Vi er flyttet! modkraft.dkMere end én dag

Nekrolog, Martin Lindblom 1966-2009

|
Af Rene Karpantschof - 23. november 2009


Though nothing, nothing will keep us together
We can beat them, forever and ever
Oh, we can be heroes just for one day
Though nothing will drive them away
We can be heroes just for one day
We can be us just for one day
I, I can remember
Standing by the wall
And the guns, shot above our heads
Oh, we can beat them, forever and ever
Then we could be heroes just for one day

(David Bowie, Heroes)

Mange elskende har det, de kalder »vores sang«. En sang, der minder dem om den første gang, de mødtes, om en fælles oplevelse, der bragte dem nærmere hinanden, om en intens og euforisk tid, hvor man delte noget særligt og hævede livet til noget større.

Venner kan også have en »vores sang«. Og Martins og min var David Bowies Heroes.

En sommeraften i 1985 sad jeg med Martin i vores besatte hus i Ryesgade 58 og spillede Bowie for fuld udblæsning. Politiet havde igen skudt med skarpt ved huset, og denne gang havde det været tæt på. Vi var selv ude om det, og det er ikke det, det skal handle om nu.

Men det var her, vi skrålede med på »and the guns, shot above our heads« og »heroes, just for one day«.

JPEG - 45.9 kb
Martin Lindblom, 1966 - 2009. Foto: Mark Knudsen/Monsun.

Tyve år efter, hvis vi var til en fest og sangen kom på, vendte vi automatisk blikket mod hinanden, smilede og huskede den dag og hele den tid.

Skyderier var trods alt ikke hverdag i BZ-bevægelsen, men den slags, der fik os til at føle os som del af alle dem, der virkeligt kæmpede for at gøre noget ved den lidelse og uretfærdighed, som vi så overgå mange mennesker rundt om i på kloden. En følelse af at være privilegerede, fordi vi fik lov at opleve den rene følelse af at kunne reagere, »beat them« og være »us«, om ikke andet så »just for one day«.

Ja, vi var nogle skide idealister og romantikere, og Martin bidrog til romantikken med sin højtlæsning for os, der boede i kollektiv med ham på 5. sal i Ryesgadehuset. Stearinlysene blev tændt og kakaoen varmet og så samlede vi os om køkkenbordet og lyttede til Martins stemme og Jonathan Livingston Havmåge. En fortælling om at gøre op med den fortvivlelse og de begrænsninger, der hindrer menneskene i at være frie og flyve højt og flot. En stor og smuk fortælling typisk for Martins idealer og æstetik.

Martin var i det hele taget et meget æstetisk menneske. Da jeg i 1983 kom vadede ind i Ryesgade i mine jyske træsko, var min første tanke, da jeg så Martin: Bare jeg var som ham. Han havde indrettet sit værelse med Corto Maltese tegneserier og anden udsøgt stil, var en helvedes flot fyr og lød navnet, Martin Kat.

Det sidstnævnte med al mulig grund. Martin havde et smukt katteagtigt ansigt, en elegant fremtoning og kattedyrets karakteristiske stolthed og snært af aristokrat.

Aristokrater opleves ofte som nedladende overfor andre, og sådan var der også nogle, der oplevede Martin. Specielt i den tid, hvor Martin var engageret i Antifascistisk Aktion, AFA.

Hverken Martin – eller resten af os i BZ-tiden og da vi hed de autonome – var engle eller fejlfri. Det gælder AFA og alle os andre, at vi var mennesker, der prøvede at kontrollere en kaotisk bevægelse og ønskede at gøre det hele perfekt. Og med vores voksende erfaring vidste vi jo efterhånden, hvordan alting gøres bedst, og vi havde i det hele taget så evig ret. Men det havde vi naturligvis ikke altid.

Også Martin havde sine fejl og begik de bommerter, man skal på ens vej gennem livet. For et stolt og ærekært menneske som Martin, er den slags ikke nemt at indrømme. Men det gjorde han, og han tog kampen op med sine skyggesider.

Måske derfor var Martin en mere ydmyg person i de senere år, og mindre hellig og frelst end når den slags kom over os som BZ’ere og autonome. Men det politiske og sociale engagement forblev uanfægtet ligeså glødende.

Med Martin var det sjovt at være politisk. Seriøst, produktivt og skideskægt, simpelthen. Og jeg mener: så man dårligt kan få vejret for grin. Sådan var mine allerførste oplevelser med Martin, og sådan var nogle af de sidste.

Nok forandrede han sig, men heldigvis ikke på alle måder. Der var en klar tråd i hans meningsfulde liv. En tråd der blev ved at handle om social retfærdighed, om at alle mennesker har ret til at flyve højt, flot og frit – og hvor Martins tid som modkraftredaktør virkeligt viste os andre nye veje og handlemuligheder. En tråd der tillige bandt gamle BZ’ere som mig og helt nye mennesker sammen omkring Martin og hans virke. Vi har været heldige, at Martin var der.

Da Martin for ca. halvandet år siden fik konstateret kræft, var det med beskeden om, at det var uhelbredeligt. Men igen og igen fortalte han os optimistisk, at det nok skulle gå alt sammen.

Han fortsatte sit arbejde, når han kunne, og han fortsatte med at være der for os. Det har ikke været nemt for Martin selv, men han gjorde det nemt for os. Da håbet til sidst var ude, holdt han inde med optimismen og gjorde det så nemt, som det nu er muligt, at tage afsked. Og det er ikke særligt nemt.

Nu hvor han ikke kan modsige mig (for så ville han gøre det), så lad mig sige, at for mig var Martin en helt. Mere end én dag.

Martin Kat. Æret være hans minde.

René Karpantschof er sociolog, historiker og tidligere BZ’er.

Martin Lindblom bisættes fredag den 27. november kl. 12 fra Hellig Kors Kirke, Kapelvej, Nørrebro. Familien opfordrer til at man i stedet for blomster støtter Modkraft.dk økonomisk. Se hvordan her.Kommentarer


Kommentar af Mikkel Skov Petersen, 23. november 2009

Mange tak René.


Kommentar af Markus Lund, 23. november 2009

Utrolig smuk nekrolog. Gid man havde været der.


Kommentar af Hasse, 23. november 2009

Mange, mange tak René... Hvor er det rigtigt og fint!


Kommentar af Lotte , 23. november 2009

kære Rene Sidder her med tåre i øjnen for gud ved hvilke gang i dag jeg kan genkende hvert et ord så smukt, så ærligt og så skide meget Martin..... Lige nu i skrivende stund er en masse af Martins kære samlet, jeg kunne bare ikke,men jeg er der med jer i tanker og handling-

Tak til dig Rene og tanker til Martins kære <3


Kommentar af 2n2, 23. november 2009

Tak for det René. Det var rørende at læse og et flot billede af Martin. Han efterlader et stort hul både i vores hjerter og i de godes rækker.


Kommentar af Ras, 23. november 2009

Tak for ordene, René. Dem fattes jeg.

Men Martin, tak for alt. Dit liv var alt for kort, men din betydning så uendelig stor.


Kommentar af Ditte Løjborg, 23. november 2009

Tusind tak.


Kommentar af Myrna, 23. november 2009

Tak for de helt rigtige ord Rene. Og Martin - hvis du kan komme på nettet der hvor du er nu - tak fordi du var i vores liv. Vi elsker dig. Altid.


Kommentar af Maria, 23. november 2009

stafetten er vores nu...så er det bare at fortsætte. Venceremos!


Kommentar af Sven, 23. november 2009

Hvil i fred


Kommentar af Letmetal, 23. november 2009

Rønse, du slå sgu hoved på sømmet! Det er underligt at prøve at forstå det ufattelige, at sidde magtesløs og trist, og samtidig glædes over dine smukke ord om Martin. Katten lever videre i vores fælles historie.


Kommentar af Joakim, 23. november 2009

Jeg husker Martin helt tilbage fra skolen, hvor kimen blev lagt til et engageret, ægte og frit menneske, som havde andres vel for øje, uden at tabe sig selv. Hans liv har været sandt og rigtigt - og alt for kort. Ikke desto mindre har han udrettet mere for andre, end mange når på et langt liv; brug stafetten rigtigt!!!


Kommentar af , 23. november 2009

Smukke og præcise ord René. Mærkelige mærkelige uretfærdige verden. Sille


Kommentar af Jalal , جلال, 23. november 2009

Man føgler sig presset under de tugeste skyer i livet , når man hører en ven mistes . Men Martin lever i vores minder så længe som vi selv lever .


Kommentar af Jakob Strid, 23. november 2009

Tusind tak for en meget meget fin, rigtig og rørende nekrolog!


Kommentar af Anders, 23. november 2009

Smukt og rigtigt. Martin, jeg mødte dig med samme oplevelse som Rene 10 år senere. Du var teenageidol, farlig og forbillede. Tak for dit æstetiske og venlige væsen. Kærlige tanker til alle de efterladte.


Kommentar af Jacob fessel, 23. november 2009

Super rigtigt skrevet! Og ja , benhård OG skide sjov - begge dele smittede lige meget af og nu krystaliseres det og sætter sig sgu endnu dybere i mig. Flot skrevet Rene...


Kommentar af Brian Berg, 24. november 2009

Fint Rene! Tak for alt Martin!


Kommentar af Niels Fastrup, 24. november 2009

Kære Rene, tak, vi har mistet en fælles ven, du satte ord på det da det betød mest. Knus Niels


Kommentar af Charlotte Haase, 24. november 2009

René - Utrolig smukt skrevet og med hjertet.

Martin ville have elsket den og være blevet rørt (selvom han nok, som du rigtigt skriver, ville have protesteret lidt). Du har ramt ham med ord. Tak fordi du har delt jeres minde og sang, så vi, der kender ham, husker "vores sange" eller oplevelser.

Uforglemmelig er han uden tvivl. Og Begrebet "helt" kan betyde mange forskellige ting, men jeg giver dig så meget ret. Mere end en dag.


Kommentar af Sven Gårn, 24. november 2009

Tak, René, det var nogle af de gode ord. Og du har ret, han var det for mere end end en dag, og han var det for mange af os. Han var en af dem, der tog kampen op med dragerne - også hans egne.


Kommentar af camilla, 24. november 2009

Tak Rene. Det er ikke nemt at opsummere det der udgjorde Martin, men du gør det bedre end jeg selv kunne. Tak!


Kommentar af Jakob Lindblom, 24. november 2009

Tak til René og jer andre for de smukke ord.

Som den noget yngre fætter fra Jylland, så har jeg jo fulgt Martin gennem familielivet, og det har sgu ikke altid været let for ham. Måske netop derfor har mine oplevelser som venstrefløjsaktivist givet yderligere stolthed over fætter Kat. Utallige er de gange, hvor vores fælles efternavn har givet anledning til spørgsmål og sjove anekdoter om Martin, der gjorde, at jeg som ung teenageknøs fra det jyske så op til ham, så Renés ord om helte rammer også mig! Tak for det.

Hvil i fred, og varme tanker til Camilla og ungerne her fra det jyske.


Kommentar af Kasper Rasmussen, 24. november 2009

Tak René, og Martin, tak for alle de vilde idéer og store oplevelser.


Kommentar af Martin Lundsteen, 24. november 2009

Tak for alt Martin! Kimen er lagt


Kommentar af Peter Rasmussen, 24. november 2009

Tak for den smukke tekst. De bedste tanker til Martins efterladte og alle på Modkraft.


Kommentar af Alfred Lang, 24. november 2009

Smukke, indtrængende mindeord til en ukuelig frontkæmper med hjertet på det rigtige sted. Farvel Martin, god rejse.

La lotta continua!


Kommentar af Lotte la Cour, 24. november 2009

Så mange smukke ord på denne side, som udtrykker vigtigheden, kvaliteterne og styrken i det liv som var Martins. Når disse ord siges højt, går de alle videre til den livskraft, hvis skønhed vi kan mærke, og som måske stadig er i nærheden. En livskraft i stadig forvandling. Som Martin udtrykte det i torsdags da jeg besøgte ham "Jeg har lært at bede om hjælp og jeg har lært at tage i mod". Typisk for Martin altid at vende en svær situation til noget positivt. Han bar livskraften i sig til det sidste - så ren, fin og ærlig. Oscar og pigerne kan være stolte - mange kærlige tanker til jer.


Kommentar af Lasse O., 24. november 2009

René, tak for de kloge, smukke og velvalgte ord. Jeg gik forbi Martin en regnvåd dag i sommers, og selvom vi ikke havde set hinanden i lang tid, og selvom vi begge havde hætterne oppe over hovedet for at holde den værste regn ude, genkendte vi hinanden (det var trods alt ikke første gang, vi havde mødt hinanden med hætter på...). Vi talte ikke sammen; jeg tænkte, at det kan vi nå en anden dag, hvor vi har bedre tid. Og det stod vitterligt ned i stænger. Hvor tacky og gymnasie-agtigt det end måtte lyde, så minder det her mig om, at man skal gribe øjeblikket, før det forsvinder. Martin, tak for alt.


Kommentar af , 24. november 2009

Æret være Martins minde - og kærlige hilsener til familien og alle vennerne, irene


Kommentar af Ninna Thomsen, 24. november 2009

Tak for de smukke ord. Farvel Martin


Kommentar af Andreas, 24. november 2009

Tak for alt min ven - vi ses på den anden side!


Kommentar af Jonathan Lindblom Tjellesen, 24. november 2009

TAK FOR ALT !! TAK!Savner Dig !!!

Hilsen din Lillebror for altid !


Kommentar af René Karpantschof, 24. november 2009

En stor tak til alle, hver og én, for kommentarene og for at vi deler dette, og tak for alt andet, vi også deler og som vi havde og har til fælles med Martin. Nu vil jeg gå ud i det smukke vejr, og ønsker en god dag til alle


Kommentar af Ki Lindblom, 24. november 2009

Tak for de smukke ord, om min smukke storebror.


Kommentar af emil Elvheden, 24. november 2009

Ja selv om man dummer sig på livets vej så får du også en hilsen med fra mig. Det er menneskeligt at fejle og det skal man virkeligt prøve at huske hver dag. Jeg husker og mindes de mange sammenhænge og vilde diskutioner. Katten var en god aktivist ud over det sædvanlige og jeg ønsker at vi styrkes og samles og følger hans grad af engasement fremover. Fred være med dig. Emil Usmalia


Kommentar af Frank Aldi Nilsson, 24. november 2009

Smuk tekst. Ja det er sgu et stort tab. Håber vi mødes igen et sted derude...


Kommentar af Liv, 24. november 2009

Kære René. Din tekst giver plads til alle de følelser der fylder tak. Martin vi har hverken grinet eller diskuteret færdigt - du lever videre i vores minder, i pigerne og i Oskar. Vi ses du gamle!


Kommentar af Jens Christian Elle, 24. november 2009

Tak for de smukke ord Rene.

Kære Martin - Det er bare så sørgeligt og mærkeligt at tænke på at du ikke mere er blandt os. Jeg vil især mindes dig som den nok mest formidable historiefortæller jeg nogen sinde har mødt. Er der liv hinsides er jeg sikker på du allerede nu er i gang med at begejstre de andre med en morsom og medrivende beskrivelse af din sidste rejse.

Far vel du gamle kriger og kamemrat.


Kommentar af Linda, 24. november 2009

Tak for din smukke nekrolog, René.

Jeg er løbet tør for ord. Savner ham bare.


Kommentar af Nick, 24. november 2009

Smukt med smukt på René.....tak for dine fantastiske ord !i!

Kærlige tanker til alle der føler sig forladt


Kommentar af kim tjellesen, 24. november 2009

I skal alle vide, at vi har grædt, mens vi læste alle jeres smukke ord. Tak Rene’ for en meget rørende nekrolog. Midt i vores dybe sorg glæder det os, at Martin har været -og er - omgivet af så mange dejlige mennesker. Dejligt også at vide, at de nære venner står i ring om Camilla og børnene i denne svære tid. Med mennesker som jer tror vi alligevel på en fremtid for Danmark - og jeg er stolt af, at jeg har lagt en kim til dette, ved at være mor til Martin. kærlige tanker til alle fra Kim og Martins mor, Hanne


Kommentar af Mads Nissen, 24. november 2009

Tak for alt Martin... Tak. Mange tak.


Kommentar af maria, 24. november 2009

Tak for en smuk nekrolog. Jeg husker mest Martin fra dengang... og ja han var rigtig smuk på alle måder.


Kommentar af Jens, 24. november 2009

God nekrolog.

Tak til dig Martin for at have været en stor inspiration også i min ungdom i de tidlige 90ere

og tak for at have stået fast

Vi var bare bekendte, ikke nære venner, men dit ansigt vil virkelig være savnet på Nørrebro


Kommentar af Rasmus W, 24. november 2009

Det er en flot nekrolog og mange flotte kommentarer. Martin lavede meget og fyldte godt op hvor han var, og tak for det. Jeg husker Martin som en ukuelig optimist og som en vinder, som et politisk menneske og som ambitiøs. Monsun står i dag som et levende bevis på det.

Det er ulykkeligt at Martin er død, ikke mindst for Camilla og børnene, men det er også ulykkeligt for venstrefløjen; for Martin bliver ikke lige sådan at erstatte.


Kommentar af Ole Egelund, Forældre Mod Politibrutalitet, 25. november 2009

Martin Lindblom var en uvurderlig støtte for mange af os med vanskelige kampe. Vi vil savne ham.


Kommentar af Ninjaskrald, 25. november 2009

Tak til dig Martin og alt hvad du har gjort for os!


Kommentar af Anders, 25. november 2009

Når de man har rettet sit blik mod, for inspiration og ide pludselig forsvinder, så føler man sig alene og tænker, at der stadig er så meget at gøre.

Men håbløsheden er jo bare et ganske almindeligt vilkår, som Martin forstod at give langemanden til. Tak for det! God Færd...


Kommentar af Maj-Britt Milsted, 25. november 2009

Tak René

Jeg savner ham så usigeligt.


Kommentar af Chris, 25. november 2009

Smukke ord om et af den slags mennesker man møder alt for sjældent her i livet. Altid savnet, aldrig glemt.


Kommentar af Nico, 25. november 2009

Smukt.

Altid savnet, aldrig glemt


Kommentar af Sille Tikjøb, 25. november 2009

Suk...

Jeres ord om Martin er så fine. Og tak René, smukt skrevet.

Ja, altid savnet, aldrig glemt.


Kommentar af Camilla Esser, 25. november 2009

Tusind tak René fordi du forstår at sætte ordene så fint sammen. Jeg mindes Martins kampånd, vedholdenhed og sans for humor- sjældent guld. Tak Martin.


Kommentar af michael pedersen, 26. november 2009

Smukke ord om et stærkt, smukt og godt menneske, der vedholdende holdt fast i sine idealer. Ordene får tankerne til at fare tilbage til en stolt og stærk tid, og giver et sug i maven som puster lidt kræfter ud i kroppen til nuværende og forestående kampe.


Kommentar af tim g miljkovic, 26. november 2009

matin jeg kommer til at savne dig lige mage vor du er nu jeg grader og grader det er sku lant ude a hør det triste indfo vad har hjelpet mig siden 1993 til 2009 jeg kommer ikke at gleme dig så ledt det er sat sig i mig dybt i min sjæl at jeg ikke kan sove om natten

til folk stop a si rip jeg følger han har fortjemt mer end det mem siger sin følse om vordan men har det ............... med venli hilsen tim .................................. Se mere...... Vis mere opa matin sen os mail vor du kommer hen


Kommentar af Eva, 26. november 2009

Martin vil blive husket. Og savnet.


Kommentar af Joakim, 26. november 2009

Da jeg en dag, seksten år gammel stod i baggården til Ryesgade 58 og for første gang skulle op af den stejle jerntrappe til 1 sal, stod jeg overfor et politisk og mentalt kvantespring... hernede var verden som man kender den og for enden af de mange jerntrin, startede en verden, beboet af mennesker, der var af den faste overbevisning af at der var kampe der var værd at kæmpe. I den tomme gård, stod jeg og forsøgte at samle mod til dette spring... da der rundt om hjørnet pludselig kommer en ung mand, som tydeligvist har målt mig hurtigere end jeg end jeg har sanset hans ankomst. Uden mistro eller arrogance, lukker denne unge mand mig ind i en verden, et tankesæt og et miljø, som idag virker mere berettiget end nogensinde før. På muren mod baggården, stod der endnu mange år efter rømningen af Ryesgade 58 MARTIN ER SØD... Ingen der kendte ham, kunne være i tvivl om hvilket menneske der var bag, de store hvide bogstaver på muren. MARTIN TAK det der gik og tak for det der kommer


Kommentar af Jannik, 26. november 2009

Kærlige tanker til dig og dine.


Kommentar af Niels Ellekjær, 26. november 2009

Kære Alle

Et af Martins tidlige udsagn var:

"Frie fugle flyver, tamme fugle længes"!

Efterlev det !

Hvil i fred Martin !

Din onkel


Kommentar af Kafa-X Antifa, 27. november 2009

Kampen fortsætter, selvom den synes sværere efter du har lagt dine jordiske klæder. Kærligste hilsener


Kommentar af Sune Hundebøll, 27. november 2009

Rene; tak for de fine ord.

Det er svært at finde de rigtige ord.

Siden jeg flyttede til København i 1993 har Martin været en fast bestanddel af mit liv. Da jeg første gang satte min ben i Kafa-X var det ham der var aktivist der. Siden har vi deltaget i et utal af møder sammen. I de seneste år har det så været omkring Modkraft.dk at vi har mødtes.

I alle åren har Martin inspireret. Både med hans visioner og klare politiske holdninger. Men også med hans arbejdsindsats og personlighed.

Nørrebro, venstrefløjen og mit liv er blevet lidt fattigere.


Kommentar af Rasmus Schmidt, 28. november 2009

Tak for ordene Rene... farvel min ven, din skarphed og vilje til at handle vil jeg savne. Sidste gang vi mødtes var til en demonstration ( pædagoger og forældre for bedre vilkår for børn), og selv om vi ikke havde set hinanden i flere år, var vi hurtigt i gang med at udveksle info, analysere verden og overskue demoen... Sådan vil jeg huske dig til vi ses igen


Kommentar af Zid Christiania, 28. november 2009

Hej allesammen.

Jeg kendte kun martin igennem diskusioner hvor vi næsten altid havde et forskelligt syn på alt mellem himmel og jord....og hold kæft hvor jeg elskede at hade ham for vores uenighed... trist vi aldrig nåede at bekræfte over for hinanden at vi godt vidste vi var pisse enige om alt det vi tilsyneladende gerne ville bruge vores opmærksomhed på at være uenige om.

Stor respekt for alt det du satte igang - Kampen fortsætter. R.I.P.

m.v.h. Zid


Kommentar af jan d, 28. november 2009

når man står med føelsen af ikke at have nået at få sagt farvel, når man scrawler igennem adressebogen på mobilen og hans navn stadig står der, når der dukker notitser op om ting man skal huske at spørge om, når projekter ligger og ikke er færdige fordi der er så meget mere at tilføje,. Når nørrebro bliver ved med at være nørrebro fyldt med provins børn der lever en drøm, når man glemmer hvor gamle folk er fordi alder ikke betyder noget når mennesker er smukke. Da jeg forstod at martin ville forlade butikken før tid og jeg vidste jeg ikke kunne nå at efterleve alt der indvolverede ham, forstod jeg først hvilken betydning han har nået at have for mig og mange andre. som en af dem der mødte ham i sidste del af hans liv, hvor han bød indenfor ligegyldig hvor grøn og skæv man var i branchen. hans nummer er stadig i mobilen og det er den føelse jeg står tilbage med, at han er her endnu, som en del af stenbroen som jeg elsker den. lokalt ad helved til med hele verden oven i hovedet. på gaden i avispapir og brændt asfalt har han præget været med til at gi modtanden karekter og substans


Kommentar af Anne, 29. november 2009

Mens vi sad i kirken i fredags og lyttede til Space Odysee kom jeg sådan til at tænke på digtet nedenfor. Det vil jeg dele med Jer, for jeg synes det rummer alt levendes forbundethed på tværs af døden. Afskeden med Martin var svær, men hvor var det dejligt at vi var så mange. Som alle bærer et stykke Kat med os videre i livet.

Do not stand at my grave and weep, I am not there, I do not sleep.

I am a thousand winds that blow. I am the diamond glint on snow. I am the sunlight on ripened grain. I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush, I am the swift, uplifting rush Of quiet birds in circling flight. I am the soft starlight at night.

Do not stand at my grave and weep. I am not there, I do not sleep. Do not stand at my grave and cry. I am not there, I did not die!

Do not stand at my grave and weep. I am not there, I do not sleep.

I am the song that will never end. I am the love of family and friend. I am the child who has come to rest In the arms of the mother who knows him best.

When you see the sunset fair, I am the scented evening air. I am the joy of a task well done. I am the glow of the setting sun.

Do not stand at my grave and weep. I am not there, I do not sleep. Do not stand at my grave and cry. I am not there, I did not die!

 Author Unknown Kommentarfunktionen er lukket

Se hele kalenderenModkraft FOTO

26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugenTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer