Vi er flyttet! modkraft.dkKritik & Kaos


KRITIK betyder bedømmelse og forudsætter en undersøgelse. Den er - i hvert fald her på stedet - udtryk for ønsket om at forstå begivenheder, påstande eller idéer. KRITIK fører tit til slutninger, der kan være overraskende, selv for kritikeren, og som kan være ubekvemme for magtfulde organisationer og personer. Måske er det derfor, KRITIK i det offentlige rum sjældent føres tilbunds. Det vil vi her på stedet prøve at gøre.

KAOS er i græsk mytologi det sorte hul, hvoraf alting opstod i begyndelsen - altså forudsætningen for den kendte verden. Det er også meget ofte resultatet af vore forsøg på at oprette orden - i verden, privatlivet, økonomien og så videre. I den sammenhæng kan det være skræmmende - men det kan også være starten på nye og storslåede muligheder. Dette gælder dog ikke de mange billige kopier, som for tiden er i omløb. Vi vil prøve at skelne.


Skribenter

Knud Vilby , skribent og debattør. Forfatter til bøger om udvikling, miljø, klima og fattigdom, nationalt og internationalt. Formand for Socialpolitisk Forening og for Fredsfonden. Medlem af bestyrelsen for Det Økologiske Råd og styrelsen for Folkekirkens Nødhjælp.

Tørk Haxthausen er blevet 85 år uden at have haft tid til at gennemgå en uddannelse, blive til noget, have fast arbejde eller penge i banken, fordi der var så meget andet, der var vigtigere. At slippe rimelig godt fra dét, giver et lidt anderledes perspektiv på alting. Det er så, hvad han har at komme med.

Anders Lundkvist , underviser i politisk økonomi ved Aalborg Universitet. Medlem af Attac og Enhedslisten (fra 1978 til sept. 2011 medlem af SF). Har beskæftiget sig med nyliberalisme versus demokrati, økonomiske kriser og den moderne kapitalisme. Forfatter til blandt andet Hoveder og Høveder (2004) og har redigeret Dansk Nyliberalisme (2009).

Henrik Herløv Lund er økonom, cand. scient. adm. og underviser på Danmarks Forvaltningshøjskole i samfundsøkonomi og kommunal økonomi. Er kendt fra Den Alternative Velfærdskommission (2004-08). Beskæftiger sig med samfundsøkonomi, nyliberalisme, velfærd samt skatte- og arbejdsmarkedspolitik. Egne værker omfatter bl.a. bogen Mod det todelte samfund (2009) og rapporterne Ulighed er spild. Kritik af CEPOS (2007), New Public Management (2008), Skattereformen(2009), Arbejdsmarkedskommissionen (2009) samt Krisen, arbejdsløsheden og statsunderskuddet (2010).Se hele kalenderenModkraft FOTO

26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugenTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer