Vi er flyttet! modkraft.dkNy klub giver Modkrafts læsere oplevelser og indflydelse

Involvering af læsere er afgørende for Modkrafts succes i fremtiden. Dét mener idékvinden bag den nye »Klub Medkraft«, der skal sikre Modkraft økonomisk uafhængighed. Klubben inviterer nu læserne til debat med SF’s Thor Möger Pedersen og Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Af Rune Eltard-Sørensen/Monsun - 21. december 2010
Emneord · Medier


Det er på mere end én måde et utraditionelt arrangement, når SF’s næstformand Thor Möger Pedersen den 27. januar 2011 tørner sammen med Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten til debat på kulturhuset Støberiet i København.

Det er første gang de to unge frontfigurer for venstrefløjen på Christiansborg mødes one-on-one til en offentlig diskussion om hvordan venstrefløjen vinder næste valg, og hvilken politisk pris SF er parat til at betale for ministerbilerne.

Læs mere om debataftenen her

Samtidig er debataftenen det første af en række politiske læseroplevelser sat i værk af »Klub Medkraft« – den nye officielle støtteforening for Modkraft.dk, som for alvor bliver lanceret i det nye år.

Besøg Klub Medkraft

– Målet er at inddrage brugere af Modkraft og skabe et fællesskab også i den fysiske verden. Klubben skal også sikre, at hjemmesiden kan fortsætte som et uafhængigt medie, som ikke økonomisk er i lommen på et parti eller en bestemt organisation, fortæller Johanne Aarup Hansen.

JPEG - 40.6 kb
Johanne Aarup Hansen fra Kolding Designskole har givet input og ideer til Klub Medkraft. Her får redaktør Ulrik S. Kohl en lektion. Foto: Mark Knudsen/Monsun.

Hun er studerende på Kolding Designskole og har brugt de seneste fire måneder hos Modkraft for at undersøge og udvikle ideer om brugerfinansiering og -involvering med udgangspunkt i støtteforeningen.

Klub Medkraft skal være mødested for læsere

Foreningen Medkraft så første gang dagens lys i juni 2009, men har ikke for alvor fået luft under vingerne.

Læs artiklen »Sexarbejdere fik Modkraftprisen« hos Modkraft

Det skyldes blandt andet at Modkrafts tidligere chefredaktør og ildsjæl, Martin Lindblom, samtidig med lanceringen af foreningen kæmpede med en kræftsygdom, der endte med at tage livet af ham i november samme år. Den alvorlige begivenhed satte projektet på stand by indtil sommerferien 2010.

Læs artiklen »Venstrefløjsredaktør er død« hos Berlingske Tidende.

Efter et par måneders interne diskussioner blev støtteforeningen Medkraft i december omdannet til Klub Medkraft. Og i januar afvikles klubbens første to offentlige arrangementer, som skal gøre det muligt for læsere og støtter af portalen at mødes i den fysiske verden.

JPEG - 79.8 kb
Modkraft vil i tættere kontakt med sine 55.000 læsere. Billedet stammer fra Modkrafts bod til 1. maj 2010 i København. Foto: Gabriela Manzur/Monsun.

Udover at møde topfolk fra SF og Enhedslisten bliver der mulighed for at feste til den lyse morgen den 14. januar, når Medkraft arrangerer støttefest med dj’s og billig bar i cafeen i et tidligere besat hus i Baldersgade i København.

Læs om støttefesten på Klub Medkrafts hjemmeside

Ved begge arrangementer er der gratis entre for medlemmer af Klub Medkraft ligesom der vil være mulighed for at melde sig ind på dagen. Det koster 50 kroner om måneden og giver også gratis adgang til fremtidige begivenheder.

Læsere kan sikre politisk uafhængighed

Ideen med at relancere den allerede eksisterende støtteforening og omdanne den til en »klub« afspejler samtidig et håb om at kunne inddrage læserne i højere grad end tidligere.

Men det handler også om at forsøge at give nogle af Modkrafts 55.000 læsere ansvar for at sikre nyhedsportalens uafhængighed.

– Den nye klub skal udvikles af læserne. Alle kan komme med forslag til arrangementer, men medlemmer kommer gratis med og skal have mere direkte indflydelse på klubbbens aktiviteter, fortæller Ulrik S. Kohl, redaktør på Modkraft.

Send dit forslag til Klub Medkraft her.

Han siger samtidigt, at Klub Medkraft også handler om at etablere et økonomisk grundlag for Modkraft, som garanterer fortsat uafhængighed af politiske partier og organisationer.

– Vi tror på, at vores læsere gerne vil støtte Modkraft som et uafhængigt medie for hele venstrefløjen, siger Ulrik S. Kohl.

Læs artiklen »10 års jubilæum: Modkraft spænder ben for sig selv« hos Modkraft.

Læs artiklen »Modkraft er blevet stueren« hos Modkraft.


De kommende dage


Modkraft FOTO
26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA


20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugen


11. januar 2012 | Foto

Roj TV i retten


4. januar 2012 | Foto

De hjemløses nytårskurTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer