Vi er flyttet! modkraft.dkGem jer!
Revolutionsgarden kommer!

Den netop overståede valgkamp har skvulpet over med malende beskrivelser af venstrefløjen.

|
Af Charlotte Lund - 20. september 2011


Kun en tåbe frygter ikke den Stalin-nostalgiske, reaktionære, nationaliserings-hysteriske, terrorbegejstrede, Nordkorea-romantiserende, voldsforherligende, Blekingegadebande-sympatiserende, revolutionsgarderende, betonkommunistiske banjobande!

Navnlig i valgets sidste uge, hvor Enhedslistens tredobling begyndte at ligge temmelig fast i de fleste meningsmålinger, fyrede en række medier for alvor op under advarslerne for de skjulte farer, der med statsgaranti ligger og ulmer under en fremgang til Liste Ø.

Ikke alene støtter de terror og nationaliseringer. De er vist også kommunister de fleste af dem.

Og kan man så virkelig være så sikker på, at den liflige og velmenende banjosang ikke bliver spillet for at overdøve det brølende stalinorgel ude fra baglandet?

Man kan dårligt klandre kommentatorer og bloggere på Berlingske Tidende og Jyllandsposten - velvilligt flankeret af prominente politikere fra Dansk Folkeparti og helt over til Socialdemokraterne - for ikke at gøre deres.

Vælgere med røde tilbøjeligheder skal ihvertfald ikke komme her bagefter og sige, at de gik til stemmeurnerne uvidende om marxismens fortrædeligheder!

JPEG - 239.6 kb
Foto: Mette Kramer Kristensen

Som service til Modkulturs læsere har vi søgt at finde de bedste og mest forfinede forsøg på at tage arven op efter hjemmeværnet og Joseph McCarthys bestræbelser for at skærme folket fra den kommunistiske trussel.

Vogt dem for lyskrøllede pigebørn!

Først og fremmest bør vælgerne ikke lade sig narre af yngre kvindelige facader. Det lader kommunikationsrådgiver Mikael Jalving læseren forstå i utvetydige vendinger.

Der stikker nemlig noget under!

»Johanne Schmidt-Nielsens troskyldige barnepigeansigt er blot en facade. Bagved ruller de gode, gamle paroler om revolution, klassekamp og ny verdensorden. Tager man de revolutionære blekingegadefolk på ordet, istemmer de ren årgangskommunisme à la Trotskij – oversat til dansk med 100 års forsinkelse«, advarer han alvorsfyldt fra sin blog i Jyllandsposten.

Læs bloggen »Årgangskommunisme« hos Jyllandsposten

Hvad et barnepigeansigt helt præcist er, må stå hen i det uvisse. Men det lyder ikke rart.

Hovedsagen er, at det simpelthen ikke holder. Den der tendens med at stemme på røde unge kvinder udelukkende fordi de er kvinder. Og unge. Og røde. Det har de jo for vane. De der socialister.

Og det må høre op. Hellere i dag end i morgen. Røde vælgere burde sætte sig ind i politik, burde de!

»Enhedslistens fremgang må i høj grad tilskrives Johanne Schmidt-Nielsen selv, der med sin kombination af social indignation og rappe replikker har trukket nye, unge vælgere og desillusionerede SF’ere. Mange af Enhedslistens nye vælgere er tiltrukket af Johanne Schmidt-Nielsens person, men at de ikke forstår, hvad partiet egentlig står for, det lyder sandsynligt. For Enhedslistens principprogram er skingrende vanvittigt«, brøler venstreløven Karsten Lauritzen hele vejen fra valgkredsen i Nordjylland.

Læs bloggen »Valgets trojanske hest…« hos Jyllandsposten

JPEG - 196.2 kb
Foto: Mark Knudsen/Monsun

Han bakkes op af de konservatives Brian Mikkelsen, der kategorisk advarer imod de jerntæppetilstande, der uden tvivl vil følge i kølvandet på et bloksamarbejde de blodrøde Liste Ø-folk.

»Det stunt, som Villy Søvndal, Helle Thorning og Margrete Vestager er ved at lave med deres samarbejde med Enhedslisten, er en tilbagevenden til albanske tilstande, som vil sætte samfundet fuldstændig i stå. Vores måde at leve på vil blive sat under pres«, fastslår han.

Læs artiklen »Brian Mikkelsen advarer om albanske tilstande« hos Berlingske Tidende

Blekingegadefolk i fåreklæder

Og der er også noget muggent ved folkesocialisterne henne i SF. I sin kronik i Jyllandsposten råber Poul Højlund vagt i gevær.

»Det mest bekymrende er egentlig, at næppe mange af de mennesker, der sætter kryds ved SF, er klar over, hvem og hvad de støtter. De ved ikke, at deres parti styres af benhårde gammelkommunister i samarbejde med revolutionære drømmere, at der i SF’s rækker findes folk med en fortid på den ekstremistiske venstrefløj ude på det overdrev, hvor også Blekingegadefolket holdt til, og at SF’s ældre kernetropper har mere end leget i sandkassen sammen med arabiske og palæstinensiske terrorister.«

Læs kronikken »Fra den folkesocialistiske have« hos Jyllandsposten

Grove løjer sådan at invitere dem på de bonede gulve.

Og hvad vil de dog ikke tænke om os derude? CEPOS-projektleder Henrik Gade Jensen frygter omverdenens dom.

»Hvordan vil udlandet reagere, når Danmark får en minister, der som tidligere formand for DKP (Danmarks Kommunistiske Parti) har stået i Øst-Berlin i 1989 sammen med en flok diktatorer og hyldet kommunismen?«, skriver han harmdirrende.

Læs bloggen »Alt godt fra venstrefløjen« hos Jyllandsposten

At udlandet har været ret så ligeglad med en økonomi- og erhvervsminister, der som ung KU-formand lovpriste det sydafrikanske apartheidstyre, skal da ikke tage fokus fra det faktum, at den samlede verdensoffentlighed helt sikkert vil falde på halen af bar forargelse over Ole Sohns paradeglæde i sidste årtusinde. Bestemt ikke.

JPEG - 345.1 kb
Foto: Mette Kramer Kristensen

Pas på det knaldrøde partiprogram

At vælgerne falder for den galaj, er intet mindre end katastrofalt. Det hersker der ikke megen tvivl om.

»Enhedslistens revolutionsgardister er nu 50 procent større end de konservative. Hvis ikke det var tragisk, så er det på en eller anden måde en smule komisk«, får Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard flettet ind i sin post-valg svada til de styrtblødende konservative.

Hun tænker nok på partiets principprogram, der har været genstand for ikke så lidt bekymring blandt de blå meningsmagere.

»Med en blanding af sødme og charme har Johanne Schmidt-Nielsen som politisk ordfører formået at få de mere flygtige vælgere til at opfatte Enhedslisten som et centrum-venstreparti (...) Næppe mange af de vælgere, der i de senere måneder er vandret til Enhedslisten, har formentlig gjort sig den ulejlighed at se nærmere på, hvad Enhedslisten står for, eller hvem partiet vil sende ind i Folketinget. I lighed med dele af SF opererer Enhedslisten fortsat med den udemokratiske partilisteopstilling, og derfor kan man allerede i dag danne sig et dækkende billede af de kommende folketingsmedlemmer - der sandt for dyden ikke er noget »dreamteam««, lyder det fra en forfærdet leder i Jyllandsposten.

Læs lederen »Yderst til venstre« hos Jyllandsposten

Men ro på, folkens. Vælgerne skal nok blive klogere.

»Når der er nogen, der begynder at aflæse dem en politisk holdning, så vil den kurve vende. Tro mig. For her snakker vi om et regulært gammelkommunistisk parti i den egentlige forstand«, vurderer socialdemokraternes Nick Hækkerup til et vælgermøde.

Læs artiklen »Hækkerup: Enhedslisten er gammelkommunister« hos Jyllandsposten

Han mente det nu ikke så slemt.

»Jeg har sagt det under en debat, og der falder ordene lidt anderledes, end hvis der var tale om en videnskabelig udredning. Min pointe er bare, at Enhedslisten er et parti, som befinder sig på den yderste venstrefløj. Men vi håber da stadig at skrabe et flertal sammen«, forsikrede han efterfølgende Ritzau.

JPEG - 275.5 kb
Foto: Rasmus Rainholdt

Og nogen udvikling er der trods alt sket for de reaktionære betonkommunister i Liste Ø. Det vurderer i hvert fald CEPOS-chefjurist Jacob Mchangama.

»Man kan selvfølgelig sige, at Enhedslistens nye konformitet og accept af velfærdsstaten er et fremskridt i forhold til indholdet af deres principprogram, der ville omdanne Danmark til Nordens DDR«, skriver han.

Læs kommentaren »Den reaktionære venstrefløj« hos Berlingske Tidende

Så kom ikke og sig, at de ikke har udviklet sig. De der kommunist-typer!

Stop den trojanske banjo!

Men hvad hjælper det, når de paramilitære styrker ligger på lur lige ude bagved i baglandet?

Det må du nok spørge om!

»At stemme på Johanne er som at samle den smukke blaffer op på vejen, hvorefter alle tosserne kommer op af grøften«, advarer Paula Larrain i en kommentar på Fyens Stifttidende, og hun er ikke alene.

»Enhedslisten har klogt valgt at køre Johanne Schmidt-Nielsen frem som ambassadør for partiet, og hun har virket som en ren stemmemagnet, bl.a. fordi hun har stået for en moderation og en kompromislinje overfor S og SF. Men den linje er ikke særligt udpræget i partiets bagland, hvor mange af kandidaterne har synspunkter, som ligger uendeligt fjernt fra hovedstrømningerne i dansk politik«, forklarer den politiske kommentator Thomas Larsen.

Læs artiklen »Thomas Larsen: Hvem gemmer sig bag Johanne?« hos Berlingske Tidende.

Skal sådan nogle mennesker virkeligt have noget at skulle have sagt? Ja, han spørger bare!

JPEG - 216.2 kb
Foto: Mark Knudsen/Monsun

Det gør Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell så sandelig også. Og han har taget grumme erfaringer med.

»Der kan gå total banjobande i det«, fastslår han med afsender til 1970’erne, hvor »partiet VS, som senere var med til at danne Enhedslisten, havde Villo Sigurdsson som borgmester i København, og ham havde partiet så stærk snor i, at alt skulle godkendes af en ’banjobande’ af gamle 60’er-flippere«.

Læs artiklen »Johanne Superstar får store problemer« hos Ekstra Bladet

På Modkraft havde vi ellers tippet på, at revolutions-ouverturen skulle spilles på balalajka. Men bevares, yankee-instrument nummer ét skal man sandelig heller ikke kimse ad.

Kollektivistiske koldkrigere vejrer morgenluft

Hans Engell er absolut ikke den eneste fra den lyseblå presse, der deltager i massebekymringen over Liste Øs partiprogram.

»Det må gøre ondt på Enhedslistens overlevende DKP’ere, at teksten samtidig nedgør »lande, der fremstod som parodier på socialismen«, men nu »er brudt sammen«. Uanset sammenbrud for både Sovjet-kommunismen og den destruktive europæiske venstrefløjsyderlighed i 1970’erne er mindelserne om deres ordindpakninger ubehageligt tydelige«, påpeger Informations David Rehling.

Læs artiklen »Enhedslisten: mellem frisk pust og sur em« hos Information

Også Politiken råder vælgerkorpset til at komme til fornuft og finde andre - og mere ansvarlige - politiske forbilleder.

»En styrkelse af yderfløjenes røde og blå økonomiske fantaster trækker ikke i den rigtige retning. Tværtimod. En vej ud af krisen kræver, at de ansvarlige partier fra Venstre til SF er klar til at se nøgternt på situationen og udvise samarbejdsvilje efter valget. Det er ikke gratis at give sin stemme til nemme luftkasteller på bekostning af ansvarlighedens svære valg«.

Læs lederen »Yderfløjenes fantaster viser ikke vejen frem« hos Politiken

JPEG - 272.7 kb
Foto: Julie Erichsen

Ovenpå den svada er der ingen tvivl om, at det jo er den rene skære totalitarisme og - værre endnu - kollektivisme, som råder i Enhedslisten. Det står soleklart for Berlingske Tidendes læsere.

»Partiet ønsker nordkoreanske tilstande. Logisk at en 27-årig blondine med åh-så-favnende holdninger kan sælge varen. Uhyggeligt fordi der bag den kønne facade gemmer sig terror-tilhængere, kollektivister, gammelkommunister og andre fantaster«, raser de på avisens kommentarspor.

Læs artiklen »Enhedslistens model virker rigtig godt - i Nordkorea« hos Berlingske Tidende

Eller med andre ord: Det er en skræmmende fremtid, vi går i møde. Apokalypsen ligger garanteret lige om hjørnet. Og Modkraft agter at følge den tæt, så hæng på!

Se også linksamlingen til reportager, billeder og debat om »Venstrefløjens valg ... efter valget «Kommentarer


Kommentar af , 21. september 2011

1. »At stemme på Johanne er som at samle den smukke blaffer op på vejen, hvorefter alle tosserne kommer op af grøften«, advarer Paula Larrain.

2. Paula Larrain kom som fireårig til Danmark med sine forældre, der var politiske flygtninge og var flygtet fra Chile året efter kuppet mod Salvador Allende i 1973.

Er der ikke nogen der kan slå mig i hovedet med en spade til jeg forstår sammenhængen mellem disse to kendsgerninger ?


Kommentar af Tvilling, 21. september 2011

Og Lykke har stået sammen med Talliban?


Kommentar af Pepe, 21. september 2011

1 + 2 = 3

Læs baggrunden for Paula Larrains (og forældrenes) flugt...

http://www.immigrantmuseet.dk/index...

Nu du forstå, ja?


Kommentar af Mette, 21. september 2011

»At stemme på Johanne er som at samle den smukke blaffer op på vejen, hvorefter alle tosserne kommer op af grøften«.

Selvom det er en bizar påstand så må jeg indrømme at det er en af de smukkeste metaforer jeg til dato har hørt/læst...


Kommentar af Mette, 21. september 2011

I øvrigt en rigtig god sammenfatning af valgets mere underholdende side.


Kommentar af Jesper Engelbrekt, 21. september 2011

God opsamling af mediernes ret så underholdende og skrammende valgkamp :)


Kommentar af Adam, 21. september 2011

@ Dig der efterspørger en spade: Du mener måske, at fordi man er flygtet fra et højreorienteret diktatur i Sydamerika, så skal man støtte op om et parti hvis bagland tæller Danmarks Kommunistiske Parti, som har stået last og brast med røde diktaturer? Det kunne jo tænkes, at man var imod diktaturer af både den røde og sorte slags.

Dermed ikke sagt at Enhedslisten går ind for diktatur, det ved jeg jo godt partiet ikke gør, men ikke desto mindre finder du folk i baglandet som har endda meget svært ved at tage afstand fra diktaturer som Cuba og Nord Korea, og tidligere de østeuropæiske af slagsen.


Kommentar af Poul, 21. september 2011

@ Tvilling : Ole Sohn har ikke bare stået sammen med Sovjetunionens diktatur, for han den avis han arbejdede som chefredaktør for var finansieret af diktaturet. Ole Sohn har heller ikke bare stået sammen med DDR’s topfolk, han har også med stor glæde kysset Honecker og hyldet diktatoren. Frank Aaen har ikke bare stået sammen med taliban, for han har også været Sovjetunionens gæst i Afghanistan som fangevogter og efterretningsofficer.


Kommentar af Nicklas Burman, 21. september 2011

fangevogter og efterretningsofficer? Hold da op. Stilen fra artiklen køres videre.


Kommentar af Lars Hostrup Hansen, 22. september 2011

@ Poul: Selvom jeg er klar over, at det er en umulig mission at fravriste dig om din fanatiske forskrækkelse for venstreorienterede, der sikkert omfatter alt fra Socialdemokrater til diverse bogstavsforkortninger på venstrefløjen, vil jeg alligevel lige gøre dig opmærksom på at din løgnehistorie/myte om Frank Aaens gerninger, eller mangel på samme, er blevet tilbagevist som borgerlig propaganda og skræmmekampagne for lang tid siden:

http://politiken.dk/indland/ECE2622...

Det kan man så nægte at tro på, men måske skal man lige overveje hvad man kalder folk før man stryger om sig med beskyldninger om tortur og andre latterlige ting.

God dag


Kommentar af Charlotte Lund, 22. september 2011

Shit Poul, du bekræftede lige min allerværste frygt. Bare Sohn og Aaen tager vaseline med til de kammeratlige samtaler af os klasseforrædere....


Kommentar af Kim Ingemann, 22. september 2011

Hvis man vil bekæmpe en fjende er man nødt til at se den, som den er. Da højrefløjen er så fuldstændig forblændet af egne vrangforestillinger, kan den slet ikke se, hvad venstrefløjen er. Det er vel til venstrefløjens fordel, selv om det medfører temmelig meget støj i kommunikationen. De gamle koldkrigsfraser gav godt nok mening engang, men ikke længere. Dengang Aaen og andre stod last og brast med Sovjetunionen, stod de borgerlige last og brast med det sydvietnamesiske regime, med diktatoren Pinochet i Chile, med Franco-diktaturet i Spanien, med oberst-styret i Grækenland, med stort set alle højreorienterede diktatorer i Sydamerika, you name it. Det undskylder ikke fejlslutninger på venstrefløjen, dem var der mange af, men forklarer, at i den kolde krig valgte man side i klassekampen, uden at man dermed stod inde for alt, der skete på ens egen fløj.Kommentarfunktionen er lukket

Se hele kalenderenModkraft FOTO

26. februar 2012 | Foto

Stop ACTA20. februar 2012 | Foto

Fastelavn i Ungeren


6. februar 2012 | Foto

Anima blander sig i modeugenTidsskriftcentret

Robinson Crusoe

24. april 1731

Daniel Defoe udgiver bogen Robinson Crusoe


Tidsskriftnyt

Nye numre online:

International Socialism
Logos: a journal of modern society & culture
Jump Cut: a review of contemporay media
Kritisk Debat
Video: Marxism and Revolution TodayMarxist books on the global financial crisis and capitalism

Linkbox med et udvalg af nyere marxistiske bøger på engelsk. Med anmeldelser, debat og interviews - og nye bøger tilføjet af af bl.a. Mick Brooks, Andrew Kliman og Paul Mattick, jr.Kontradoxa

Af Nathan Schneider

Ingen ledere, ingen vold

28. februar | Hvad indebærer begrebet om en mangfoldighed af taktikker for Occupy Wall Street? Således spørger Nathan Schneider, der selv er med i bevægelsen, i den nye bog »Vi er de 99%«.


25. februar
Folkedrabets moralske historie

23. februar
Assad-regimets krig mod egen befolkning

20. februar
»Tom« har forladt os

Queerkraft

Af Camilla Tved

10 gode grunde til at se ”10 timer til Paradis”

19. februar | Den meget omtalte og roste spillefilmsdebut fra Mads Mathiesen gør det nemt for publikum. Læs her hvorfor en af QueerKrafts anmeldere blev blød i knæene og nu ønsker sig en (...)

7 kommentarer

17. februar
Queerfeministisk antiracistisk kritik

11. februar
Anders Behring Breivik og kampen om forklaringen

7. februar
Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Fagligt

Af Ulrikke Moustgaard, Kvinfo

»Kønskvoter styrker konkurrenceevnen«

27. februar | Direktøren i det norske Finansnæringens Arbeidsgiverforening mener, at kønskvoter er det bedste, der er sket for Norges globale konkurrencedygtighed.


24. februar
Faglig énmandshær er død

22. februar
Støt de græske stålarbejdere

19. februar
Lønarbejderne skal tilbage til centrum-venstre!

modkultur

Af Sune Hundebøll

Løb i varmen

27. februar | Mens vi udfordres af februarkulden, har løbere sat hinanden i stævne nær Tindouf i Algeriet. Deres udfordring er varmen og 42,195 kilometers løb gennem ørkenen.


24. februar
Kontrafon: fra Nørrebros undergrund til P3

22. februar
KODA freder YouTube

22. februar
Piratradio på standby af frygt for myndighederne


Blogs

Af Rina Ronja Kari

Så går det løs igen

29. februar | 10:40


Af Elizabeth Japsen

Avantgardisten Holberg anno 1721 og 8 marts

28. februar | 09:23

1 kommentarer

Af Karen Helveg Petersen

»De faktiske forhold i jernindustrien…«

27. februar | 17:01

4 kommentarer

Af Søren Søndergaard

Politikerlede

27. februar | 08:52

2 kommentarer

Af Henrik Chulu

Digitalt forår

27. februar | 01:22

4 kommentarer

Af Lise Jonassen

Vi er ikke svage - vi har bare ikke arbejde

26.februar | 11:57

2 kommentarer