Vi er flyttet! modkraft.dkModkraft.dk med storhedsvanvid

Den progressive portal går amok i nye tiltag: Modkraft-tv, Modkraftprisen og støtteforeningen Medkraft lanceres i ét hug, og alle læsere og brugere er inviteret til festen.

Af Ole Wugge Christiansen/Monsun - 8. juni 2009
Emneord · Medier · Om Modkraft


– Vi klager ikke et sekund over vores succes, men det koster altså knapper at drive så stor en portal, så nu inviterer vi folket til at træde med i Modkraft-pedalerne.

Martin Lindblom, medlem af redaktionskollektivet for Modkraft.dk, lægger ikke skjul på, at lanceringen af støtteforeningen »Medkraft« skal være med til at sikre det økonomiske grundlag for den videre drift af venstrefløjens største netmedie.

Læs alt om den store lancerings-reception:
På Facebook
I Modkraft-kalenderen
Se, hvordan du i øvrigt kan støtte Modkraft.dk

I tidens løb har enkelte gavmilde brugere givet lidt økonomisk håndsrækning til projektet, men ikke i en grad, der har spillet nogen afgørende rolle, og siden stiftelsen for over ni år siden har alle udgifter til driften af Modkraft.dk været dækket af det medarbejderejede mediebureau Monsun uden at gøre brug af de evindelige indsamlinger på venstrefløjen.

Support din lokale nyhedspusher

– Vi har aldrig rigtig haft lyst til at samle penge ind, fordi det hurtigt kan komme til at virke lidt pive-agtigt. Men efterhånden som Modkraft.dk bliver mere og mere populær, besøgt og brugt, stiger både de konkrete udgifter til hosting osv. samt vores daglige engagement i driften, som stadig finansieres alene af Monsun, forklarer Martin Lindblom.

JPEG - 24.9 kb
Den progressive støtteforening Medkraft skal sikre Modkraft.dk’s fortsatte udvikling og give brugerne mulighed for at bidrage med kolde kontanter.

Løsningen er stiftelsen af støtteforeningen Medkraft, hvis formål bl.a. er »at støtte webportalen Modkraft.dk, økonomisk som praktisk, ved iværksættelse af indsamlinger og kampagner, afholdelse af møder, arrangementer mv. og i øvrigt forestå andre tiltag, der kan komme Modkraft.dk til gode«.

– Med en sådan forening får vi forhåbentligt også sparket gang i flere arrangementer uden for cyberspace, sådan at Modkraft.dk i højere grad bliver forankret i den virkelige verden, end tilfældet er nu, siger Martin Lindblom.

Ny sektion: »Modkraft-tv«

Før den officielle lancering af støtteforeningen overhovedet har fundet sted, kaster Modkraft.dk imidlertid flere tilbud efter sine brugere med endnu en sektion: »Modkraft-tv«.

Aktivisterne bag Modkraft-tv har tidligere slået deres folder på den alternative tv-kanal SeSe-tv og lignende undergrundsprojekter, og har dermed det tekniske og faglige fundament i orden. Nu kaster de sig så over tv på internettet:

Modkraft-tv har premiere onsdag den 10. juni. Mandag den 8. juni inviterer redaktionen til møde for interesserede aktivister.
Se mere i kalenderen.

– Vores idé er, at vi ved at forholde os kritisk, undersøgende og nysgerrige i dokumentationen af venstrefløjen, kan være med til at udvikle og få folk til at reflektere over, hvad de laver og hvorfor de vælger de strategier eller udtryk, de gør, siger Per Østberg, der er en af drivkræfterne bag Modkraft-tv.

Der skal leges med mediet

Ifølge Per Østberg er ambitionen at spille en rolle som en aktiv, deltagende og udviklende del af venstrefløjen, »og ikke kun være mikrofonholdere«.

Tv-redaktionen understreger, at indholdet på den nye tv-kanal ikke kun kommer til at bestå af nyhedsstof.

– Vi vil gerne rundt om forskellige politiske og kulturelle begivenheder, dykke ned i temaer og undersøge begreber og fænomener, som vi synes er vigtige eller interessante for forståelsen af vores samfund i dag. Derudover synes vi, det er vigtigt, at der er plads til at lege med mediet, både i udtryk og form. Net-tv giver en lang række muligheder for at lave tv på en helt ny måde, og disse måder vil vi gerne undersøge og prøve af, forklarer Per Østberg.

Modkraftprisen

Oven i festen smider Modkraft.dk så også en pris til nogle af dem, der ligesom portalen selv forsøger at slå revner i det etablerede mediebillede.

Kandidater til
Modkraftprisen 2009:

- Familien til Mustafa Shakir Hsownay
- Fodboldtræner Ståle Solbakken
- Sexarbejdernes Interesse Organisation
- Aktion Luk Lejren
- Journalist Erik Valeur

Kommenter og debatter kandidaterne her

Modkraftprisen uddeles første gang den 10. juni 2009. Den dag er det 100 år siden, at SOS-nødsignalet blev anvendt for første gang, og det markerer meget godt den funktion, som Modkraft.dk efter egen opfattelse udgør: Et slags nødsignal i det danske mediebillede.

– Med Modkraftprisen vil vi prøve at dele lidt skulderklap ud til dem, der i årets løb har »kommunikeret en sag på en ny, fantasifuld eller opsigtsvækkende måde; eller har bragt en ny vinkel på en betydningsfuld historie«, som det hedder i grundlaget for prisen, siger Martin Lindblom.

– Vi ved selv, hvor opløftende det kan være med selv de mindste anerkendende hilsner, og vil med denne pris være med til at give den følelse videre til andre, der kæmper for at fortælle en anden historie.


De kommende dage


Modkraft FOTO
26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA


20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugen


11. januar 2012 | Foto

Roj TV i retten


4. januar 2012 | Foto

De hjemløses nytårskurTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer