Vi er flyttet! modkraft.dkAnima blander sig i modeugen

Dansk designs fejring af sig selv i uge fem under Copenhagen Fashion Week blev krydret med en række aktioner fra dyrerettighedsorganisationen Anima.

Foto: Anders Pedersen

|
Af Mark Knudsen - 6. februar 2012
Kommentarer


Kommentar af Fie, 7. februar 2012

Virkelig fed aktion. :) Så kan de lære det.


Kommentar af Finejose, 7. februar 2012

Stærke billeder. Vigtig manifestation af en modbydelig og uretfærdig behandling af vores dyr.


Kommentar af Kalle, 8. februar 2012

Nice aktion fede billedere, har altid hadet modeugen kunne være jeg skulle joine anima bare for at kunne udtrykke mit hate...


Kommentar af margit kjeldgaard, 8. februar 2012

Værre i virkeligheden. Ikke for at kritisere noget ved aktionen overhovedet - jeg blev enormt opløftet. Men jeg kunne ikke lade være med at tænke på at "døde" menneskekroppe bruges til at illustrere minkens lidelse, alt imens mange rigtige mennesker i tekstilindustrien har det mindst lige så elendigt: Sultelønninger, tvunget overarbejde, forbud mod pauser, støv og giftig luft, manglende flugtveje ved brand, osv. Og det hjælper ikke noget blot at undgå minkpelse.


Kommentar af Blondinen, 8. februar 2012

Findes der ikke en smiliey-ordning for pels-dyr-opdræt - som der gør for fx forholdene for høns i ægproduktionen?
Jeg spiser med glæde mine æg fra fitgående høns og spiser gerne økologisk kød.
- tænk hvis man kunne få en pels med god samvittighed !


Kommentar af jan sorgenfreu, 8. februar 2012

@margit argumentet at nogen har det værre kan du jo tage og vende mod alle kampagner - på nær kampagner for dem der har det allerallerværst - så det er en meningsløs kritik. de folk jeg kender der arbejder med dyreret ser heller ikke på det som en isoleret sag, tværtimod er de fleste engageret i andre politiske sager, menneskeretsmæssigt, miljømæssigt etc

mvh jan


Kommentar af Brunetten, 11. februar 2012

@Blondinen Pels med god samvittighed? Dyret dør jo uanset hvad du gør.. Det gælder også for kød. Jeg tror ikke dyret har det fedt over du slagter det, uanset hvor godt det har levet før. Jeg ville i hvert fald brokke mig ret mig hvis jeg var blevet fedet op med skod-foder for så at blive slået ihjel.

Fed aktion, men ville ønske der var en stillingtagen til ikke blot pelsindustrien, men også kødindustrien. Ikke fra Anima, for de gør det i forvejen, men fra alle der synes dyrevelfærd og miljø er vigtigt.

At udelukkende fokusere på pels er dobbeltmoral i mine øjne.


Kommentar af Fabian, 12. februar 2012

@Brunetten Dyr dør lige meget hvad. Og det samme gælder faktisk også for alle os mennesker. Ikke at ville spise dyr eller bruge pels under nogle omstændigheder er et resurse spil.

Du ville have det dårligt hvis du blev fedet op med skod-foder for så at blive slagtet. Men hvad nu hvis du i stedet fik lækker mad og et liv med frisk luft og socialt samvær? Ville du så brokke dig over at din død kunne bidrage til viderer liv på jorden..?


Kommentar af Brunetten, 13. februar 2012

Hvorfor er det resource-spild? Jeg vil mene det forholder sig omvendt: Det er resource-spild at bruge enorme mængder foder (virkelig enorme) på af opfede en ko så du kan spise den. De markområder man bruger til foderproduktion vil kunne bruges langt mere effektivt hvis der finder en omlægning til mere vegetabilsk baserede fødevarer sted.

Dyster argumentation i dit 2. afsnit... Fedet op til en tidlig død, tjoo, jo du har ret, det ville jo være bomben.


Kommentar af Fabian, 14. februar 2012

@Brunetten Inden koen dør, giver den mælk igennem et helt liv. Er det synd at drikke den mælk?

Hvem siger at det skal være en tidlig død..? Hvad hvis man fik et langt liv..? Kan du under ingen omstændigheder forestille dig at man kan spise kød eller gå med skin på en ordenlig måde..?

Forresten så laver man sæbe af døde dyr som man brander.


Kommentar af Panik, 15. februar 2012

Jah, det med sæben er fucking klamt. Selv ikke sæbe kan man få uden at der er døde dyr i. Der er ingen fremtid i at spise kød. Det kan siges så simpelt som, at du er fjollet hvis du vil bruge kræfter på at få en ko til at æde planter og så æde den, i stedet for bare at spise planterne selv. Jah det er fint det er økologisk, men det ændre ikke på at essensen i kødspisning er et levn fra en fortid hvor det gav mening at opdrætte dyr selv for at æde dem.

Nu til dags er der intet logisk argument for at blive ved med den ulækre praksis. Til gengæld er der massere af lede stor-kapitalister der tjener fedt på dyrenes bekostning.

Bliv du bare ved med at æde bacon. Man er jo hvad man spiser.


Kommentar af Fabian, 15. februar 2012

Vi havde en hest som var meget gammel og begyndte at have smerter i benene og miste appetitten. Derfor fik vi den aflivet. Det var en sørgelig dag og vi græd alle sammen (nogle af os i rigtig lang tid). Hesten fik en sprøjte, blev døsig, og faldt så efter få sekunder om og var død. Der lå den så i indkørslen.

Havde vi ikke ringet til dyrelægen havde den levet en uvis periode længere med tiltagende smerter og en dag var den faldet død om på folden.

Hvad gør man så med en død hest?

Den vejer på den tunge side af 500 kilo. Den er i hvert fald flere måneder om at rådne væk og det lugter. At skulle grave et hul ville tage mange, mange timer.

Vi ringede til et firma som henter døde dyr, kører dem til en fabrik, brander dem og laver dem til sæbe. På den måde er hesten væk og den bliver tilgengæld brugt til noget. Hvis jeg havde haft evnerne til det ville jeg have garvet skindet og lavet et tæppe af det eller en tromme.

Det hedder genbrug og er meget miljø venligt.

@Panik, du ved ingen ting om hvordan jeg spiser, så det skulle du måske ikke kloge dig på.

Alt hvad der dør i naturen, bliver nedbrudt og optaget af nye levende mekanismer. Det er ikke gammeldags, det er sådan det altid har været. Hvis et dyr dør i skoven, bliver det nedbrudt og optaget af blandt andet planterne.

Livet er en cirkel.

Og det synes jeg faktisk er ret så smukt.

Forresten så synes jeg at det var en pisse fed aktion! Denne debat er bare kommet til at handle om noget lidt andet..


Kommentar af vegetaren, 25. februar 2012

Det er rigtigt at livet er en cirkel, men vi har jo et valg til hvordan den cirkel ser ud. Der er meget få ting her i livet der står helt alene. Og de cirkler det industrielle landbrug tegner er langt fra smukke. Hvis vi starter med koen: En ko "giver" ikke bare sin mælk væk hele livet. Den skal holdes drægtig for at give mælk. Det gør man så og tager kalven fra før tid, og slagter den (til kød) med mindre den selv kan bruges til mælkeproduktion. Man "får" ikke mælken, man stjæler den fra den kalv som egentlig burde have den. Det er der intet naturligt i. Den ko som så bliver slagtet (det gør de alle, på forskellige tidspunkter i brugs-cyklussen), bliver brugt til forskellige ting. Folk i dag er ekstremt kræsne og spiser ikke hele dyret som man gjorde i "gamle" dage på gården - men det er også fint for industrien, fordi resten af dyret kan sælges til forskellige andre formål, som f.eks. sæbe, benmel, læder og diverse andre rest-produkter. Og så er der alt det som bare går til spild og bliver destrueret. Dejligt! Hvis der ikke var nogen som købte disse restprodukter, ville kød være langt dyrere og færre ville spise så vulgært meget af det som vi gør (ja, det gør vi). Vi er blevet fremmedgjorte overfor konsekvenserne af vores madvaner. Og det er satme heller ikke smukt. behøver jeg at gå dybere ind i hvor meget landbrugsjord der kunne bruges til at fodre mennesker, som i stedet går til at fodre dyr? En ko æder uforholdsmæssigt meget i forhold til hvad man får ud af den - og det er heller ikke godt for miljøet.

I øvrigt kan man næppe bruge sin døde hest som eksempel for det industrielle landbrug. Det er ikke realistisk. Det må du da kunne se?


Kommentar af Grølheim, 28. februar 2012

Jeg kunne så spørge om hvad grøndlandske fangere skal leve af når de ikke kan sælge deres sælskind? Skal de begynde at dyrke gullerøder måske?Kommentarfunktionen er lukket

Se hele kalenderenModkraft FOTO

26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugenTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer