Vi er flyttet! modkraft.dkHøjreekstremister bag hærværk mod S-banenet

Højreekstremister har taget ansvaret for det overlagte hærværk mod Banedanmarks S-togsnet lørdag formiddag, da asylaktivister strømmede til Luk Lejrens demonstration og aktion.

Af Ole Wugge Christiansen/Monsun - 27. oktober 2008
Emneord · Yderste højre · Luk Lejren


En pressemeddelelse, der er underskrevet »Traingang«, tager på en nazistisk hjemmeside ansvaret for hærværk mod Banedanmarks S-togsnet lørdag den 25. oktober – og begrunder hærværket politisk.

Formålet med hærværket var ifølge pressemeddelelsen at forhindre og forsinke så mange demonstranter som muligt i at nå frem til Luk Lejrens demonstration og aktion ved Sandholmlejren.

Banedanmark fortalte lørdag den 25. oktober til Modkraft.dk, at en fiberledning omkring middagstid var blevet klippet over nord for Lyngby, hvilket resulterede i, at al togdrift mellem Lyngby og Hillerød måtte aflyses. Afbrydelsen af togdriften berørte flere tusinde mennesker, herunder mange hundrede demonstranter, der var på vej til Allerød Station for at deltage i Luk Lejrens aktiviteter omkring Sandholmlejren.

JPEG - 54.3 kb
Trods højreekstremisters hærværk mod Banedanmarks S-togsnet, nåede demonstranterne frem til Allerød Station. Foto: Mark Knudsen/Monsun.

Nazistisk hjemmeside

Pressemeddelelsen er offentliggjort på hjemmesiden for den nazistiske organisation »Danmarks Nationale Front«, DNF.

Her hedder det, at »DNF er kommet i besiddelse af en pressemeddelelse fra en gruppe aktivister, som ifølge dem selv, har været ude at aktionere imod Luk Lejren demonstrationen.«

Hjemmesiden bringer herefter et uddrag af meddelelsen:

»Vi har valgt at forhindre og forsinke så mange demonstranter som muligt i at nå til Sandholmlejren Lørdag 25 10 08. For at opnå dette, har vi valgt at afmontere sikkerhedsforanstaltningerne på S-tog linjen mellem Kbh. og Hillerød. Kablerne til lyssignaler og telekommunikation blev klippet over kl ca 1045. Dette resulterede i at togdriften blev standset på ubestemt tid,« hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Selv om hærværket ikke forhindrede demonstranter i at nå frem, betegner pressemeddelelsen aktionen som en succes, angiveligt fordi demonstrationen blev forsinket. Hærværksfolkene mener også, at aktionen »lagde maksimalt pres på deres [demonstranternes, red.] egne transportmuligheder« – det sidste på grund af DSBs indsættelse af busser til erstatning for togtransporten.

Antisemitisk begrundelse

Danmarks Nationale Front betegner på hjemmesiden Luk Lejrens aktivister for en »gruppe individer, som lider af den særlige jødiske syge kaldet international socialisme«.

Redaktionen skriver ikke, hvordan den har fået fat i pressemeddelelsen, kun at »DNF er kommet i besiddelse af en pressemeddelelse fra en gruppe aktivister«. Redaktionen skriver desuden, at den ikke er »bekendt med persongalleriet bag aktionen«.

Bevidst hærværk og sabotage mod Banedanmarks drift hører ind under straffelovens 183 og 184 – med en straframme på op til 12 års fængsel. Forseelsen kan muligvis også komme ind under terrorlovgivningen.

Informationschef for Banedanmark, Inger Petersen, fortæller til Modkraft.dk, at politianmeldelsen om hærværk endnu ikke er afsendt. Den er under udarbejdelse og bliver afsendt om en uges tid.


De kommende dage


Modkraft FOTO
26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA


20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugen


11. januar 2012 | Foto

Roj TV i retten


4. januar 2012 | Foto

De hjemløses nytårskurTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer