Vi er flyttet! modkraft.dkS-SF-aksen: bliver det hot eller not?

Af Peter Hegner Bonfils | 20. november 2009 | 10:42 | 2 kommentarer |


S-SF. Det er der blevet sagt en del gange fra SF i den seneste tid. Og det er ikke fordi politiet har indført en ny alkoholtest, selvom S-SF er velegnet til formålet. S-SF er selvfølgelig SF’s mantra om et nyt flertal. Men læser du indlægget til ende - og kommenterer på det - så kan du (måske) vinde noget alkoholisk.

Og nu er der så et nyt kommunalpolitisk landskab med et fordoblet SF som væbner for Socialdemokraterne. Og tillykke med det flotte valg til SF - det er på mange måder velfortjent.

Det spændende bliver nu, hvilken politik der bliver ført. I Århus kan man se tilbage på fire år med Nicolai Wammen som borgmester - og massive nedskæringer på ældre- og børneområdet. Jeg krydser fingre for at skuden vender nu. Ja, faktisk har undertegnede og Enhedslisten tænkt os at holde S-SF aksen i ørerne, hvis de har svært ved at huske indholdet af LO-A-F-Ø-aftalen.

For de seneste fire år har ikke været gode. Heller ikke med Dorthe Laustsen som Ældrerådmand, hvor den ene skandale på ældreområdet har afløst den anden. Uden at hun iøvrigt har gjort meget andet end at sende sine embedsmænd ud for at tage skraldet i pressen.

Derfor er det selvfølgelig også positivt, at Dorthe Laustsen i sit blogindlæg "S-SF er aksen" taler om 200 ekstra ansatte på ældreområdet.

Og børneområdet kunne også godt trænge til en kærlig hånd - hvor skoen trykker er der vist ikke den store tvivl om, hvilket jeg også fik bekræftet efter et besøg i en daginstitution her forleden

Hvad kan vi forvente af S-SF-aksen? En ny politik - og en ny politik, der tør trodse grundpillerne i minimalstats-pojektet: skattestoppet, udgiftsstoppet og de deraf følgende super-stramme aftaler mellem Kommunernes Landsforening og regeringen?

Jeg håber det bedste, særligt når jeg tænker på de mange gode folk SF har fået valgt ind. Men i en stille stund kan jeg godt blive lidt betænkelig over hvorvidt bogstavfokus’et (SSF,SSF,SSF...) helt har overskygget behovet for en ny og socialistisk politik?

Så bliver det hot eller not med S-SF aksen? Dit bud er ligeså godt som mit, så skyd løs - og suppler gerne med en begrundelse for din forudsigelse.

Bedste forudsigelse belønnes med enten et Århus-sæt (hvis du tilfældigvis opholder dig i nærheden af undertegnede) eller den store ære at få lov til at gæsteblogge her.

PS: et gratis råd til Dorthe og SF; akse er et uheldigt ord. Først var der aksemagterne, så ondskabens akse - og nu S-SF-aksen?! Men på den anden side, med det sammenligningsgrundlag, så kan det kun blive et fremskridt;)Kommentarer


Kommentar af Thomas Juhl | 20. november 2009 | 12:03

Tror helt sikkert det bliver et hit. SF har formået at flytte magten i oppositionen fra S-R til S-SF hvilket jeg ser som en meget klar forbedring. Som eksempel kan det fælles udspil fairforandring ses. (http://www.fairforandring.dk/) For mig at se god og socialistisk politik, og næppe noget der var kommet ud af en radikal folketingsgruppe.

Det er blot et eksempel på at samarbejdet virker. I Århus er det rigtigt at der har været store problemer også i de sidste 4 år, men kommunerne har jo heller ikke just fået frie hænder af regeringen. Alt ansvar skal dog ikke sendes væk, SF har ikke været gode nok til at få indflydelse. Nu er vi imidlertid blevet mere end fordoblet i forhold til sidste valg og er i min optik umulige at komme udenom på rådhuset.

S-SF er og bliver hot, og bliver muligvis den mest progressive politiske konstellation i nyere dansk politik.


Kommentar af Peter Hegner Bonfils | 20. november 2009 | 18:42

Jeg må hellere lige tilføje, at det er tilladt at skrive under alias.


Kommentarfunktionen er lukket


Peter Hegner Bonfils, 30 år, byrådskandidat for Enhedslisten Århus, bachelor i Historie og cand.mag i Historie og Middelalderarkæologi fra Aarhus Universitet.

Medlem af Enhedslisten.
Blogarkiv

8. juli 2011
Gæsteblog: ’Farvel til venstrefløjen’
32 kommentarer

27. januar 2011
Auschwitz-dag, historiens spor - og fremtidens erindringer
9 kommentarer

20. januar 2011
@ Jakob: Med HUT mod DDF?
19 kommentarer

9. september 2010
Terror-anekdote 1: 9/11, 7/7 og 21/7?!
2 kommentarer

29. marts 2010
THE REAL almindelige mennesker
3 kommentarer

8. marts 2010
Søstersolidaritet med Zobel

20. november 2009
S-SF-aksen: bliver det hot eller not?
2 kommentarer

16. november 2009
På eventyr i Myrhøjen - og fik vi satset nok på kærlighed?
9 kommentarer

28. oktober 2009
Pind & Pølse
2 kommentarer

13. august 2009
Irakerne i kirken – og en særlig plads i helvede
37 kommentarer

1 2

Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer