blive beordret af den siddende regering til at tage ud og ødelægge alt hvad der er irakisk og arrestere samtlige unge irakiske mænd. Lyder det sandsynligt?

Så skriver du, at DF er stuerent nu, ifølge dem selv. Javist, det siger de jo. Men er der andre end dem selv, der siger det? Og så kan man være nok så stor modstander af DF og deres politik, men man må gi’ dem, at de har fået sat udlændingepolitikken på dagsordenen. Jeg kan ikke huske DFs seneste valgresultater, men husker jeg forkert, hvis jeg mener, at de er landet omkring 12-13% ved de sidste par valg?

Du skal huske på, at DF ikke kun drejer sig om udlændinge. De har kapret mange stemmer (vil jeg tro) ved at være ’de ældres parti’, så at sige. Jeg er ikke stor fan af DF og deres retorik, men jeg kan godt forstå, hvorfor der er mange, der stemmer på dem. Deres politik er rimelig klart defineret i modsætning til stort set alle andre partier i Folketinget.

Alle: Jeg kunne godt tænke mig at få at vide, om I mener, at Krystalnatten sagtens kunne gentage sig herhjemme? Altså, i den form som vi så inden 2. verdenskrig. De uroligheder, der var i København for nylig tæller ikke i denne sammenhæng, selvom i mener, der er visse ligheder.


Kommentar af Carsten L Petersen | 16. august 2009 | 17:32

@Thomas

Dennis kom med et citat:"First they came for the Communists, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Communist.

Then they came for the Jews, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Jew.

Then they came for the Catholics, and I didn’t speak up, because I was a Protestant.

Then they came for me, and by that time there was no one left to speak up for me."

Dette er igen, igen et rigtigt godt svar på dine seneste problemstillinger. Men du svarede "med at trække det ned på et personligt plan":"Haha, det er sgu pga. typer som jer, at der ikke er nogen, der tager jeres synspunkter alvorligt."

Det er svært ikke at gøre det personligt, når det handler om så personnære ting som disse.

I øvrigt er der andre personer som jeg har karakteriseret på samme måde som dig, senest er det Erik Meier Carlsen, på P1 debatforum, efter hans udtalelser i P1 debat idag 16/8. Og for at citere mig selv skrev jeg til slut i indlægget:"Til forsvar for de enkelte individer kan der siges følgende: Et sygt samfund skaber syge mennesker."

PS Jeg forventer snart at mit indlæg på P1 debat bliver bortcensureret.

For øvrigt mener jeg, at EU bør ødelægges

Carsten L Petersen


Kommentar af Carsten L Petersen | 16. august 2009 | 17:39

@Thomas

Jeg glemte lige at kommentere på DF stuerenhed: Du kan ikke ha’ fulgt med i dansk politik der hvor du har befundet dig de seneste 8 år. DF har været med i stort set alt hvad der er vedtaget siden VK-regeringen med Anders Fogh Rasmussen kom til. Gang på gang er Nyrups bemærkning om, at DF aldrig blev stuerene, blevet latterliggjort.


Kommentar af Dennis Laursen | 16. august 2009 | 19:47

Thomas:

"Jeg vil tro langt de fleste industrilande vil være ret kede af at blive sammenlignet med nazisterne - men hvor mange af disse lande er nazistiske?" Jeg siger ikke at de fleste lande i Vesten er nazistiske (endnu) - men der er en klar tendens, i særdeleshed efter 9/11, hvor der er en optrapning i gang, der minder lidt om den i Tyskland i mellemkrigstiden.

En "ny krystalnat" behøver jo ikke at være 100 % præcis som i Tyskland. Desuden tænker jeg ikke kun på irakere, men indvandrere i det hele taget (og det er jo ikke de eneste, DF har noget imod).

DF er ikke stuerent, har aldrig været det, og bliver det nok heller aldrig. Der var en anden debattør her (eller også var det på Politiken), der sagde noget i retning med "Er det DF der er blevet stuerene, eller er det resten af Danmark der er blevet snavset?". Dét svar beskriver det meget godt... Ellers en interessant side, vedr. at DF skulle være "de ældres parti": http://www.magtenspris.dk/


Kommentar af Thomas | 16. august 2009 | 20:58

Carsten:

Ja, mit første indlæg var lidt skidt - og det har jeg vist undskyldt for. Jeg holder dog fast i, at jeg ikke vil diskutere med dig, så længe du holder fast i, at jeg har psykopatiske træk.

Dennis:

Optrapning? Tjoh. Jeg vil sige det sådan, at mange lande har indført en strammere udlændingepolitik. Desværre foregår der indimellem racistisk motiverede overfald. Men dem er der altså ikke ret mange af herhjemme. Hvis der er, så er det ikke nogen, man hører om.

Ang. Krystalnatten, så nej, det behøver ikke foregå 100% som i Tyskland. Men jeg vil tillade mig at holde fast i, at vi aldrig vil se politiet anholde samtlige unge mænd, der ikke har en dansk baggrund - eller vil se politiet ødelægge butikker ejet af indvandrere. Og skulle dette en dag ske, så vil jeg være den første (måske ikke den første, men du forstår hvad jeg mener) til at kæmpe imod. Jeg har stor tiltro til retsstaten, men jeg er ikke en slave, så at sige.

Ang. DF, så synes jeg heller ikke, de er stuerene. De har det med at være lidt over grænsen - uden at blive decideret fremmedfjendske eller racistiske. Og så kan det godt være, at de ikke ER de ældres parti, men de markedsfører sig sådan og med stor succes.


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 17. august 2009 | 00:36

@ Thomas

Angående racistiske overfald, så er den manglende synlighed nok et udslag, af at politiet ikke har nogen klar landsdækkende politik/procedure på området. Fra politisk hold står det ikke meget bedre til.

Københavns politi har dog lanceret en ny politik/hjemmeside. Og det er da positivt.

Ifølge Justitsministeriets seneste offerundersøgelse, så opgiver 14% af voldsofre, at forbrydelsen var en hadforbrydelse.

Personligt var jeg ikke så overrasket - men i forhold til "usynligheden" i den offentlige debat, så kan man vist roligt sige, at det er mange.


Kommentar af Thomas | 17. august 2009 | 09:44

Peter:

14% af de overfaldne mener selv, det var en hadsforbrydelse, kan jeg se. Det er selvfølgelig 14% for mange, men spørgsmålet er hvor mange af disse, der er racistisk motiverede. Det melder artiklen intet om.

Jeg vil dog stadig vove den påstand, at det er sjældent, man hører om, at nogle indvandrere er blevet slået ned pga. deres udseende/oprindelse. Og heldigvis for det.

Jeg har lavet lidt research på dit navn (håber det er ok), og kan se, du har været udsat for vold. Vil du mene, det var en hatecrime? Beklager, hvis det er over grænsen det her - jeg er ked af, at du blev overfaldet. Det lød til at have været rimelig voldsomt.


Kommentar af Dennis Laursen | 17. august 2009 | 15:46

Thomas:

Jeg håber selvfølgelig ikke at det bliver aktuelt, med "en ny krystalnat" - eller noget lignende. Men man kan jo ikke forudse fremtiden - kun gisne - og jeg er personlig generelt meget pessimistisk...

Mht. DF, så er de jo desværre et bevis på, at man nu om dage scorer højere på løfter og spin, en reel politik og handlinger i praksis. Desværre.

Mvh. Dennis Laursen.


Kommentarfunktionen er lukket


Peter Hegner Bonfils, 30 år, byrådskandidat for Enhedslisten Århus, bachelor i Historie og cand.mag i Historie og Middelalderarkæologi fra Aarhus Universitet.

Medlem af Enhedslisten.
Blogarkiv

8. juli 2011
Gæsteblog: ’Farvel til venstrefløjen’
32 kommentarer

27. januar 2011
Auschwitz-dag, historiens spor - og fremtidens erindringer
9 kommentarer

20. januar 2011
@ Jakob: Med HUT mod DDF?
19 kommentarer

9. september 2010
Terror-anekdote 1: 9/11, 7/7 og 21/7?!
2 kommentarer

29. marts 2010
THE REAL almindelige mennesker
3 kommentarer

8. marts 2010
Søstersolidaritet med Zobel

20. november 2009
S-SF-aksen: bliver det hot eller not?
2 kommentarer

16. november 2009
På eventyr i Myrhøjen - og fik vi satset nok på kærlighed?
9 kommentarer

28. oktober 2009
Pind & Pølse
2 kommentarer

13. august 2009
Irakerne i kirken – og en særlig plads i helvede
37 kommentarer

1 2

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer